Marokkaans koken - salades

De Marokkaanse keuken heeft naast heerlijke tajines nog veel meer te bieden. Zo zijn de Marokkaanse salades bijvoorbeeld overheerlijk en worden ze vers bereid. De dressing die Marokkanen gebruiken bij hun Marokkaanse salades is echter altijd heel anders dan die wij in Nederland gewend zijn. Een paar recepten van Marokkaanse salades.

Tuinbonensalade met komijndressing

Ingrediënten
  • 500 gram tuinbonen – gekookt tot ze net gaar zijn
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden

Voor de dressing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 teentjes knoflook, heel fijngesneden
  • zout
  • vers gemalen peper

Bereiding
[OLIST]Kook de tuinbonen in water met zout tot ze net gaar zijn
Laat ze afkoelen
Meng de bonen en de ui in een grote kom
Doe de ingrediënten voor de dressing in een shaker en schud goed
Giet het dan over de salade
Zet even koud weg en serveer het dan bijvoorbeeld met een lekkere kofta[/OLIST]

Citroen-uiensalade

Ingrediënten
  • 4 citroenen, dun geschild
  • 1 grote rode uien, heel fijn gesneden
  • 35 gram gehakte peterselie
  • ½ theelepel suiker
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding
[OLIST]Verwijder het vlies dat om de citroen zit
Snijdt er dan kleine stukjes van (ongeveer 0,5 centimeter)
Doe de citroen, de ui, de peterselie en de suiker in een slakom
Voeg zout naar smaak toe
Bestrooi met zwarte peper
Lekker bij een vistajine of een ander visgerecht[/OLIST]

Radijs-sinaasappelsalade

Ingrediënten
  • 4 sinaasappelen
  • 10 grote radijzen
  • 100 ml citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • wat zout

Bereiding
[OLIST]Schil de sinaasappelen
Verwijder de vliezen
Haal de partjes met een mes van de sinaasappel. Dit doet u door naast de vliezen in de sinaasappel zelf te snijden.
Rasp de radijs grof
Doe de sinaasappel en de radijs in een kom
Doe in een dressingshaker het citroensap, de suiker en het zout en schud even.
Giet de dressing dan over de salade
Meng alle smaken goed door elkaar met een slabestek
Zet even koud en serveer dan[/OLIST]

Lees verder

© 2009 - 2025 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.