Koemelkvrije chocoladetruffels met een vleugje speculaas
Zoete lekkernijen zijn voor mensen met koemelkallergie vaak niet geschikt. Hier een lekker recept voor chocoladetruffels, met een nét even ander smaakje door toevoeging van speculaaskruiden
Benodigdheden
Ingrediënten
- 250 gram pure chocolade (opletten dat deze geen koemelk bevat)
- 75 gram koemelkvrije margarine (b.v. Wajang Light, of van de natuurvoedingswinkel)
- 25 ml sojaslagroom (verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel)
- 10 gram speculaaskruiden
- cacaopoeder
Werkwijze
Breek de
chocolade in stukjes. Doe de boter en de sojaslagroom in het steelpannetje en verwarm dit op een laag vuurtje. Haal de pan van het vuur en voeg de stukjes
chocolade toe. Roer met de garde totdat alle
chocolade is gesmolten. Vervolgens de speculaaskruiden toevoegen en nogmaals goed doorroeren, zodat er geen klontjes poeder meer te zien zijn. Laat het mengsel wat afkoelen en plaats het pannetje vervolgens in de koelkast. Wanneer het mengsel in de koelkast stevig is geworden neemt u het pannetje eruit. Maak van het chocolademengsel balletjes ter grootte van 2 à 2,5 cm.
Voor het consumeren rolt u de chocoladetruffels door de cacaopoeder. Als variatie kunt u ook de balletjes door de pure chocoladehagelslag (
koemelkvrij) rollen.
Varianten
In plaats van speculaaskruiden kunt u ook andere smaken toevoegen zoals:
- sinaasappelaroma
- aardbeiaroma
- vanille
Eet smakelijk