Erotische, afrodisiaca en Valentijn kookboeken
Erotische, afrodisiaca en Valentijn kookboeken is een overzicht van de populairste boeken waarvan de zinnenprikkelende gerechten voornamelijk uit afrodisiaca bestaan. De romantische en erotische recepten die u hier kunt lezen, zijn uiteraard geschikt voor een romantisch Valentijn diner, maar u vindt ook recepten voor ontbijt of na een avondje stappen. Daarnaast zijn er anekdotes, wetenswaardigheden over de stimulerende invloed van voedingsmiddelen en sfeervolle foto’s.
Recepten voor de liefde van John Willoughby
Recepten voor de liefde van John Willoughby is gebaseerd op het literair-erotische kookboek
Rode rozen en tortilla’s van Laura Esquivel. De ingrediënten van de recepten in dit kookboek hebben allen afrodisiaca eigenschappen, maar vooral de presentatie en de combinatie van de ingrediënten is bijzonder. Zo krijg je recepten voor onder andere paarse aardappelen met kaviaar, zeevis met champagne en druiven, pasta met in tequila gemarineerde oesters etc.
Afrodite: liefdesverhalen en andere zinnenprikkels van Isabel Allende
In haar boek
Afrodite: liefdesverhalen en andere zinnenprikkels vertelt romanschrijfster Isabel Allende op lyrische wijze over haar passie voor zowel eten als erotiek. Ze kruid haar ervaringen en verhalen met anekdotes en wetenswaardigheden over afrodisiaca en recepten voor erotische gerechten.
Koken voor de liefde van Carla Kentgens
Wat dacht u van een rozencocktail, speenbigkoteletjes met een saus van ahorn en kruidnagels en gegratineerde oesters op een bedje van venkel? De recepten uit het boekje
Koken voor de liefde van Carla Kentgens ademen stuk voor stuk erotiek en romantiek uit. U krijgt ook verschillende anekdotes en wetenswaardigheden van de erotische eigenschappen van onder andere aardbeien, asperges en chocolade.
Op een bedje van liefde van J. Van Parijs
J. Van Parijs stelde een bundel samen waarin Belgische topchefs, waardonder Guy van Cauteren van ’t Laurierblad, hun erotische en Valentijn menu’s met u delen. Elk menu bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert en is gebaseerd op de drie afrodisiaca truffel, kreeft en anijs. Uroloog-androloog Andrianne Robert schreef het voorwoord en seksuoloog Jan Van Parijs maakte reportages over de chefs.
Erotisch fafelen van L. Kwee Siok en Herman van Amsterdam
Na een goede maaltijd heeft men vaak meer zin om te slapen dan om te vrijen. Daarom staan in het boek
Erotisch tafelen enkel recepten voor licht verteerbare gerechten. De recepten zijn heel gevarieerd en geschikt voor zowel een picknick, een ontbijt, na een avondje stappen of een romantisch Valentijn diner voor twee. Inclusief informatie over de stimulerende werking van bepaalde voedingsmiddelen en tips voor meer sfeer en een gezellig samenzijn.
Liefdestafelen van Philippe Degryse
Twaalf korte geïllustreerde liefdesvertellingen vormen de basis voor romantische en erotische recepten. Philippe Degryse ging op zoek naar de stimulerende werking van de twaalf geliefde vruchten van de natuur terwijl fotografen Norbert Maes en Bart Van Leuven alles smaakvol in beeld brachten. De gerechten zijn aan de hand van de chefs van Brasserie Pakhuis, La Quincaillerie en Dock’s Café.
Afrodisia van P. Caignau
Afrodisia van P. Caignau is een kookboek waarin het erotische aspect centraal staat. Hier vindt u recepten terug zoals chocolademousse met chilipepers, asperges met gerookte zalm en oesters met roze peper en venkel.
Liefdesreceptjes van Winiefred van W. Killegem en S. Laere
In het kookboek Liefdesreceptjes van Winiefred krijgt u “speelse recepten voor het voorspel, het moment suprême en het naspel. Het boek gaat verder dan de klassieke afrodisiaca zoals selder en aardbeien. Zo zeggen de auteurs dat marjolein het kruid van de liefde bij uitstek is, dat kaasjeskruid de mannenhuid streelzacht maakt en dat kweeperengelei goed is voor de vitaliteit.