InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Kinderverjaardag: de taart

Kinderverjaardag: de taart

Kinderverjaardag: de taart Natuurlijk kan er op een kinderverjaardag ook een traditionele taart gepresenteerd worden, maar voor de jarige is het wellicht wel zo leuk om een speciale taart te maken. Bij deze taarten is niet uitgegaan van specifieke allergieën, maar van de kinderen die alles mogen hebben en veel van die kinderen zijn toch gek op slagroom. Zonder slagroom haast geen kindertaart te bedenken. Ben je niet zo handig koop dan gebak en transformeer het tot kindertaart.

De slagroomtaart

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 125 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 25 gram maïzena
  • vanillesuiker
  • 0,5 liter slagroom
  • aardbeienjam of kersenjam
  • hagelslag (puur)
  • smarties
  • chocoladeblaadjes
  • kaartjes

Bereiding

Smeer de bakvorm van zon 24 cm in met wat boter en strooi er wat bloem in. Maak vervolgens met de mixer een mengsel van de eieren, suiker en vanillesuiker. Het mengsel moet enigszins dikkig en schuimachtig van structuur zijn. Als het mengsel goed is de maïzena er doorheen doen. Doe nu het mengsel in de bakvorm en bak het in een over van zon 185 graden in ieder geval 45 tot 50 minuten.
Laat de taart nu afkoelen en snij de taart in 2 lagen, tussen de lagen kan nu stevig de jam gesmeerd worden.
Maak vervolgens de slagroom klaar en spuit ruim de bovenkant van de taart vol met slagroom. Strooi er nu hagelslag overheen en daarna ruim veelkleurige smarties. Zet op de buitenste rand van de taart de chocoladeblaadjes (met de uiteinden van de blaadjes naar buiten gericht). Maak het af met veelkleurige kaartjes voor de jarige.

Tompoezen

Ben je niet zo handig maar wil je er wel iets leuks van maken koop dan een doos verse tompoezen en laat de traditionele maat tompoes dan meteen halveren. Op deze wijze krijg je mooie vierkante tompoesjes. Pimp ze op met allerlei zoete lekkernijen voor kinderen.

Ingrediënten

  • Slagroom
  • Aardbeien
  • Kiwi
  • Smarties
  • Vruchthagelslag
  • Taartdecoraties van marsepein (enkele verschillende met figuurtjes, muziekinstrumenten of leuke tekstjes)
  • Poedersuiker
  • Chocoladebolletjes
  • Schuimpjes (zacht)

Bereiding

Zet de tompoezen op een grote platte schaal en zet ze een beetje uit elkaar, zodat je ze goed kunt decoreren. Plaats op alle vierkantje tompoesjes een dot slagroom, zodat het een taartje op zich wordt en varieer de decoraties per taartje.
Een aantal voorbeelden voor op de slagroomdot
  • Aardbei met wat vruchtenhagel
  • Schijfje kiwi op de slagroom en wat chocoladebolletjes
  • Schuimpje (in leuke vorm)
  • Marsepeine uitingen goed verdelen over de schaal met kleine taartjes
  • Strooi als alles klaar is wat poedersuiker over de taartjes en maak het af met de kleingemaakte smarties

Lees verder

© 2008 - 2017 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Aantal calorieën in gebakAantal calorieën in gebakHoeveel calorieën zitten er in gebak? Iedereen lust wel eens een stukje taart, cake of ander gebak, bijvoorbeeld tijdens…
Slagroomtaart recept beproefd en gewaardeerdSlagroomtaart recept beproefd en gewaardeerdHet zelf maken van een slagroomtaart is niet zo moeilijk. Hier volgt een recept van mijn moeder. Al jaren is de taart ee…
Luchtige slagroomtaartVoor een verjaardag, moederdag of gewoon voor het zondagse bezoek. Een slagroomtaart doet het altijd goed. Zo maak je de…
Glutenvrije chocoladetaart met aardbeien zelf bakken, receptVoor mensen met coeliakie (glutenallergie of glutenintolerantie) is het vaak lastig om aan een feestelijke en smakelijke…
Frambozen gebak voor een feestelijke gelegenheidDit is een frambozen taart, waarmee je je familie en vrienden graag wilt verrassen. Deze taart is een lust voor het oog…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Kinderverjaardag: de taart"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 09-11-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Kinderen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!