Recepten voor de warme(re) zomerse avonden

Recepten voor de warme(re) zomerse avondenIn de zomer eet je over het algemeen wat lichter dan in de winter (met bijvoorbeeld stamppotten), maar dat neemt niet weg dat de gerechten minder lekker zouden moeten zijn. Enkele recepten die het goed doen in de zomer en waar de belangrijke voedingstoffen in terug te vinden zijn. Snel klaar te maken en erg lekker.

Kipfilet met ananas en noten

Ingrediënt
  • 2 kipfilets
  • 100 gram 20+ kaas
  • 50 gram walnoten
  • 1 citroen
  • 3 ananasschijven
  • 1/2 banaan
  • 1 dl room
  • olijfolie
  • kerriepoeder
  • peper en zout

Bereiding
Kipfilet schuin insnijden en er goed peper, zout en wat kerriepoeder overheen strooien en zo’n 10 minuten in de olijfolie bakken.
In de tussentijd kan er een mengsel gemaakt worden van de room en citroensap. Verder kan de banaan en ananas in stukken gesneden worden en de walnoten fijn maken (niet te klein).

In de grill kan de kip met daar bovenop de ananas, banaan en valnoten. Dek het af met een plak kaas. Als het geheel na zo’n 3 tot 4 minuten uit de grill kan, kan het geserveerd worden met wat overgebleven walnoten en de room.

Groentesalade met kaas

Ingrediënten
  • 100 gram 20+ kaas (pittig)
  • gemengde sla
  • zwarte olijven
  • magere kwark
  • sherrytomaatjes
  • 4 kleine augurken
  • citroensap
  • kappertjes
  • peper en zout

Bereiding
Leg de sla in een grote kom en voeg de gehalveerde sherrytomaatjes toe. Daarna de in plakjes gesneden augurken en gehalveerde olijven. Voeg wat kappertjes naar smaak toe en druppel er wat citroensap overheen tezamen met wat magere kwark en wat peper en zout naar smaak. Goed mengen. Maak blokjes van de pittige kaas en verdeel deze over de salade.

Kipcocktail

Ingrediënten
  • 200 gram gerookte kip
  • 4 bleekselderij stengels
  • 2 dl magere yoghurt
  • 1 eetlepel pesto
  • 2 eetlepels halvanaise
  • 2 theelepels basilicum

Bereiding
Kipfilet moet klein gemaakt worden en in ijscoupes gedaan. Daarna de bleekselderij klein maken en toevoegen. Goed mengen en het basilicum toevoegen.

Maak een sausje van wat halvanaise met pesto en magere yoghurt en doe dit voorzichtig over het kipmengsel.
© 2009 - 2025 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.