InfoNu.nl > Eten en Drinken > Dranken overig > Typisch Egyptische drankjes

Typisch Egyptische drankjes

Egype biedt heerlijke drankjes die makkelijk zelf thuis te maken zijn. In dit land worden vaak natuurlijke producten gebruikt voor de lekkerste recepten. Simpel, Smaakvol en Apart!

De meest voorkomende dranken in Egypte

Sjah (thee) met veel suiker is het meest gedronken drankje in Egypte. Verder drinken de Egyptenaren ahwa (koffie) en karkade, een helderrood drankje gemaakt van gedroogde hibiscusbloemen, een nationale traditie.

Irfa (Kaneeldrank)

Benodigdheden:

  • 2 kaneelstaafjes
  • 2,5 dl koud water
  • 3 theelepels suiker
  • gemengde noten

Bereidingswijze:

Doe de kaneelstaafjes, het water en de suiker samen in de pan, breng dit aan de kook en roer zo nu en dan en laat het zachtjes doorkoken, totdat er een bruine kleur ontstaat. vervolgens kunt u de kaneelstaafjes uit het pannetje halen en de rest van de drank in een kopje gieten. waar u vervolgens een paar noten als versiering aan toe kan voegen.

'Ir 'sus (Zoethoutdrank)

Ir'sus is gemaakt van zoethoutsitroop.

Asir romman (Granaatappellimonade)

Benodigdheden:

  • 2 grote granaatappels
  • 1 halve citroen (uitgeperst)
  • 3 dl water
  • 1 theelepeltje rozenwater
  • een klein schepje suiker

Bereidingswijze:

Mix alles samen in een grote kan en bewaar het vervolgens in de ijskast.

Karkadeh

Benodigdheden:

  • 2,5 dl Hibiscus sabdariffa (ook wel roselle genoemd)
  • 2 liter water
  • suiker (naar smaak toevoegen)

Bereidingswijze:

Doe de roselle in een pan (geen aluminium) en doe er genoeg water bij zodat ze 'kopje onder' gaan. Laat dit zeker 1,5 uur weken. Breng het aan de kook en laat het 5 minuten inwerken. Zeef vervolgens alles wat in de pan zit goed uit en doe het het weer terug in de pan en breng het weer aan de kook. Ga hiermee door totdat de vloeistof roze is. Voeg suiker naar smaak toe en bewaar de drank in de ijskast.

Qahawah bel habahan (Kardemomkoffie)

benodigdheden:

  • 2½ dl water
  • 1 kardemompeul (of een beetje nootmuskaat)
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel fijngemalen,donker gebrande koffie

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in een klein pannetje en roer deze goed door. Verwarm de koffie ongeveer 10 minuten, LET OP de koffie mag niet koken, het is de bedoeling dat hij een beetje begint de borrelen en naar boven toe komt. Serveer de koffie direct, eerst een beetje schuim en vervolgens de rest van de koffie.

Wist u dat...

Bier, eigelijk ook een typisch Egyptische drank is (van oorsprong)
© 2008 - 2019 Monalisa, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hibiscus, karkadétheeAls we rozenbottelthee drinken, proeven we meestal de friszure smaak van.... Hibiscusbloemen en ook de felle rode kleur…
Het specerij KardemomHet specerij KardemomKardemom is een van de oudst bekende specerijen, maar wordt in Westerse keukens niet zo veel gebruikt. In Azië en in het…
Hoge bloeddruk, olijfblad en hibiscusHoge bloeddruk? Te hoog cholesterol? Naast een gezonde voeding en een bewegende leefstijl kunnen ook geneeskrachtige pla…
Heesters - Boerenjasmijn, Forsythia en HibiscusHeesters - Boerenjasmijn, Forsythia en HibiscusDeze bloeiende heesters hebben elk hun eigen charme. De Boerenjasmijn is een een heester die weinig eisen stelt en heerl…
Egyptische Pond: geld, informatie, koersAls je een bezoek brengt aan het historische Egypte, zul je de lokale valuta moeten hebben. Dit is de Egyptische Pond. I…

Reageer op het artikel "Typisch Egyptische drankjes"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Lize, 22-09-2009 18:35 #2
Sjha thee welke soort thee is dat
munt thee of iets anders want wij doen ons spreekbeurt er over een we gaan die thee maken ma we weten neit hoe dat moet wil je ons helpen?
gelieve mijn mail neit te gebruiken om door te sturen of iets anders danku en brobbbeeer zo snel mogelijk te antwoorden want het is bijna danku he lizexx:-):-):-):-)

Gerrie Roozeboom, 04-09-2009 18:51 #1
Ik zal ze snel maken, want het is allemaal erg lekker.

Infoteur: Monalisa
Gepubliceerd: 30-06-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Dranken overig
Reacties: 2
Schrijf mee!