Wat is er allemaal te huur voor een feest of een party

Wilt u eens wat anders dan het standaard feestje, dan kunt u tegenwoordig van alles huren om er iets speciaals van te maken. Hieronder een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Feestverhuur

Het is tegenwoordig niet moeilijk om een leuk of apart feest te organiseren. Als u een verhuurder van feestartikelen in de arm neemt, wordt het vanzelf een heel ander soort feest. U heeft zelf misschien nog wel ergens een statafel in de berging staan of een partytentje van 3 bij 3 meter. Daar houdt het bij de meeste mensen mee op. Dat het daarmee nog niet meteen een knalfuif of feest gaat worden, zal iedereen duidelijk zijn. Daar kan, als u er wat geld voor over heeft, van alles aan veranderd worden door de huur van een aantal handige, praktische en of leuke attributen.

Welk type feest wilt u hebben

Allereerst moet u gaan bepalen wat voor een soort feest u voor ogen heeft. Is het een feest voor jonge mensen, dan zal daarvoor een heel andere aankleding nodig zijn, dan voor een feestje met bezoekers op leeftijd. Voor een feest met jongelui is er de mogelijkheid om diverse spellen te huren, variërend van springkussens, een stellage voor spijkerbroekhangen, luchtbuksschieten, kampspelen en nog onvoorstelbaar veel meer spel- en behendigheidsattributen.

Mocht u geen grote tuin hebben, dan er zijn al springkussens te huur vanaf 3 x 3 meter en partytenten die afsluitbaar zijn tegen de wind, beginnen ook al vanaf 3 x 3 meter. Heeft u de ruimte dan kunt u bijna onbeperkt tenten aan elkaar laten zetten. De standaard tent heeft een afmeting tot 20 x 5 meter en die kan dan weer gekoppeld worden aan een andere tent met een gootverbinding ertussen.

Inrichting tenten

De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd om een gehuurde tent in te richten naar uw eigen smaak. Qua meubilair kunt u kiezen uit statafels rond, rechthoekig of met 4 lange zijden in een kruisvorm. Verder zijn er banktafels of de luxere buffettafels met losse lekker zittende stoelen te huur.

Voor de mensen die het echt sjiek wilen hebben kunnen er over de tafels nog speciale tafelkleden gelegd worden in mooie kleuren. Zelfs echte planten voor de aankleding van een tent of ruimte kunnen gehuurd worden. Dit kan variëren van kleine potjes voor op de tafel, tot grote palmen voor in de hoeken. Hiermee is de ruimte in te delen of geeft het mogelijkheden om zaken aan het zicht onttrekken. Dit kan ook gebeuren door hier en daar kamerschermen te plaatsen, uiteraard ook weer te huur.

Wat drank betreft zijn er mogelijkheden te over. Van biertaps en koffieperculators tot koelkasten en wijnkoelers, dus ook alles om uw drankjes koel te houden. Heeft u zelf niet voldoende glazen of kopjes, dan hoeft dat ook geen probleem te zijn. Ook daar kan voor gezorgd worden. Bij sommige verhuurders hoeft u niet eens de afwas te doen! Dat wordt voor u gedaan.

Voor de sfeer zijn er meestal voldoende verlichtingskabels met gekleurde lampen voorradig, die naar behoeft aan elkaar geprikt kunnen worden en in geval van een discoparty behoort zelfs een discobal tot de mogelijkheden.

Mocht het weer wat fris zijn, dan is er de mogelijkheid tot huur van een convectorkachel of gasheater. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de gehuurde tent.

Samenwerking met cateraars

Meestal werkt een feestverhuurbedrijf samen met een cateraar om uw feest helemaal compleet te kunnen maken. Warme en koude buffetten of een barbecue, horen dan ook bij de meesten tot de mogelijkheden. Alle spullen worden veelal gratis thuisbezorgd binnen een straal van een kilometer of tien. Daarbuiten betaald u soms een kleine vergoeding en dit is dan weer afhankelijk van de hoeveelheid van de gehuurde artikelen.

Gaat u zelf aan de slag met het bereiden van een diner, barbecue of hapjes, dan kunt u altijd besluiten om wegwerpborden, bestek en glazen via de verhuurder te betrekken. U heeft dan in elk geval geen grote afwas en bent u snel klaar met opruimen achteraf.

Muziek is dikwijls ook te huur. Of het nu gaat om een installatie waar u uw eigen muziek op draait of een complete installatie inclusief een diskjockey, bijna alles is op afspraak mogelijk. Verhuurders werken met allerlei mensen en bedrijven samen om uw feest helemaal compleet en naar uw zin te maken.

Conclusie

Heeft u plannen voor een feestje, maar weet nog niet hoe dit aan te pakken? Neem dan eens contact op met een verhuurder die bij u in de buurt zit. Vermoedelijk komt u zo uit op een onvergetelijk feest, waar nog lang over gesproken zal worden.
© 2009 - 2024 Berrie_van_mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verhuur springkussenVerhuur springkussenEen kinderfeest is pas echt leuk als er activiteiten bij zijn. Veel ouders nemen de kinderen mee naar een speeltuin of e…
Een biertap huren, handige tipsEen biertap huren, handige tipsHeeft u een feestje? En verwacht u veel bierdrinkers? Dan moet u zeker overwegen om een biertap te huren. Het is niet al…
Statafels: huren of kopen?Statafels huren is handig als je een grote groep mensen verwacht en geen ruimte hebt om iedereen te laten zitten. Met st…
Het organiseren van een (tuin)feestJe bent binnenkort jarig of je bent zoveel jaar getrouwd en je hebt besloten dit te flink te vieren. Je hebt besloten da…

Hoe word je een goede ober?Als je in de horeca werkt, wil je je werk zo goed mogelijk doen. Want hoe tevredener een gast is over jouw service, de m…
Dronken mensen kunnen rare dingen doenJe leest het af en toe weleens in de krant. Van die absurde situaties waar dronken mensen in terecht kunnen komen. En ie…
Berrie_van_mier (101 artikelen)
Laatste update: 14-02-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Horeca
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.