Een verkort Amerikaans kookwoordenboek

Op het internet staat het vol met lekkere recepten, niet alleen op Nederlandse websites, maar ook op websites van andere landen. In veel landen wordt er gebruikt gemaakt van andere maten en gewichten als in Nederland. Je zal dus voor je het recept gaat maken alles moeten omrekenen. Veel van die recepten zijn ook in het Engels, als je Engels goed is is levert dat weinig problemen, toch kan het voorkomen dat je een aantal ingrediënten niet weet en dan heb je soms ook nog dat sommige ingrediënten niet in Nederland verkrijgbaar zijn, dan zul je er een goed alternatief voor moeten vinden. Eigenlijk is dat juist leuk, want zo kan je je recept naar jou wensen maken. Het internet staat vol met kooklessen, workshops, recepten en ga zo maar door. Hieronder volgen de meeste voorkomende knelpunten.
Ingrediënten
Hieronder volgen een aantal ingrediënten die regelmatig worden opgezocht voor de vertaling.Ingrediënten | [/TH] |
---|---|
Heavy cream | niet verkrijgbaar in Nederland, alternatieven zijn slagroom en creme fraîche |
Ground beef | rundergehakt |
Parsly | peterselie |
Baking powder | bakpoeder |
Baking soda | wordt vaak verward met bakpoeder, het is echter zuiveringszout en verkrijgbaar bij sommige drogisterijen, apotheken en reformwinkels |
Peas | erwten |
Breadcrumbs | broodkruimels, ook wel paneermeel |
All purpose flower | patentbloem |
Brown wheat flour | tarwemeel |
White wheat flour | tarwebloem |
Whole wheat flour | volkorenmeel |
Cornflour | maizena |
Pastry dough | deeg |
Puff pastry | bladerdeeg |
Basil | basilicum |
Garlic | knoflook |
Cucumber | komkommer |
Red pepper | rode paprika |
Seasoning | kruiden |
Granulated sugar | kristalsuiker |
Stock | fond |
Candy | kandij |
Maple sirup | ahoornsiroop |
Vinegar | azijn |
Yeast | gist |
Currant | krentenbrood |
Shortbread | boterkoek |
Pastries | pasteitjes |
Cream puffs | soezen |
Capers | kappertjes |
Cream Cheese | roomkaas |
Custard | vla |
Buttermilk | karnemelk |
Whipping cream | slagroom |
Lime | limoen |
Lemon | citroen |
Snap been | sperzieboon |
Veal | kalf |
Cutlets | koteletten |
Ground Turkey | kalkoengehakt, alternatief is kipgehakt |
Pepper Jack Cheese | niet te koop in Nederland, alternatief is eventueel peperkaas |
Cumin | Komijn |
Graden
In Amerikaanse recepten wordt altijd gewerkt met Fahrenheit.Celsius | |
---|---|
225 | 110 |
250 | 120 |
275 | 140 |
300 | 150 |
325 | 160 |
350 | 175 |
375 | 190 |
400 | 200 |
425 | 220 |
450 | 230 |
Gewichten
Engelse en Amerikaanse gewichten worden vaak aangegeven in ponden (lb). Om de hele lijst hier te plaatsen is veel te lang en daarom verwijs ik door naar de omreken calculator van Google. Je kan heel makkelijk omreken door te typen (aantal ponden) to kg. Dan krijg je exact het aantal kilogrammen.Maten
Er wordt ook veel gebruik gemaakt van cups, deze kun je bij de AH kopen en bij andere kookwinkels, je kan het ook omrekenen. Het gaat meestal niet om een exacte maat, een beetje eigen inbreng kan geen kwaad.Cups | Metrisch |
---|---|
1/4 cup | 60 ml |
1/3 cup | 80 ml |
1/2 cup | 120 ml |
2/3 cup | 150 ml |
3/4 cup | 175 ml |
1 cup | 240 ml |
Voor kleinere hoeveelheden wordt vaak gebruik gemaak van tablespoons en teaspoons, deze kun je ook kopen bij de betere kookwinkels, het is erg handig om dit te gebruiken tijdens het koken, want dat scheelt veel omrekentijd.