Een verkort Amerikaans kookwoordenboek

Een verkort Amerikaans kookwoordenboekVeel lekkere recepten die je op internet tegen komt zijn vaak in het Engels geschreven. Voor veel mensen is het lastig om hier mee om te gaan en maken ze het dus ook niet. Zonde, een gemiste kans.. Om het iets gemakkelijker te maken met wat ze met bepaalde ingredienten bedoelen, vind je in dit artikel de vertalingen. Ook de maten, graden en gewichten zijn hier terug te vinden.
Op het internet staat het vol met lekkere recepten, niet alleen op Nederlandse websites, maar ook op websites van andere landen. In veel landen wordt er gebruikt gemaakt van andere maten en gewichten als in Nederland. Je zal dus voor je het recept gaat maken alles moeten omrekenen. Veel van die recepten zijn ook in het Engels, als je Engels goed is is levert dat weinig problemen, toch kan het voorkomen dat je een aantal ingrediënten niet weet en dan heb je soms ook nog dat sommige ingrediënten niet in Nederland verkrijgbaar zijn, dan zul je er een goed alternatief voor moeten vinden. Eigenlijk is dat juist leuk, want zo kan je je recept naar jou wensen maken. Het internet staat vol met kooklessen, workshops, recepten en ga zo maar door. Hieronder volgen de meeste voorkomende knelpunten.

Ingrediënten

Hieronder volgen een aantal ingrediënten die regelmatig worden opgezocht voor de vertaling.
Ingrediënten[/TH]
Heavy creamniet verkrijgbaar in Nederland, alternatieven zijn slagroom en creme fraîche
Ground beefrundergehakt
Parslypeterselie
Baking powderbakpoeder
Baking sodawordt vaak verward met bakpoeder, het is echter zuiveringszout en verkrijgbaar bij sommige drogisterijen, apotheken en reformwinkels
Peaserwten
Breadcrumbsbroodkruimels, ook wel paneermeel
All purpose flowerpatentbloem
Brown wheat flourtarwemeel
White wheat flourtarwebloem
Whole wheat flourvolkorenmeel
Cornflourmaizena
Pastry doughdeeg
Puff pastrybladerdeeg
Basil basilicum
Garlicknoflook
Cucumberkomkommer
Red pepperrode paprika
Seasoningkruiden
Granulated sugarkristalsuiker
Stockfond
Candykandij
Maple sirupahoornsiroop
Vinegarazijn
Yeastgist
Currantkrentenbrood
Shortbreadboterkoek
Pastriespasteitjes
Cream puffssoezen
Caperskappertjes
Cream Cheeseroomkaas
Custardvla
Buttermilkkarnemelk
Whipping creamslagroom
Limelimoen
Lemoncitroen
Snap beensperzieboon
Vealkalf
Cutletskoteletten
Ground Turkeykalkoengehakt, alternatief is kipgehakt
Pepper Jack Cheeseniet te koop in Nederland, alternatief is eventueel peperkaas
CuminKomijn

Graden

In Amerikaanse recepten wordt altijd gewerkt met Fahrenheit.
[TH]Fahrenheit
Celsius
225110
250120
275140
300150
325160
350175
375190
400200
425220
450230

Gewichten

Engelse en Amerikaanse gewichten worden vaak aangegeven in ponden (lb). Om de hele lijst hier te plaatsen is veel te lang en daarom verwijs ik door naar de omreken calculator van Google. Je kan heel makkelijk omreken door te typen (aantal ponden) to kg. Dan krijg je exact het aantal kilogrammen.

Maten

Er wordt ook veel gebruik gemaakt van cups, deze kun je bij de AH kopen en bij andere kookwinkels, je kan het ook omrekenen. Het gaat meestal niet om een exacte maat, een beetje eigen inbreng kan geen kwaad.
CupsMetrisch
1/4 cup60 ml
1/3 cup80 ml
1/2 cup120 ml
2/3 cup150 ml
3/4 cup175 ml
1 cup240 ml

Voor kleinere hoeveelheden wordt vaak gebruik gemaak van tablespoons en teaspoons, deze kun je ook kopen bij de betere kookwinkels, het is erg handig om dit te gebruiken tijdens het koken, want dat scheelt veel omrekentijd.

Chocolate chips

Voor het maken van chocolate chips cookies en muffins wordt vaak gebruik gemaakt van chocoladestukjes. Je moet hier speciale stukjes voor gebruiken. Veel mensen hakken zelf een chocoladereep in stukken, maar krijgen dan niet het gewenste resultaat, omdat de gewone chocolade smelt en zich in het beslag vermengt. Het beste is dus om speciale stukjes chocolade te kiezen. Je moet er wel rekening mee houden dat deze wat duurder zijn dan gewone chocolade. Je kan ze in de grotere supermarkten kopen, maar ook bij taartwinkels en zelfs bij Xenos willen ze het nog weleens hebben bij de bakspullen.
© 2012 - 2025 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.