Traktatie voor op school

Wat wordt het dit jaar weer? De welbekende zak chips of een prikker met kaas en worst? Veel ouders zitten met dit dilemma. Wat moet er dit jaar weer getrakteerd worden op school? Omdat niet iedereen even creatief is, maar misschien wel handig genoeg, kan dit artikel u verder helpen met het maken van de juiste traktatie voor uw zoon/dochter.

Genieten

Een juiste traktatie bedenken is soms wat moeilijk. Het moet niet te ingewikkeld zijn, te veel tijd kosten, te duur zijn, enzovoort. Wel is het zo dat kinderen heel erg kunnen genieten wanneer zij de klas op iets lekkers en bijzonders kunnen trakteren. Vooral in de onderbouw wordt extra aandacht, die besteedt is aan het maken van de traktaties, echt wel gewaardeerd. Bij bovenbouw kinderen kan dit enorm verschillen. Heb het er met uw zoon/dochter over, misschien willen zij ook wel eens een keer wat anders dan die uitdeelzak met chips.

Vishengel

Houdt uw zoon/dochter van vissen? Maak aan een soepstengel of pen/potlood (dit kan kado worden gegeven) een dropveter of snoepveter vast. Hang vervolgens aan het einde van die veter een dropvisje of snoepdolfijn en klaar is de traktatie. Hang alle traktaties in een emmer en plak op de emmer wat ingekleurde vissen om het geheel compleet te maken.

Voertuigen

Houdt uw zoon/dochter van auto's, vrachtwagens, trekkers, enzovoort? Print wat plaatjes uit van diverse voertuigen. Knip samen met uw zoon/dochter deze plaatjes uit en plak 2 dezelfde plaatjes aan weerszijden van een doosje snoepjes, kapteinkoek, doosje rozijnen, enzovoort. Laat uw zoon/dochter een verkeersplein maken van karton en zet daarop alle voertuigen om het geheel af te maken.

Alles is mogelijk

Variatie op de bovenstaande. In plaats van plaatjes van voertuigen kunt u alle gewenste plaatjes afdrukken. Als u deze dan aan weerzijden van de traktatie plakt heeft het toch een leuk en creatief geheel.

Gezicht

Besmeer en eierkoek met jam of chocopasta. De plak alle gezichten met smarties (ogen), snoepverters of hagelslag (haren), lipjes (mond) en vergeet de neus niet.

Frietzak, variatie 1

Draai een gekleurd vel papier tot een patatzak. Snijd allerlei lekkere dingen naar keuze in lange repen: komkommer, wortel, ontbijtkoek, kaas, enzovoort. Ook kun u zoute stengels toevoegen en klaar is uw gezonde snack traktatie.

Frietzak, variatie 2

Draai een gekleurd vel papier tot een patatzak. Stop in deze patatzak een hand vol frietchips. Leg vervolgens een rond spekje op de chips en prik daarin een vorkje (het spekje is de klodder mayonaise). Smullen maar.

Ouderwetse prikker

Maak prikkers met een blokje kaas, knakworstje, enzovoort. Leg een komkommer op een schaal. Prik 2 snoeptomaten in de komkommer, dit zijn de ogen. Prik her en der 4 augurken in de komkommer, dit zijn de poten. Maak tot slot nog een bek door met een mes een deel van de komkommer in te snijden. Nu de prikkers er nog in en klaar is uw gevaarlijke traktatie.

Gezonde bloemen

Zoek 2 vormpjes van verschillende bloemen. Dus uit 1 vorm allemaal 'worst-bloemen' en uit de andere allemaal 'kaas-bloemen'. Prik nu eerst een plak komkommer en vervolgens een bloem op een prikker. Maak voor ieder kind een 'worst-bloem' en een 'kaas-bloem' om te trakteren. Om het gehele mooi af te maken kun je alle bloemen op een kool prikker en de hoop met bloemen is klaar.

Pannenkoekprikker

Is uw zoon/dochter dol op pannenkoeken? Bak een pannenkoek en besmeer deze met chocopasta. Rol dit op en laat het in aluminiumfolie afkoelen. Doe hetzelfde met aardbeienjam. Snijd vervolgens de pannenkoek in stukjes en prik 2 choco- en 2 aardbeienringen aan een satéprikker en klaar is uw pannenkoek-lekkernij.

© 2011 - 2024 Datvw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Trakteren op de peuterspeelzaalTrakteren op de peuterspeelzaal is voor het kind zelf een hele gebeurtenis. Trakteren kan plaatsvinden met bijvoorbeeld…
Gezonde traktaties om uit te delen op schoolGezonde traktaties om uit te delen op schoolElke ouder kent het wel: je kind is jarig en er wordt verwacht dat jouw kind gaat trakteren op school. Maar een verantwo…
Kindertraktaties, waar moet je op lettenEen verjaardag is natuurlijk een groot feest voor kinderen, zeker als je dan ook nog eens op school mag uitdelen. Toch i…
Afscheid van het kinderdagverblijf: traktaties!Afscheid van het kinderdagverblijf: traktaties!Je peuter wordt een kleuter en gaat straks naar de basisschool. Dat is een nieuwe periode in het leven van je kind, waar…

Luxe hapjes voor op een feestje of borrelBen je de kaas en worst op een stokje of de borrelnootjes ook wel een keer zat? In dit artikel vind je recepten voor lux…
Appelflappen maken: receptAppelflappen maken: receptAppelflap: een gebak dat van bladerdeeg en appels wordt gemaakt, met daarnaast nog andere ingrediënten. Appelflappen zij…
Datvw (44 artikelen)
Laatste update: 23-06-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.