Restaurants in Antwerpen: Italiaans

Restaurants in Antwerpen: Italiaans Iedereen die graag Italiaans eet is op zoek naar een goede pizzeria of een gezellige Trattoria. In Antwerpen kan je kiezen uit een waaier van Italiaanse restaurants. In dit artikel kan je een paar goede suggesties vinden.

Da Giovanni

Ligging

Vlakbij de Groenplaats en de kathedraal vind je Da Giovanni. De obers staan al buiten om je te lokken in hun twee vestigingen (recht tegenover elkaar) dus je kan Da Giovanni niet voorbijlopen

Sfeer en menu

Sfeer is een dubbel concept bij Da Giovanni. Het restaurant is zo over the top Italiaans ingericht dat het bijna kitsch wordt. Wijnflessen hangen aan het plafond en alles is geruit en rood met wit. Toch heeft het absoluut iets en maakt het Da Giovanni ook zo herkenbaar. De obers en het personeel zijn bijna allemaal echt Italiaans dus op dat gebied zit de sfeer wel goed. Een mogelijk nadeel kan zijn dat je het gevoel kan hebben dat alles snel moet gaan. Toch kan je gerust zo lang blijven zitten als je wilt.
Op het menu kan je grote pizza's vinden, enkele iets duurdere Italiaanse vleesgerechten en een paar ovenschotels. De prijzen van de pizza's en pasta's zijn zeker vriendelijk voor de portemonnee. Je krijgt ook standaard een speciaal soort brood met kruidenboter dat je kan laten bijvullen. Voor wie nog niet genoeg heeft (wat te betwijfelen is na de royale porties) is de tiramisu een echte aanrader!

Conclusie

Da Giovanni heeft de naam van een soort fast food Itaiiaan voor studenten te zijn. Toch is het net iets beter dan dat. Studenten krijgen weliswaar 20 procent korting, wat leuk meegenomen is. Iedereen die graag snel een lekkere Italiaanse maaltijd voor zijn neus heeft is welkom bij Da Giovanni maar omdat het zo groot en druk is heb je niet de gezellige sfeer van een klein restaurantje. Toch de moeite om langs te gaan als je niet veel tijd hebt om lang te tafelen maar een een lekkere Italiaanse maaltijd wil.

Trattoria Terra Mia

Ligging

In een zijstraat van de Nationalestraat kan je terecht in het klein restaurantje Terra Mia. Op zo'n 10 minuten wandelen van de Groenplaats.

Sfeer en menu

Terra Mia is van een totaal ander kaliber dan Da Giovanni. Bij Terra Mia nemen ze graag de tijd om alles rustig te laten verlopen. Het is een klein en gezellig restaurantje waar versheid en gezelligheid belangrijk zijn. Dit kost natuurlijk wel iets extra maar je kan er dan ook authentieke schotels vinden dan enkel pizza en pasta. En uiteindelijk kan je, let drinken bij, zelfs makkelijk onder de 25 euro blijven. Ze zijn heel kindvriendelijk in dit restaurant en het komt zelfs voor dat je een extra schoteltje krijgt voor de Bambino. Als de zaakvoerder het rustig heeft komt hij graag een praatje slaan. Wie geluk heeft kan nog gezellig nagenieten van het eten met een Limoncello van het huis.

Conclusie

De keuken van dit restaurant serveert authentieke maaltijden. Daardoor lijkt het voor sommigen niet echt op het Italiaans eten dat we gewend zijn. Toch de moeite waar om te proberen! Het restaurant is heel kind- en klant vriendelijk. Er zijn niet teveel tafeltjes en een eetgezelschap mag zolang blijven zitten als het wilt zonder druk om de tafel nog eens te laten draaien. De iets duurdere prijzen zijn volledig terecht voor de kwaliteit die Terra Mia biedt.

Pasta Hippo Vino

Ligging

Pasta Hippo ligt vlakbij de Groenplaats en de Grote Markt, in het oude stadsgedeelte van Antwerpen.

Sfeer en menu

Bij Pasta Hippo bepaal je een groot deel van de sfeer zelf, afhankelijk van waar je gaat zitten. Het restaurant bestaat uit twee gedeeltes. Een licht, klassiek ingericht deel en een zwarte, moderne ruimte. Het restaurant is dus eigenlijk ingericht voor de klassieke romanticus en de moderne culinaire liefhebbers. Op de kaart kan je een aantal lekkere Italiaanse gerechten vinden maar pizza hoort daar niet bij. De toppers zijn de canneloni met spinazie en ricotta of de spaghetti met grote gehaktballen. De gerechten zijn mooi afgewerkt en beter van kwaliteit dan een snel gerecht bij een gewone Italiaan. De gerechten komen dan ook met een iets duurder prijskaartje. Naast het restaurant is er een wijnbar zodat je nog kan genieten van een aperitiefje of een afsluiter na de maaltijd.

Conclusie

De menukaart van Pasta Hippo is minder uitgebreid en iets duurder maar wat erop staat is kwalitatief wel in orde. Voor gemiddeld 17-18 euro kan je hier een lekkere, verse Italiaanse pasta eten. Uitermate geschikt voor vriendengroepen of een romantisch diner. Minder geschikt voor mensen met kinderen. Op de bovenste verdieping kan je een ruimte afhuren voor bijvoorbeeld een vrijgezellendiner,.... .

Lees verder

© 2011 - 2024 Slls1984, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips om veganistisch uit eten te gaanVeganistisch uit eten gaan klinkt vaak lastiger dan het is. Het veganisme is nog echt in opkomst en daarom zie je in de…
Ristorante San Giorgio: gerechten uit alle streken in ItaliërecensieRistorante San Giorgio: gerechten uit alle streken in ItaliëRistorante San Giorgio is gevestigd in een fantastisch mooi historisch pand in het hartje van de stad Amersfoort. In het…
Restaurants in New YorkRestaurants in New YorkNew York City is de plaats waar je moet zijn als je van gastronomische genoegens houdt. New York betekend heel veel voor…
Gezond uit etenJe bent lekker aan het afvallen. Je bent al behoorlijk wat kilo’s kwijt. Nu wordt je gezellig mee uit eten gevraagd. Dat…

Het zuivere water van...Spa of Chaudfontaine?Het zuivere water van...Spa of Chaudfontaine?Water, het is er al zo lang en tegenwoordig wordt het meer gedronken dan ooit te voren, althans uit verpakkingen in wink…
Lunchen in Spanje: goedkoop eten in restaurantsLunchen in Spanje: goedkoop eten in restaurantsUit eten gaan in Spanje is een feest. De Spaanse keuken kunnen we zien als een eerlijke keuken zonder veel tierelantijne…
Bronnen en referenties
  • www.trattoriaterramia.be/
  • www.da giovanni.be
  • www.apm-hippo.be
Slls1984 (37 artikelen)
Gepubliceerd: 08-02-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Horeca
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.