Gemakkelijk en snel avondeten
Heb je een keer zin in iets anders, en wil je geen uren in de keuken staan, dan is er grote keuze uit lekkere maaltijden die ook nog eens door de meeste kinderen lekker gevonden worden. Enkele voorbeelden zijn een goed gevulde hamburger en een bonenschotel. Deze gerechten zijn eenvoudig te bereiden en snel klaar.
Hamburger, hoe maak ik dat klaar?
Voor het klaarmaken van een goed gevulde hamburger op een wit bolletje heb je de volgende dingen nodig;
- Koekenpan
- Spatel
- Braadboter/ olie
- Hamburgers
- Witte bolletjes
De hamburgers kunnen worden ‘aangekleed’ met allerlei heerlijkheden als;
- Mosterd
- Ketchup
- In stukjes gesneden ui
- Slablaadjes
- Augurkplakjes
- Tomaat
- Kaas
Bereiding hamburger
Bak de hamburgers gaar en bruin in hete braadboter of olie. Smeer, als je van pittig houdt, de bolletjes in met een flinke laag mosterd. Leg de hamburger op het bolletje en kleed hem verder aan met alles wat je er maar lekker op vindt. Je kunt het jezelf gemakkelijk maken door al voorgebraden, houdbare hamburgers te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook hamburgers van de vers vlees afdeling gebruiken. De laatste moet natuurlijk wel vrij lang braden voor ze gaar zijn. Eet de burger daarna lekker op met de handen, smullen maar…
Naar wens kun je er patat bij eten.
Eenpans bonenschotel
Witte bonen in tomatensaus met gerulde gehakt en groenten, hoe maak ik dat klaar? (2 personen) Witte bonen in tomatensaus is een
gerecht wat in één pan klaar te maken is. Het gerecht kan overigens ook met kapucijners of bruine bonen bereid worden. Voor het maken van dit gerecht heb je nodig;
- Braadpan
- Schuimspaan of grote lepel
- Braadboter/ olie
- Pot of blik witte bonen in tomatensaus ( of kapucijners/ bruine bonen)
- Ongeveer 300 g gehakt
- Ui in stukjes
- Prei of kant-en-klaar gesneden groenten
- Paprika in blokjes/ reepjes
- Taugé
- Kruiden als paprikapoeder, knoflook ( vers of gedroogd), kerrie
Bereiding bonenschotel (ongeveer 15 minuten)
Braad in de braadpan met wat braadboter of olie gehakt rul, tot het goed gaat en licht bruin is. Voeg hierna op een redelijk heet vuur de uisnippers toe en bak ze even mee. Voeg hierna de overige groenten toe, en blijf het geheel omscheppen, gedurende enkele minuten. Voeg hierna de bonen toe en eventueel kruiden naar smaak. Roer het gerecht om totdat het goed doorgewarmd is. De bonen hoeven niet meer te koken.
Je kunt zelf bepalen welke groenten je door het bonengerecht wilt hebben en of je er specerijen aan toe wilt voegen. Je kunt allerlei groenten zelf snijden, maar je kunt ook voor gemak, en dus snelheid kiezen, door voorgesneden groenten mixen te kopen. Je kunt het zo eten, maar je kunt er ook sla bij serveren.