Cocktails met champagne maken
Champagne, de koningin onder de drank. Het is lekker om puur te drinken, maar een cocktail met champagne als hoofd bestanddeel is ook een traktatie. Of het nu een stevige partner is, een echt dameslikeurtje of gewoon een sapje. Champagne is altijd wel lekker.
Het glas
Het glas waar champagne in geschonken hoort te worden is de flute. Ook voor cocktails met champagne is dit glas uitermate goed geschikt. De hoogte van het glas zorgt ervoor dat de bubbels in een constante stroom naar boven stijgen.
De inhoud van een flute is ongeveer 150 ml.
Kir Royal
Nodig:
- Crème de Cassis
- Champagne
Bereiding:
- Beide ingrediënten moeten goed koud zijn voordat ze gemixed kunnen worden
- Schenk een klein beetje Crème de Cassis in een flute en vul dit aan met champagne
Palais Royal
Nodig:
- 25 ml Cognac
- 10 ml Cherry Brandy
- 5 ml Citroensap
- Gecrushed ijs
- Champagne
- Aardbei
- Schijfje citroen
Bereiding:
- Vul een flut voor 1/3 deel met gecrushed ijs.
- Schenk de Cognac, Cherry Brandy en het citroensap over het ijs.
- Vul aan met Champagne.
- Garneren met een aardbei en schijfje citroen.
Ritz Rizz
Nodig:
- 15 ml Blue Curacao
- 15 ml Amaretto
- 15 ml Citroensap
- Champagne
- Citroenkrul
Bereiding:
- Vul een flute met de Blue Curacao, de Amaretto en de citroensap.
- Vul het glas aan met champagne.
- Daarna voorzichtig doorroeren en garneren met een citroenkrul.
Perzik champagne cocktail
Nodig:
- 50 ml Perziksap
- Champagne
Bereiding:
- Schenk de perziksap in een champagneglas.
- Vlak voor het drinken de champagne erbij schenken.
Apero
Nodig:
- 10 ml Cointreau
- 10 ml Bosaardbeienlikeur
- Champagne
Bereiding:
- Giet de Cointreau en de bosaardbeienlikeur in een flute.
- Doe er de goed gekoelde champagne. Dien onmiddellijk op.
Champagne Cocktail
Nodig:
- 1 Klontje bruine suiker
- Enkele scheutjes Angostura
- Champagne
- Schijfje sinaasappel
- Citroenkrul
Bereiding:
- Doe de suiker in een flute en schenk de Angostura erover heen.
- Voeg een ijsblokje toe en vul verder met champagne.
- Garneren met citroenschil en een schijfje sinaasappel.
Champagne Napoleon
Nodig:
- 20 ml Mandarijn Napoleon orange likeur
- 30 ml Sinaasappelsap
- IJs
- Champagne
Bereiding:
- Mix voorzichtig de lileur met sinaasappelsap en ijs.
- Schenk dit in een flute. Aanvullen en champagne en meteen serveren.
Champagne Ambon
Nodig:
- 15 ml Pisang Ambon
- Champagne
Bereiding:
- Schenk de Pisang Ambon in een flute en vul aan met champagne.
Bellini
Nodig:
- 60 ml Champagne
- 1 Eetlepels ijsgruis
- 20 ml Perziknectar
- 1 Takjes aalbessen
- 1 Champagne flutes
Bereiding:
- Verdeel het ijsgruis over het glas en schenk de perziknectar erop.
- Schenk de champagne erbij en garneer met de aalbessen.