Recepten voor de warme(re) zomerse avonden

Recepten voor de warme(re) zomerse avonden In de zomer eet je over het algemeen wat lichter dan in de winter (met bijvoorbeeld stamppotten), maar dat neemt niet weg dat de gerechten minder lekker zouden moeten zijn. Enkele recepten die het goed doen in de zomer en waar de belangrijke voedingstoffen in terug te vinden zijn. Snel klaar te maken en erg lekker.

Kipfilet met ananas en noten

Ingrediënt

  • 2 kipfilets
  • 100 gram 20+ kaas
  • 50 gram walnoten
  • 1 citroen
  • 3 ananasschijven
  • 1/2 banaan
  • 1 dl room
  • olijfolie
  • kerriepoeder
  • peper en zout

Bereiding

Kipfilet schuin insnijden en er goed peper, zout en wat kerriepoeder overheen strooien en zon 10 minuten in de olijfolie bakken.
In de tussentijd kan er een mengsel gemaakt worden van de room en citroensap. Verder kan de banaan en ananas in stukken gesneden worden en de walnoten fijn maken (niet te klein).

In de grill kan de kip met daar bovenop de ananas, banaan en valnoten. Dek het af met een plak kaas. Als het geheel na zon 3 tot 4 minuten uit de grill kan, kan het geserveerd worden met wat overgebleven walnoten en de room.

Groentesalade met kaas

Ingrediënten

  • 100 gram 20+ kaas (pittig)
  • gemengde sla
  • zwarte olijven
  • magere kwark
  • sherrytomaatjes
  • 4 kleine augurken
  • citroensap
  • kappertjes
  • peper en zout

Bereiding

Leg de sla in een grote kom en voeg de gehalveerde sherrytomaatjes toe. Daarna de in plakjes gesneden augurken en gehalveerde olijven. Voeg wat kappertjes naar smaak toe en druppel er wat citroensap overheen tezamen met wat magere kwark en wat peper en zout naar smaak. Goed mengen. Maak blokjes van de pittige kaas en verdeel deze over de salade.

Kipcocktail

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte kip
  • 4 bleekselderij stengels
  • 2 dl magere yoghurt
  • 1 eetlepel pesto
  • 2 eetlepels halvanaise
  • 2 theelepels basilicum

Bereiding

Kipfilet moet klein gemaakt worden en in ijscoupes gedaan. Daarna de bleekselderij klein maken en toevoegen. Goed mengen en het basilicum toevoegen.

Maak een sausje van wat halvanaise met pesto en magere yoghurt en doe dit voorzichtig over het kipmengsel.
© 2009 - 2022 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Quinoa recepten: voedingswaarde, koken en recept met quinoaQuinoa recepten: voedingswaarde, koken en recept met quinoaQuinoa is tegenwoordig bijna overal te verkrijgen. Quinoa is populair. Hoe kun je lekker koken met quinoa en welke recep…
Gezonde voeding: Hüttenkäse of Cottage cheeseGezonde voeding: Hüttenkäse of Cottage cheeseIn Nederland is naam Hüttenkäse bekender dan als we over Cottage cheese spreken. Toch hebben we het dan over dezelfde ka…
Recepten voor zomerse salades met fruitRecepten voor zomerse salades met fruitLekkere frisse en fruitige salades voor bij de zomerse maaltijd. Eenvoudig te bereiden maar met een maximaal resultaat.…
Recepten voor sporters: extra ijzer, koolhydraten en calciumRecepten voor sporters: extra ijzer, koolhydraten en calciumWanneer je actief sport als vrouw is het belangrijk om op je ijzergehalte, calciumgehalte en koolhydraten inname te lett…

Zuivel met vruchten melangesZuivel met vruchten melangesYoghurt, kwark of andere zuivelproducten kunnen bij uitstek goed gecombineerd worden met fruit. Uitgaande van de magere…
Gezond en groente: AubergineGezond en groente: AubergineElke kok houdt van afwisseling, maar afwisseling mag het koken niet veel moeilijker maken. Ook mag het het proces niet a…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 18-07-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.