Cocktails met champagne maken

Champagne, de koningin onder de drank. Het is lekker om puur te drinken, maar een cocktail met champagne als hoofd bestanddeel is ook een traktatie. Of het nu een stevige partner is, een echt dameslikeurtje of gewoon een sapje. Champagne is altijd wel lekker.

Het glas

Het glas waar champagne in geschonken hoort te worden is de flute. Ook voor cocktails met champagne is dit glas uitermate goed geschikt. De hoogte van het glas zorgt ervoor dat de bubbels in een constante stroom naar boven stijgen.
De inhoud van een flute is ongeveer 150 ml.

Kir Royal

Nodig:

  • Crème de Cassis
  • Champagne

Bereiding:

  • Beide ingrediënten moeten goed koud zijn voordat ze gemixed kunnen worden
  • Schenk een klein beetje Crème de Cassis in een flute en vul dit aan met champagne

Palais Royal

Nodig:

  • 25 ml Cognac
  • 10 ml Cherry Brandy
  • 5 ml Citroensap
  • Gecrushed ijs
  • Champagne
  • Aardbei
  • Schijfje citroen

Bereiding:

  • Vul een flut voor 1/3 deel met gecrushed ijs.
  • Schenk de Cognac, Cherry Brandy en het citroensap over het ijs.
  • Vul aan met Champagne.
  • Garneren met een aardbei en schijfje citroen.

Ritz Rizz

Nodig:

  • 15 ml Blue Curacao
  • 15 ml Amaretto
  • 15 ml Citroensap
  • Champagne
  • Citroenkrul

Bereiding:

  • Vul een flute met de Blue Curacao, de Amaretto en de citroensap.
  • Vul het glas aan met champagne.
  • Daarna voorzichtig doorroeren en garneren met een citroenkrul.

Perzik champagne cocktail

Nodig:

  • 50 ml Perziksap
  • Champagne

Bereiding:

  • Schenk de perziksap in een champagneglas.
  • Vlak voor het drinken de champagne erbij schenken.

Apero

Nodig:

  • 10 ml Cointreau
  • 10 ml Bosaardbeienlikeur
  • Champagne

Bereiding:

  • Giet de Cointreau en de bosaardbeienlikeur in een flute.
  • Doe er de goed gekoelde champagne. Dien onmiddellijk op.

Champagne Cocktail

Nodig:

  • 1 Klontje bruine suiker
  • Enkele scheutjes Angostura
  • Champagne
  • Schijfje sinaasappel
  • Citroenkrul

Bereiding:

  • Doe de suiker in een flute en schenk de Angostura erover heen.
  • Voeg een ijsblokje toe en vul verder met champagne.
  • Garneren met citroenschil en een schijfje sinaasappel.

Champagne Napoleon

Nodig:

  • 20 ml Mandarijn Napoleon orange likeur
  • 30 ml Sinaasappelsap
  • IJs
  • Champagne

Bereiding:

  • Mix voorzichtig de lileur met sinaasappelsap en ijs.
  • Schenk dit in een flute. Aanvullen en champagne en meteen serveren.

Champagne Ambon

Nodig:

  • 15 ml Pisang Ambon
  • Champagne

Bereiding:

  • Schenk de Pisang Ambon in een flute en vul aan met champagne.

Bellini

Nodig:

  • 60 ml Champagne
  • 1 Eetlepels ijsgruis
  • 20 ml Perziknectar
  • 1 Takjes aalbessen
  • 1 Champagne flutes

Bereiding:

  • Verdeel het ijsgruis over het glas en schenk de perziknectar erop.
  • Schenk de champagne erbij en garneer met de aalbessen.
© 2007 - 2024 Storm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Droge, fruitige en frisse cocktails: de ingrediëntenDroge, fruitige en frisse cocktails: de ingrediëntenCocktails zijn er in alle geuren en kleuren en dienen verschillende doelen. Daar waar zure en pittige cocktails een fees…
De 15 lekkerste cocktails op basis van Champagne of Cava!De 15 lekkerste cocktails op basis van Champagne of Cava!Ze zijn hip, ze zijn cool maar bovenal zijn ze ontzettend lekker! Wie lust er nou geen lekkere cocktail? Een mix van ver…
Royal Jelly, een biologisch medicijnRoyal Jelly, of ook wel Koninginnegelei genoemd, is een waardevol biologisch product dat gebruikt kan worden als alterna…
Cocktails met champagneCocktails met champagneBen je op zoek naar een aantal van de meest fameuze cocktails met champagne? Je kunt ze allemaal thuis maken. Dit kan ee…

Feestelijke cocktailsCocktails raken weer helemaal in de mode, zowel bij de jeugd als bij de volwassene generatie. Als gastheer of gastvrouw…
Storm (568 artikelen)
Gepubliceerd: 18-01-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Cocktails
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.