Marokkaans koken - salades
De Marokkaanse keuken heeft naast heerlijke tajines nog veel meer te bieden. Zo zijn de Marokkaanse salades bijvoorbeeld overheerlijk en worden ze vers bereid. De dressing die Marokkanen gebruiken bij hun Marokkaanse salades is echter altijd heel anders dan die wij in Nederland gewend zijn. Een paar recepten van Marokkaanse salades.
Tuinbonensalade met komijndressing
Ingrediënten
- 500 gram tuinbonen – gekookt tot ze net gaar zijn
- 1 kleine rode ui, fijngesneden
Voor de dressing
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 teentjes knoflook, heel fijngesneden
- zout
- vers gemalen peper
Bereiding
- Kook de tuinbonen in water met zout tot ze net gaar zijn
- Laat ze afkoelen
- Meng de bonen en de ui in een grote kom
- Doe de ingrediënten voor de dressing in een shaker en schud goed
- Giet het dan over de salade
- Zet even koud weg en serveer het dan bijvoorbeeld met een lekkere kofta
Citroen-uiensalade
Ingrediënten
- 4 citroenen, dun geschild
- 1 grote rode uien, heel fijn gesneden
- 35 gram gehakte peterselie
- ½ theelepel suiker
- zout
- vers gemalen zwarte peper
Bereiding
- Verwijder het vlies dat om de citroen zit
- Snijdt er dan kleine stukjes van (ongeveer 0,5 centimeter)
- Doe de citroen, de ui, de peterselie en de suiker in een slakom
- Voeg zout naar smaak toe
- Bestrooi met zwarte peper
- Lekker bij een vistajine of een ander visgerecht
Radijs-sinaasappelsalade
Ingrediënten
- 4 sinaasappelen
- 10 grote radijzen
- 100 ml citroensap
- 1 eetlepel suiker
- wat zout
Bereiding
- Schil de sinaasappelen
- Verwijder de vliezen
- Haal de partjes met een mes van de sinaasappel. Dit doet u door naast de vliezen in de sinaasappel zelf te snijden.
- Rasp de radijs grof
- Doe de sinaasappel en de radijs in een kom
- Doe in een dressingshaker het citroensap, de suiker en het zout en schud even.
- Giet de dressing dan over de salade
- Meng alle smaken goed door elkaar met een slabestek
- Zet even koud en serveer dan
Lees verder
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lekkere wintersaladesHet is heel verleidelijk op koude, winterse dagen voor warme gerechten te kiezen. Wintergroenten, rauw of beetgaar gekoo…
Je eigen moestuin: RadijsRadijsjes zijn erg leuk voor in je moestuin. Kinderen vinden het ook heel leuk om zelf radijs te kweken, omdat ze zo’n v…
Extra malse biefstukHeb je wat te vieren? Dan kook je natuurlijk extra lekker. Een heerlijk stuk vlees ofzo! Een tijd geleden ben ik begonne…
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.