Cocktails met champagne maken

Champagne, de koningin onder de drank. Het is lekker om puur te drinken, maar een cocktail met champagne als hoofd bestanddeel is ook een traktatie. Of het nu een stevige partner is, een echt dameslikeurtje of gewoon een sapje. Champagne is altijd wel lekker.

Het glas

Het glas waar champagne in geschonken hoort te worden is de flute. Ook voor cocktails met champagne is dit glas uitermate goed geschikt. De hoogte van het glas zorgt ervoor dat de bubbels in een constante stroom naar boven stijgen.
De inhoud van een flute is ongeveer 150 ml.

Kir Royal

Nodig:
  • Crème de Cassis
  • Champagne
  • Bereiding:
  • Beide ingrediënten moeten goed koud zijn voordat ze gemixed kunnen worden
  • Schenk een klein beetje Crème de Cassis in een flute en vul dit aan met champagne
  • Palais Royal

    Nodig:
  • 25 ml Cognac
  • 10 ml Cherry Brandy
  • 5 ml Citroensap
  • Gecrushed ijs
  • Champagne
  • Aardbei
  • Schijfje citroen
  • Bereiding:
  • Vul een flut voor 1/3 deel met gecrushed ijs.
  • Schenk de Cognac, Cherry Brandy en het citroensap over het ijs.
  • Vul aan met Champagne.
  • Garneren met een aardbei en schijfje citroen.
  • Ritz Rizz

    Nodig:
  • 15 ml Blue Curacao
  • 15 ml Amaretto
  • 15 ml Citroensap
  • Champagne
  • Citroenkrul
  • Bereiding:
  • Vul een flute met de Blue Curacao, de Amaretto en de citroensap.
  • Vul het glas aan met champagne.
  • Daarna voorzichtig doorroeren en garneren met een citroenkrul.
  • Perzik champagne cocktail

    Nodig:
  • 50 ml Perziksap
  • Champagne
  • Bereiding:
  • Schenk de perziksap in een champagneglas.
  • Vlak voor het drinken de champagne erbij schenken.
  • Apero

    Nodig:
  • 10 ml Cointreau

  • 10 ml Bosaardbeienlikeur
  • Champagne
  • Bereiding:
  • Giet de Cointreau en de bosaardbeienlikeur in een flute.
  • Doe er de goed gekoelde champagne. Dien onmiddellijk op.
  • Champagne Cocktail

    Nodig:
  • 1 Klontje bruine suiker
  • Enkele scheutjes Angostura
  • Champagne
  • Schijfje sinaasappel
  • Citroenkrul
  • Bereiding:
  • Doe de suiker in een flute en schenk de Angostura erover heen.
  • Voeg een ijsblokje toe en vul verder met champagne.
  • Garneren met citroenschil en een schijfje sinaasappel.
  • Champagne Napoleon

    Nodig:
  • 20 ml Mandarijn Napoleon orange likeur
  • 30 ml Sinaasappelsap
  • IJs
  • Champagne
  • Bereiding:
  • Mix voorzichtig de lileur met sinaasappelsap en ijs.
  • Schenk dit in een flute. Aanvullen en champagne en meteen serveren.
  • Champagne Ambon

    Nodig:
  • 15 ml Pisang Ambon
  • Champagne
  • Bereiding:
  • Schenk de Pisang Ambon in een flute en vul aan met champagne.
  • Bellini

    Nodig:
  • 60 ml Champagne
  • 1 Eetlepels ijsgruis
  • 20 ml Perziknectar
  • 1 Takjes aalbessen
  • 1 Champagne flutes
  • Bereiding:
  • Verdeel het ijsgruis over het glas en schenk de perziknectar erop.
  • Schenk de champagne erbij en garneer met de aalbessen.
  • © 2007 - 2025 Storm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.