Kinderchampagne

Kinderchampagne Bijna Oud en Nieuw. De traditie eist een glas champagne als de klok twaalven slaat. Iedere ouder met jonge kinderen weet: je kind wil je kopiëren, wil op papa en mama lijken. Wat geef je jouw kind te drinken terwijl jij champagne drinkt? Hier een overzicht van beschikbare kinderchampagne, tips, ideeën en recepten. Iedereen alvast een goed Nieuwjaar toegewenst en voor iedereen, ook voor de kleine: Proost!

Kinderchampagne?

Ja! Het bestaat, alcoholvrije kinderchampagne! Verkrijgbaar in een keur van winkels, slijterijen en groothandels, zoals kinderchampagne van Jip en Janneke en Kidibul. Ook Disney verkoopt kinderchampagne, in zelfs 3 verschillende uitvoeringen en smaakjes!

Disney kinderchampagne:

Verkrijgbaar zijn:
  • Cars Disney champagne in de smaak: Appel
  • Winnie de Pooh Disney kinderchampagne in de smaak: appel/honing
  • Princess Disney kinderchampagne in de smaak: Appel, druif, aardbei en framboos (een rosé kinderchampagne!)

Waarom kinderchampagne?

Iedere ouder weet met opgroeiende kleintjes dat de kleine het gedrag van zijn/haar directe omgeving wil kopiëren. De kleine imiteert papa en mama, wil ook dolgraag op papa en mama lijken. Ze voelen zich o zo trots als ze ook maar een klein beetje op papa en mama kunnen lijken!

Champagne voor papa en mama

Er zullen ouders zijn die hun kleintjes laten doorslapen met de jaarwisseling, er zullen ouders zijn die bewust de kleintjes wekken om samen oud en nieuw te vieren en er zullen kleintjes zijn die echt absoluut niet kunnen slapen met alle opwinding en herrie (vuurwerk!) buiten. Wat de reden ook is, als de kleine wakker is, zal hij/zij papa en mama champagne zien drinken met de jaarwisseling. Hij/zij ziet dat toosten een heel leuk spelletje is en wil ook mee doen! Wil ook een glas!

Champagne voor de kleine

Maak alcoholvrije champagne voor de kleine en de kleine zal zich erg trots voelen! Hoe kan je als ouder nu beter het nieuwe jaar in gaan dan dat gelukzalig en geluk makende lach op het gezichtje van de kleine te aanschouwen? Juist! Champagne voor de kleine dus!

Tips, ideeën en recepten voor het zelf maken van kinderchampagne:

Vruchtensap recept

Vruchtensap vindt (vrijwel) ieder kind lekker! Zoek een favoriet uit van je kind dat qua kleur lijkt op de kleur van champagne.

Bereidingswijze vruchtensap recept:

Vul een glas voor de kleine half vol met vruchtensap.
Vul het glas vol met Spa Groen, Spa Rood of 7-Up.

Appelsap recept

Appelsap vindt (vrijwel) ieder kind lekker en lijkt heel erg veel qua kleur op de champagne die papa en mama drinken!

Bereidingswijze appelsap recept:

Vul een glas voor de kleine half vol met appelsap
Vul het glas vol met Spa Groen, Spa Rood of 7-Up.

Witte druiven sap recept

Druivensap vindt (vrijwel) ieder kind lekker! Ook de kleur van witte druivensap komt geheel overeen met de kleur van de champagne!

Bereidingswijze witte druivensap recept:

Vul een glas voor de kleine half vol met witte druivensap
Vul het glas vol met Spa Groen, Spa Rood of 7-Up.

Perziksap recept

Vul een glas voor de kleine half vol met perziksap
Vul het glas vol met Spa Groen, Spa Rood, 7-Up.

Spa Groen? Of Spa Rood? Of toch maar 7-Up?

Afhankelijk van wat je kind al drinkt en lekker vind, maar ook wat de ouders zelf lekker vinden en/of verantwoord vinden, kan er gekozen worden tussen Spa Groen, Spa Rood of 7-Up. Feest of niet, mijn kleine blijft (bijvoorbeeld) nog even van de 7-Up af en zal genoegen moeten nemen met Spa Rood of ander sprankelend bronwater.

Zwanger? Kinderchampagne!

Voor elke vrouw die zwanger is en graag een glaasje mee wil drinken met de feestdagen, of met oud en nieuw wil mee toosten: de kinderchampagne is ideaal aangezien het alcolvrij is.

Kinderfeestjes en kinderverjaardagen: kinderchampagne

Niet alleen je eigen jarige kleine, maar al zijn/haar vriendjes en vriendinnetjes zullen erg trots zijn dat ze op een feestje kinderchampagne mogen drinken! Overleg van tevoren met de ouders! Niet iedere ouder is er van gediend dat hun kind/kinderen drankjes voor geschoteld krijgen dat met alcohol geassocieerd kan worden!
© 2008 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Is alcoholvrij bier gezond?Is alcoholvrij bier gezond?Van een gewoon biertje met alcohol weten we over het algemeen dat het ongezond is, maar hoe zit dit eigenlijk met alcoho…
Cocktails met champagne makenChampagne, de koningin onder de drank. Het is lekker om puur te drinken, maar een cocktail met champagne als hoofd besta…
Gezond: Alternatieven voor alcoholGezond: Alternatieven voor alcoholHoewel een glaasje wijn op zijn tijd niet perse slecht hoeft te zijn, heeft overmatig alcoholgebruik vele negatieve gevo…
Cremant de Bourgogne, sprankelend wijntjeCremant de Bourgogne, sprankelend wijntjeEen lekkere mousserende wijn is cremant de Bourgogne. De wijn is een goed alternatief voor champagne. Misschien iets voo…

Champagne: een traditie tijdens oud en nieuwChampagne: een traditie tijdens oud en nieuwChampagne wordt gebruikt bij overwinningen van bijvoorbeeld sportevenementen. Ook drinken we een glaasje champagnewijn a…
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 17-12-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Dranken overig
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.