Erotische, afrodisiaca en Valentijn kookboeken

Erotische, afrodisiaca en Valentijn kookboeken Erotische, afrodisiaca en Valentijn kookboeken is een overzicht van de populairste boeken waarvan de zinnenprikkelende gerechten voornamelijk uit afrodisiaca bestaan. De romantische en erotische recepten die u hier kunt lezen, zijn uiteraard geschikt voor een romantisch Valentijn diner, maar u vindt ook recepten voor ontbijt of na een avondje stappen. Daarnaast zijn er anekdotes, wetenswaardigheden over de stimulerende invloed van voedingsmiddelen en sfeervolle foto’s.

Recepten voor de liefde van John Willoughby

Recepten voor de liefde van John Willoughby is gebaseerd op het literair-erotische kookboek Rode rozen en tortilla’s van Laura Esquivel. De ingrediënten van de recepten in dit kookboek hebben allen afrodisiaca eigenschappen, maar vooral de presentatie en de combinatie van de ingrediënten is bijzonder. Zo krijg je recepten voor onder andere paarse aardappelen met kaviaar, zeevis met champagne en druiven, pasta met in tequila gemarineerde oesters etc.

Afrodite: liefdesverhalen en andere zinnenprikkels van Isabel Allende

In haar boek Afrodite: liefdesverhalen en andere zinnenprikkels vertelt romanschrijfster Isabel Allende op lyrische wijze over haar passie voor zowel eten als erotiek. Ze kruid haar ervaringen en verhalen met anekdotes en wetenswaardigheden over afrodisiaca en recepten voor erotische gerechten.

Koken voor de liefde van Carla Kentgens

Wat dacht u van een rozencocktail, speenbigkoteletjes met een saus van ahorn en kruidnagels en gegratineerde oesters op een bedje van venkel? De recepten uit het boekje Koken voor de liefde van Carla Kentgens ademen stuk voor stuk erotiek en romantiek uit. U krijgt ook verschillende anekdotes en wetenswaardigheden van de erotische eigenschappen van onder andere aardbeien, asperges en chocolade.

Op een bedje van liefde van J. Van Parijs

J. Van Parijs stelde een bundel samen waarin Belgische topchefs, waardonder Guy van Cauteren van ’t Laurierblad, hun erotische en Valentijn menu’s met u delen. Elk menu bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert en is gebaseerd op de drie afrodisiaca truffel, kreeft en anijs. Uroloog-androloog Andrianne Robert schreef het voorwoord en seksuoloog Jan Van Parijs maakte reportages over de chefs.

Erotisch fafelen van L. Kwee Siok en Herman van Amsterdam

Na een goede maaltijd heeft men vaak meer zin om te slapen dan om te vrijen. Daarom staan in het boek Erotisch tafelen enkel recepten voor licht verteerbare gerechten. De recepten zijn heel gevarieerd en geschikt voor zowel een picknick, een ontbijt, na een avondje stappen of een romantisch Valentijn diner voor twee. Inclusief informatie over de stimulerende werking van bepaalde voedingsmiddelen en tips voor meer sfeer en een gezellig samenzijn.

Liefdestafelen van Philippe Degryse

Twaalf korte geïllustreerde liefdesvertellingen vormen de basis voor romantische en erotische recepten. Philippe Degryse ging op zoek naar de stimulerende werking van de twaalf geliefde vruchten van de natuur terwijl fotografen Norbert Maes en Bart Van Leuven alles smaakvol in beeld brachten. De gerechten zijn aan de hand van de chefs van Brasserie Pakhuis, La Quincaillerie en Dock’s Café.

Afrodisia van P. Caignau

Afrodisia van P. Caignau is een kookboek waarin het erotische aspect centraal staat. Hier vindt u recepten terug zoals chocolademousse met chilipepers, asperges met gerookte zalm en oesters met roze peper en venkel.

Liefdesreceptjes van Winiefred van W. Killegem en S. Laere

In het kookboek Liefdesreceptjes van Winiefred krijgt u “speelse recepten voor het voorspel, het moment suprême en het naspel. Het boek gaat verder dan de klassieke afrodisiaca zoals selder en aardbeien. Zo zeggen de auteurs dat marjolein het kruid van de liefde bij uitstek is, dat kaasjeskruid de mannenhuid streelzacht maakt en dat kweeperengelei goed is voor de vitaliteit.
© 2010 - 2020 Avalon, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kookboeken in veel soorten en uit veel landenKookboeken in veel soorten en uit veel landenKookboeken zijn er al zoveel uitgegeven dat er meters boekenkast mee gevuld kunnen worden en er verschijnen nog regelmat…
Leuke weetjes - Libido verhogende voedingDe libido verhogende werking van selderij, oesters en asperges is u welgekend. In dit artikel vindt u echter ook leuke w…
Valentijnsdag verklaardValentijnsdag verklaardValentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Het is de dag waarop geliefden extra aandacht aan elkaar besteden. In het ja…

Hoorn: Hoornse lekkernijen, tradities en uitvindingenEten en drinken hoort ook bij Hoorn. De Hoornsche Broeder, te koop bij elke warme bakker in Hoorn, is een echte delicate…
Ginseng en gember - Verschillend of hetzelfde?Zijn ginseng en gember hetzelfde of gaat het om een verschillend soort gewas? In tegenstelling tot wat veel mensen denke…

Reageer op het artikel "Erotische, afrodisiaca en Valentijn kookboeken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Avalon
Gepubliceerd: 22-02-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Schrijf mee!