InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Marokkaans koken - salades

Marokkaans koken - salades

De Marokkaanse keuken heeft naast heerlijke tajines nog veel meer te bieden. Zo zijn de Marokkaanse salades bijvoorbeeld overheerlijk en worden ze vers bereid. De dressing die Marokkanen gebruiken bij hun Marokkaanse salades is echter altijd heel anders dan die wij in Nederland gewend zijn. Een paar recepten van Marokkaanse salades.

Tuinbonensalade met komijndressing

Ingrediënten

  • 500 gram tuinbonen – gekookt tot ze net gaar zijn
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden

Voor de dressing

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 teentjes knoflook, heel fijngesneden
  • zout
  • vers gemalen peper

Bereiding

  1. Kook de tuinbonen in water met zout tot ze net gaar zijn
  2. Laat ze afkoelen
  3. Meng de bonen en de ui in een grote kom
  4. Doe de ingrediënten voor de dressing in een shaker en schud goed
  5. Giet het dan over de salade
  6. Zet even koud weg en serveer het dan bijvoorbeeld met een lekkere kofta

Citroen-uiensalade

Ingrediënten

  • 4 citroenen, dun geschild
  • 1 grote rode uien, heel fijn gesneden
  • 35 gram gehakte peterselie
  • ½ theelepel suiker
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Verwijder het vlies dat om de citroen zit
  2. Snijdt er dan kleine stukjes van (ongeveer 0,5 centimeter)
  3. Doe de citroen, de ui, de peterselie en de suiker in een slakom
  4. Voeg zout naar smaak toe
  5. Bestrooi met zwarte peper
  6. Lekker bij een vistajine of een ander visgerecht

Radijs-sinaasappelsalade

Ingrediënten

  • 4 sinaasappelen
  • 10 grote radijzen
  • 100 ml citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • wat zout

Bereiding

  1. Schil de sinaasappelen
  2. Verwijder de vliezen
  3. Haal de partjes met een mes van de sinaasappel. Dit doet u door naast de vliezen in de sinaasappel zelf te snijden.
  4. Rasp de radijs grof
  5. Doe de sinaasappel en de radijs in een kom
  6. Doe in een dressingshaker het citroensap, de suiker en het zout en schud even.
  7. Giet de dressing dan over de salade
  8. Meng alle smaken goed door elkaar met een slabestek
  9. Zet even koud en serveer dan

Lees verder

© 2009 - 2019 Singalees, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Lekkere wintersaladesHet is heel verleidelijk op koude, winterse dagen voor warme gerechten te kiezen. Wintergroenten, rauw of beetgaar gekoo…
Salades; combinaties en receptenSalades; combinaties en receptenSla is een heerlijk (bij)gerecht. Vooral in de zomer is het verfrissend en natuurlijk erg gezond. Het kan bijna overal b…
Drie vegetarische salades met brie en walnotenLaat je gasten smullen door middel van deze heerlijke en simpele vegetarische voorgerechten. De moeite die je er insteek…
Gezonde salades met kaasGezonde salades met kaasKaas is een echte smaakmaker, dat is niet nieuw. Kaas kan echter op de meest uiteenlopende manieren gebruikt worden in d…
Je eigen moestuin: RadijsJe eigen moestuin: RadijsRadijsjes zijn erg leuk voor in je moestuin. Kinderen vinden het ook heel leuk om zelf radijs te kweken, omdat ze zo’n v…

Reageer op het artikel "Marokkaans koken - salades"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Singalees
Laatste update: 03-11-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Marokkaans koken
Schrijf mee!