Maak zelf quiche! 3 Overheerlijke recepten voor quiche
Een quiche met aardappelen en zalm, champignons en spinazie of prei en geitenkaas? Het is allemaal mogelijk en het is een verrukkelijk alternatief voor de klassieke quiche. Dit recept helpt u met het bereiden van de quiche voor 4 personen. Dit heerlijke gerecht is klaar in amper 45 minuten!
Ingrediënten en benodigdheden voor quiche met aardappelen en zalm
- 500 gram aardappelen
- 175 gram boter
- 400 gram bloem
- Nootmuskaat
- Peterselie
- 4 eieren
- 300 gram verse zalm
- 2 deciliter melk
- 2 deciliter room
- Parmezaanse kaas
- Taartvormen van 10 centimeter diameter
De quiche met aardappelen en zalm bereiden
De aardappelen
- Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
- Kook ze gaar in gezouten water gedurende 20 minuten.
- Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
- Schud de aardappelen goed droog en pureer ze met een pureestamper.
- Laat ze afkoelen.
Het deeg
- Meng de bloem met 75 gram boter.
- Kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat.
- Roeren tot je een brokkelig deeg hebt.
- Eén losgeklopt ei toevoegen.
- De afgekoelde puree toevoegen.
- Eventueel water toevoegen om het deeg minder zwaar te maken.
De deegvormpjes
- Beboter de taartvormpjes.
- Schik het deeg in de verschillende vormpjes.
- Druk het deeg goed aan in de vormpjes.
- Prik in het deeg met een vork.
- Zet de vormpjes met het deeg erin 1 uur in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
De afwerking
- Snijd de zalm in kubusjes van 1,5 centimeter.
- Meng 3 losgeklopte eieren met de zalm.
- Voeg de melk, room en 2 eetlepels peterselie toe.
- Giet het geheel op het deeg in de deegvormpjes.
- Werk op het topje af met Parmezaanse kaas.
- Bak het geheel 15 minuten in een voorverwarmde oven.
Ingrediënten en benodigdheden voor quiche met champignons en spinazie
- 500 gram champignons
- 175 gram boter
- 400 gram bloem
- Nootmuskaat
- Peterselie
- 4 eieren
- 300 gram spinazie
- 2 deciliter melk
- 2 deciliter room
- Ricotta
- Taartvormen van 10 centimeter diameter
De quiche met champignons en spinazie bereiden
De spinazie
- Maak de spinazie schoon en snijd hem in stukken
- Kook hem gaar gedurende 20 minuten.
- Giet het water af en laat de spinazie goed uitlekken.
- Pureer de spinazie met de blender.
Het deeg
- Meng de bloem met 75 gram boter.
- Kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat.
- Roeren tot je een brokkelig deeg hebt.
- Eén losgeklopt ei toevoegen.
- De afgekoelde puree toevoegen.
- Eventueel water toevoegen om het deeg minder zwaar te maken.
De deegvormpjes
- Beboter de taartvormpjes.
- Schik het deeg in de verschillende vormpjes.
- Druk het deeg goed aan in de vormpjes.
- Prik in het deeg met een vork.
- Zet de vormpjes met het deeg erin 1 uur in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
De afwerking
- Snijd de champignons in vier stukjes.
- Meng 3 losgeklopte eieren met de champignons.
- Voeg de melk, room en 2 eetlepels peterselie toe.
- Giet het geheel op het deeg in de deegvormpjes.
- Werk op het topje af met Ricotta.
- Bak het geheel 15 minuten in een voorverwarmde oven.
Ingrediënten en benodigdheden voor quiche met prei en geitenkaas
- 500 gram prei
- 175 gram boter
- 400 gram bloem
- Nootmuskaat
- Peterselie
- 4 eieren
- Bislook
- 2 deciliter melk
- 2 deciliter room
- Geitenkaas
- Taartvormen van 10 centimeter diameter
De quiche met prei en geitenkaas bereiden
De prei
- Maak de spinazie schoon en snijd hem in stukken
- Kook hem gaar gedurende 20 minuten.
- Giet het water af en laat de prei goed uitlekken.
- Pureer de prei met de blender.
Het deeg
- Meng de bloem met 75 gram boter.
- Kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat.
- Roeren tot je een brokkelig deeg hebt.
- Eén losgeklopt ei toevoegen.
- De afgekoelde puree toevoegen.
- Eventueel water toevoegen om het deeg minder zwaar te maken.
De deegvormpjes
- Beboter de taartvormpjes.
- Schik het deeg in de verschillende vormpjes.
- Druk het deeg goed aan in de vormpjes.
- Prik in het deeg met een vork.
- Zet de vormpjes met het deeg erin 1 uur in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
De afwerking
- Snijd de bieslook in stukjes.
- Meng 3 losgeklopte eieren met de bieslook.
- Voeg de melk, room en 2 eetlepels peterselie toe.
- Giet het geheel op het deeg in de deegvormpjes.
- Werk op het topje af met geitenkaas.
- Bak het geheel 15 minuten in een voorverwarmde oven.
TIP: Wanneer u ervoor kiest om één grote taartvorm te gebruiken dient de baktijd verdubbeld te worden.