Zelf koekjes maken

Zelf koekjes maken Zelf koekjes maken is niet zo moeilijk als menigeen wel denkt. Je kunt ze geheel naar eigen smaak bakken en meer of minder calorieën meegeven. Maar een eigen gebakken koekje is altijd lekkerder.

Eenvoudig koekje (met eigen smaak toevoeging)

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel basis vanille

Bereiding

Klop de boter en suiker goed romig en voeg daarna de eidooier erbij. Tenslotte het zelfrijzend bakmeel en de basis vanille en kneed het mengsel goed door tot er een substantie ontstaat. Laat dit zo’n 3 kwartier in de koeling staan en maak nu de vorm voor de koekjes en besprenkel ze met wat gewenst is, zoals cornflakes (al dan niet met chocolade), kokos of wat chocolade vlokken. Bak ze zo’n 20 tot 25 minuten op 175 graden.

Chocokoekje

Ingrediënten

  • 250 gram kristal suiker
  • 3 eetlepels suiker
  • 120 gram pure chocolade
  • 200 gram geschaafde amandelen
  • 2 eiwitten
  • 2,5 eetlepel bloem

Bereiding

Maak een goed mengsel van de suiker, amandelen en bloem. De eiwitten vervolgens stijf slaan en deze door het mengsel doen. Als laatste de gesmolten chocolade door het mengsel doen. Rol het beslag nu goed uit en maak de vormpjes voor de koekjes. Deze vormpjes in afgedekt bakblik leggen en even goed laten drogen. Daarna op zo’n 200 graden 5 tot 7 minuten bakken in de oven.

Amandelkoekjes

Ingrediënten

  • amandelspijs
  • 1 ei
  • kaneel
  • 1,5 eetlepel gesmolten boter
  • honing
  • amandelen

Bereiding

Klop het ei los en meng dit met een beetje kaneel, amandelspijs en gesmolten boter. Maak er kleine balletjes of schijfjes van en bak deze op zo’n 175 graden. Ze moeten nog lichtbruin van kleur zijn, dus goed opletten.

Als de balletjes of schijfjes uit de oven komen kunnen ze door de honing gehaald worden en bedek ze vervolgens met amandelstukjes. Fijngehakt of grofgehakt is beide mogelijk, al naar gelang de smaak.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Koekjes bakken, tips en trucsOp een middag koekjes bakken, samen met kinderen of alleen, is altijd leuk en levert een leuke traktatie op. Soms gaat h…
Notenkransjes, sesamkoekjes en zandkoekjesNotenkransjes, sesamkoekjes en zandkoekjesDe herfst- en kerstvakantie zijn ideale momenten om samen met de kinderen koekjes te bakken. Regen en wind buiten, gezel…
Simpel koekjes receptIn twintig minuten simpele, maar lekkere koekjes op tafel? Dat kan met dit koekjes recept. De benodigde ingrediënten hee…
Zelf koekjes maken, snel en simpelZelf koekjes maken, snel en simpelMet dit recept kunt u snel met standaard ingrediënten, die iedereen in huis heeft, heel simpel de lekkerste koekjes make…

Gezonde snack of dip voor bij de borrelGezonde snack of dip voor bij de borrelNatuurlijk kennen we allemaal de bekende bitterballen, gevulde eieren en andere stevige caloriepakkers. Maar de gezonde…
Kleinfruit in de keuken; taarten en dessertsKleinfruit in de keuken; taarten en dessertsAan klein fruit is veel plezier te beleven. Aalbes, kruisbes, bosbes, framboos of aardbei zijn heerlijke seizoen vruchte…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 14-07-2013
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.