De Coffeeduck: gemalen koffie in de Senseo
In bijna ieder huishouden wel te vinden: de Senseo. In onze gehaaste maatschappij is het zetten van een snelle bak koffie van het grootste belang. Toch is niet iedereen te spreken over de smaak van deze koffie. Hoewel de ‘pads’ in vele verschillende smaken verkrijgbaar zijn, heeft de ouderwets gemalen koffiesmaak toch de voorkeur. De oplossing is de Coffeeduck. Goed voor het milieu, uw portemonnee en smaakpapillen. De voor- en nadelen op een rij.
Het idee
Dat alles sneller en makkelijker moet, heeft vaak tot gevolg dat het milieu niet wordt ontzien. Ook moet er voor gemak een bepaalde prijs worden betaald. De
Coffeeduck Company is marktleider op het gebied van duurzame koffiesystemen en bedacht een nieuwe manier van snel koffiezetten. Het gaat terug naar het ‘ouderwets’ gebruik van losse, gemalen koffie en geeft volgens de fabrikant de gebruiker de mogelijkheid een eigen ‘ecologische voetdruk’ te zetten en geld te besparen.
De Coffeeduck
De Coffeeduck ziet eruit als een gewone houder voor de Senseo. Deze heeft alleen een soort dekseltje, de
aromafilter. De Coffeeduck is geschikt voor alle soorten koffie, van snelfiltermaling tot fijngemalen espresso koffie. Je kunt doseren van 5 tot 14 gram losse koffie in de Coffeeduck (gewone papieren padjes bevatten 7 gram koffie). De voorkeur gaat uit naar het gebruik van fijngemalen koffie of espressomaling, dan heeft de koffie de meest intense smaak.
- Controleer of de Senseo schoon is en reinig de Coffeeduck met water en zeep en maak het goed droog.
- Vul de Coffeeduck met de koffie: bij snelfiltermaling of grove maling helemaal vol, tot maximaal 4 mm onder de oplegrand en bij fijn- of espressomaling naar eigen smaak half tot helemaal (ook weer tot max. 4 mm onder de oplegrand).
- De koffie hoeft niet aangedrukt te worden, anders slaat de koffie dicht.
- Let op dat er geen koffiekruimels op de opleg- of bovenrand liggen!
- Leg het aromafilter in de kruimelvrije oplegrand.
- Sluit de Senseo.
- Druk op de 1 of 2 kops-knop.
Na het zetten van de koffie kan de Senseo weer geopend worden, de Coffeeduck uitgenomen en het aromafilter afgenomen worden. Klop de Coffeeduck leeg en/of spoel deze schoon onder de kraan. Een extra handigheidje is de Coffeeduck te vullen terwijl deze in het Senseo apparaat ligt.
Voordelen
De voordelen van de Coffeeduck zijn als volgt:
- In een korte tijd een redelijk goed smakende kop koffie zetten.
- Goed voor het milieu, geen gebruik van papieren pads.
- Geldbesparing door het gebruik van losse, gemalen koffie.
- Behoud van schuimkraag.
- Geen dubbele voorraden meer voor twee koffieapparaten.
- Vaatwasbestendig.
- Multifunctioneel: ook te gebruiken met papieren padjes.
- Voor ieder Senseo apparaat een Coffeeduck.
Nadelen
De nadelen van de Coffeeduck zijn:
- De smaak van de koffie is toch niet helemaal te vergelijken met die van gewone gemalen filterkoffie uit het gewone koffieapparaat. Het blijft toch een beetje waterig. Het is daarom beter om sterke espressomaling te gebruiken.
- Het is mogelijk dat er koffiekruimels in de rubberen dekselring komen van de Senseo en dit is een lastig klusje om te verwijderen. Dit gebeurt vrij snel, maar is te voorkomen door zorgvuldig vullen en het niet scheef houden van de Coffeeduck.
- Het is mogelijk dat er koffiekruimels in de koffie komen.
- Het zetten van de koffie duurt iets langer dan bij het gebruik van koffiepads.
- Het verwijderen van een pad uit een houder is makkelijker dan filterkoffie uit de Coffeeduck. Het kan voor een hoop geknoei zorgen en de pad moet goed worden afgespoeld. (niet milieuvriendelijk)
- Wellicht de prijs: € 14,95 voor een Coffeeduck.