Recepten met monchou
Monchou is een lekkere roomkaas waarmee je eindeloos kan variëren in recepten. Het is te gebruiken in zowel koude als warme gerechten. Het is een makkelijke basis voor avondeten, borrelhapjes, saus en nog veel meer.
Zalmrolletjes met monchou
Voor vier personen.
Ingediënten:
- 100 gram monchou
- 3 plakken gerookte zalm
- Bieslook (sprietjes)
- Geraspte sinaasappelschil
- Peper
- Zout
- Tabasco
- Huishoudfolie
Bereiding:
Maak de monchou in een kom glad met een mixer. Voeg er dan wat geknipte bieslook bij. Voeg dan naar smaak zou, peper en tabasco toe. Strijk dit geheel over de 3 plakken zalm. Rol vervolgens de zalm tot een rol en verpak het in de folie. Leg ze ongeveer 15 minuten in de vriezer. Verwijder de folie en snij de zalmrolletjes in plakjes met een scherp mes. Leg ze mooi op een schaal en garneer het met de gerapste sinaasappelschil.
Spekjespasta met monchou
Voor vier personen.
Ingrediënten:
- 100 gram monchou
- 150 gram spekreepjes
- 200 gram pasta naar keuze
- 1 ui, fijngesneden
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 100 gram champignons, gesneden in vieren
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- Zout
- Peper
Bereiding:
Maak de pasta klaar zoals op de verpakking staat. Bak de spekjes in een koekepan. Verwijder als de spekjes zijn uitgebakken het vet en voeg de ui toe. Laat deze even aanbakken en voeg dan de paprika en de champignons toe. Roerbak dit in ongeveer drie minuten. Pak een vochtig mes en snij hiermee de monchou in blokjes. Voeg dan de pasta toe aan het mengsel met de spek. Voeg naar smaak de zout en peper toe. Voeg dan de monchou toe en laat het op het vuur tot het gaat smelten. Schep voor je het gerecht op je bord doet de perterselie er doorheen.
Kipkerrie met monchou
Voor twee personen.
Ingrediënten:
- 100 gram monchou
- 250 gram kipfilet in blokjes
- 20 gram boter
- 3 bosuitjes, gesneden in ringetjes
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 deciliter kippenbouillon
- 1 theelepel suiker
- Rijst
Bereiding:
Maak de rijst klaar zoals op de verpakking staat beschreven. Breng de kipfilet op smaak met zout en peper. Roerbak de kipfilet ongeveer één minuut. Voeg dan de kerriepoeder toe en bak het nog een minuutje door. Doe de bosui erdoor en bak deze nog even kort mee. Snij de monchou in blokjes en voeg deze toe terwijl je roert en blijf roeren tot de monchou smelt. Tot slot voeg je de kippenbouillon en de suiker toe. Eventueel kan je er dan nog wat zou en peper aan toevoegen. Serveer dit geheel samen met de rijst.
Peppadew met monchou
Lekker als borrelhapje.
Ingrediënten:
- 1 pot peppadew (te verkrijgen bij de betere supermarkt)
- 2 pakjes monchou
- gesnipperde ui
- honing
Bereiding:
Laat de peppadew goed uitlekken. Ontdoe ze van de pitjes die erin zitten. Wil je ze pittiger laat de pitjes er dan in. Doe de monchou in een kom en maak er samen met de ui en honing naar smaak een mengsel van. Vul vervolgens de peppadew met het smeersel en zet ze op een bord. Laat het dan minimaal een uur opstijven in de koelkast. Klaar!
Zalmmousse met monchou
Voor vier personen.
Ingrediënten:
- ½ pakje monchou zacht en luchtig, 200 gram
- 100 gram gerookte zalm
- Verse bieslook
- Peper
- 4 plakjes sesambrood
Bereiding:
Snij de helft van de zalm in blokjes. Knip de bieslook fijn en hou een paar sprietjes apart voor de garnering. Meng de zalm, bieslook en monchou in een kom. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de mousse over de overige plakjes zalm. Rol ze op en verdeel ze over de borden. Garneer ze met de overgebleven bieslook. Rooster het brood en snij ze diagonaal door. Serveer de rolletjes met het borrd.
Gevulde champignons met monchou
Voor vier personen.
Ingrediënten:
- 50 gram monchou
- 12 reuzechampignons
- ½ eetlepel olie
- 2 plakjes ontbijtspek, in reepjes gesneden
- 1 losgeklopt ei
- 1 fijngehakt bosuitje
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 6 eetlepels geraspte kaas
- Paneermeel
- Peper
- Zout
Bereiding:
Borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Hak de steeltjes fijn. Verhit de olie en bak hierin de ontbijtspek, champignonsteeltjes en bosui drie minuten. Neem de pan van het vuur. Men de monchou, het ei, de peterselie, , kaas, peper en zout door elkaar. Schep daarna het mengsel van ontbijstpek, champignon en bosui er doorheen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Pak de champignonhoedjes en bestrooi ze van binnen iets met paneermeel. Vul ze vervolgens met het mengsel. Vet een overnschaal in en zet de champignonhoedjes hierin. Bestrooi ze met kaas en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven.
Monchourolletjes met ham
Lekker als borrelhapje.
Ingrediënten:
- 2 pakjes monchou
- 200 gram schouderham
- 1 gesnipperde ui
- Verse peterselie, fijngehakt
- Peper
- Zout
- Coctailprikkers
Bereiding:
Maak een mensgel van de monchou, ui, peterselie, zout en peper. Smeer het mensgel op de ham. Rol de ham op en snij het doomidden zodat er kleine rolletjes ontstaan. Zet het rolletje vast met een coctailprikker. Zet het voor het serveren minstens een uur in de koelkast.