InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Visrecepten maar dan anders

Visrecepten maar dan anders

Visrecepten maar dan anders We weten allemaal dat vis gezond is en dat we het af moeten wisselen (2x vette vis per week) met de vleesgerechten. Een eenvoudig stukje vis kunnen we nog wel klaar maken, maar soms is vis op een andere manier klaar gemaakt ook heel lekker. De recepten zijn gebaseerd op 2 tot max 3 personen, met veel verse groenten en de bereiding vergt niet meer dan zo’n 15 minuten.

Tilapiafilet roerbakken

Ingrediënten

  • 300 gram tilapiafilet
  • 350 gram Italiaanse roerbakgroente
  • olijfolie
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaten
  • 15 zwarte olijven
  • peper en zout

Bereiding

Snij de tilapiafilet in kleine stukjes en knijp er voorzichtig wat citroen boven uit. Strooi er dan wat chilipoeder en peper en zout overheen en laat de olijfolie in de wok heet worden. Doe dan de roerbakgroente, de klein gemaakt uit en knoflook erbij en als laatste de vis. Roer het goed door en laat het zo’n 4 minuten staan. Daarna de klein gemaakte tomaat en de olijven erbij en voeg wat water toe. Laat het geheel opnieuw even staan (5 tot 6 minuten) en serveer het dan met een lekkere volkoren pasta.

Koolvis met broccoli in paprikasaus

Ingrediënten

  • 4 stukken koolvisfilet van 150 tot max 175 gram
  • 2 rode paprika’s
  • 1 groene paprika
  • 2 grote rijpe tomaten
  • olijfolie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 bosje lente-uitjes
  • paprikapoeder
  • 300 gram broccoli
  • bloem
  • peper en zout

Bereiding

Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hier de paprika en tomaten in (4 tot 5 minuten) en voeg daarna het kleine blikje tomatenpuree toe en wat peper en zout naar smaak. Laat het geheel zeker 15 minuten op een laag pitje staan. Daarna pureren maar wel warm houden.
Maak nu de lente-uitjes klein en bak deze ook in een beetje olijfolie en laat ze daarna een beetje droogbakken. Maak vervolgens een mengsel van wat bloem, peper en zout en wat paprikapoeder en haal de stukken koolvis er doorheen. Deze kunnen vervolgens in wat olijfolie gebakken worden en wel tot ze lichtgekleurd zijn.
Kook tegelijkertijd de brolloci en serveer de saus met een stukje koolvis, de lente uitjes en wat broccoli roosjes erbij. Desgewenst kan er nog wat paprikapoeder over gepoederd worden.

Zalm in een pikant jasje

Ingrediënten

  • 2 moten zalm
  • 2 rode uien
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 grote rijpe tomaten
  • enkele champignons
  • sambal oelek
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • peper en zout
  • groente naar smaak (spinazie, haricots, broccoli)
  • volkorenpasta

Bereiding

Was de zalm goed schoon en dep deze droog met wat keukenrol. Bak vervolgens de klein gemaakte rode uien samen met de knoflook, de klein gesneden paprika’s, tomaat en 2 eetlepels sambal oelek in wat olijfolie. Meng het goed en laat het even staan en doe vervolgens de zalm erbij. Meng het goed met de groente die reeds gebakken zijn en smeer nog wat sambal oelek over de vis. Vervolgens wat peper en zou erbij en laat het geheel zo’n 20 minuten op een laag pitje sudderen.
Server het vervolgens met groenten naar smaak en enkele eetlepels volkeren pasta.

Lees verder

© 2009 - 2018 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Lekkere visreceptenLekkere visreceptenVis wint terrein als je het vergelijkt met vlees als onderdeel van de warme maaltijd. Niet zo gek, want naast het feit d…
Zalmsoep of zalm in de soep!Zalmsoep of zalm in de soep!Zalm is een veel gegeten vissoort en zacht van smaak. We beleggen er toastjes mee, eten het als voor- of hoofdgerecht of…
Boekrecensie: Het complete zwangerschapskookboekBoekrecensie: Het complete zwangerschapskookboekGezond eten tijdens de zwangerschap is goed voor je kindje en je lichaam. Je bent beter bestand tegen de fysieke verande…
Is gerookte zalm gezond?Is gerookte zalm gezond?Zalm staat er over het algemeen bekend om dat het gezond is. Het heeft een goede voedingswaarde. Gerookte zalm bevat ond…
Low budget recepten met visLow budget recepten met visWe willen allemaal bezuinigen, maar we willen ook gezond en gevarieerd eten. Het liefst willen we ons eten zo snel mogel…

Reageer op het artikel "Visrecepten maar dan anders"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 02-10-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Gemakkelijke gerechten
Schrijf mee!