Dropshot en hotshot

Shotjes zijn leuk om te drinken met vrienden. Iedereen een klein glaasje in de hand, proosten op een gezellige avond en in één slok.. drankje weg. Er is een ruime keus aan shotjes, maar nu wil ik me richten op de drop- en hotshot the original.

Dropshot

Dropshot, waar smaakt het eigenlijk naar? Niet zo moeilijk, het smaakt naar drop. Zoute drop en salmiak om precies te zijn. Het lijkt eigenlijk net een lekker hoestdrankje. Aanrader om in een shotglaasje te drinken, maar maak niet te fout om dit spul puur in een longdrinkglas te gieten. Dan ben je het gauw zat.

Dropshot kun je ook mixen. Als je dropshot wilt mixen is de beste verhouding 1/5 dropshot en de rest frisdrank of een andere drank. Het lekkere drankje is te mixen met cola, energydrink en 7up/sprite. Als shooter kan je 2/3 sambuca aanvullen met 1/3 dropshot.

Hotshot

Hotshot heeft, hoewel het wordt geproduceerd onder hetzelfde bedrijf, een totaal andere smaak. Deze shot ruikt heel lekker naar kaneel en smaakt daar dan ook naar, met een hete nasmaak (wat veroorzaakt wordt door de peper) fireburning on the dancefloor. Daar moet je dus wel tegen kunnen.

Ik heb hotshot geprobeerd te mixen met jus d'orange en cola, maar zonder succes. Naar mijn idee is deze drank toch echt het beste te drinken als shotje, gewoon puur. Voor de mensen die een beetje schrikken van de peper in de hotshot, neem er een bakje yoghurt bij. Dat blust de brand een beetje.

Waar je het kunt kopen

Drop- en hotshot the original zijn te koop bij iedere slijterij, grootwinkel-bedrijven Sligro en Makro en in horecagelegenheden en bevatten 20% alcohol. Dropshot is ook verkrijgbaar in supermarkten, met een alcoholpercentage van 14,9.

De minimale leeftijd

Om deze shots te kunnen drinken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voor de dropshot uit de supermarkt is de minimale leeftijd 16, dit omdat het alcoholpercentage onder de 15 ligt.

De producent van drop- en hotshot

De producent achter deze lekkere shotjes is Koninklijke De Kuyper. De Kuyper is een Nederlands producent en verkoper van alcoholhoudende dranken. Deze bekende producent verkoopt meer dan alleen dropshot en hotshot, hij is de grootste producent van cocktaillikeuren in de wereld en verkoopt dagelijks ruim 1,64 miljoen flessen drank. Het bedrijf werd in 1695 opgericht bij het huwelijk van Petrus de Kuyper en Anna Custers. De hedendaagse directeur is een rechtstreekse afstammeling van Petrus.

Vanaf 1695 tot heden is er veel veranderd in het bedrijf. Eerst was de firma vooral gericht op de export van jenever, maar vanaf 1920 werd er gestart met het produceren van likeuren. Er kwamen steeds meer likeuren bij die populair werden waardoor De Kuyper een steeds betere plaats kreeg op de markt. Nu is het bedrijf, zoals eerder vermeld, 's werelds grootste producent en verkoper van alcoholhoudende dranken.
© 2011 - 2024 Liisan93, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snooker Spelregels - Effecten met de keuSnooker Spelregels - Effecten met de keuSnooker spelregels: effecten met de keu geven. In het snookerspel kun je de speelbal diverse effecten meegeven tijdens h…
Koffie: de Flat WhiteDe Nederlandse consument lijkt steeds kritischer te worden als het gaat om: het kopje koffie. Waar jarenlang de ouderwet…
Cameravoering en camerabewegingCameravoering en camerabewegingJe zit helemaal in een film, het is reuze spannend. Je voelt je opgewekt en krijgt zweethanden. Iedereen herkent dit wel…
Fireball whisky, de nieuwe JägermeisterFireball whisky, de nieuwe JägermeisterFireball Cinnamon Whisky is een mix van kaneel en whisky en heeft een volle diepe gouden kleur. Door de combinatie van k…

Is kraanwater gezond?Is kraanwater gezond?Bespaar jezelf de kosten van duur mineraalwater want de vraag 'is kraanwater gezond?' kunnen we met een volmondig 'ja' b…
Zelf verse sappen makenZelf verse sappen makenDe vruchtensappen die in de supermarkt verkocht worden als 'vers' zijn in de meeste gevallen vaak helemaal niet zo vers.…
Bronnen en referenties
  • www.originalshots.nl
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_De_Kuyper
Liisan93 (7 artikelen)
Gepubliceerd: 12-09-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Dranken overig
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.