Typisch Egyptische drankjes
Egype biedt heerlijke drankjes die makkelijk zelf thuis te maken zijn. In dit land worden vaak natuurlijke producten gebruikt voor de lekkerste recepten. Simpel, Smaakvol en Apart!
De meest voorkomende dranken in Egypte
Sjah (thee) met veel suiker is het meest gedronken drankje in Egypte. Verder drinken de Egyptenaren ahwa (koffie) en karkade, een helderrood drankje gemaakt van gedroogde hibiscusbloemen, een nationale traditie.
Irfa (Kaneeldrank)
Benodigdheden:
- 2 kaneelstaafjes
- 2,5 dl koud water
- 3 theelepels suiker
- gemengde noten
Bereidingswijze:
Doe de kaneelstaafjes, het water en de suiker samen in de pan, breng dit aan de kook en roer zo nu en dan en laat het zachtjes doorkoken, totdat er een bruine kleur ontstaat. vervolgens kunt u de kaneelstaafjes uit het pannetje halen en de rest van de drank in een kopje gieten. waar u vervolgens een paar noten als versiering aan toe kan voegen.
'Ir 'sus (Zoethoutdrank)
Ir'sus is gemaakt van zoethoutsitroop.
Asir romman (Granaatappellimonade)
Benodigdheden:
- 2 grote granaatappels
- 1 halve citroen (uitgeperst)
- 3 dl water
- 1 theelepeltje rozenwater
- een klein schepje suiker
Bereidingswijze:
Mix alles samen in een grote kan en bewaar het vervolgens in de ijskast.
Karkadeh
Benodigdheden:
- 2,5 dl Hibiscus sabdariffa (ook wel roselle genoemd)
- 2 liter water
- suiker (naar smaak toevoegen)
Bereidingswijze:
Doe de roselle in een pan (geen aluminium) en doe er genoeg water bij zodat ze 'kopje onder' gaan. Laat dit zeker 1,5 uur weken. Breng het aan de kook en laat het 5 minuten inwerken. Zeef vervolgens alles wat in de pan zit goed uit en doe het het weer terug in de pan en breng het weer aan de kook. Ga hiermee door totdat de vloeistof roze is. Voeg suiker naar smaak toe en bewaar de drank in de ijskast.
Qahawah bel habahan (Kardemomkoffie)
benodigdheden:
- 2½ dl water
- 1 kardemompeul (of een beetje nootmuskaat)
- 2 theelepels suiker
- 1 eetlepel fijngemalen,donker gebrande koffie
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een klein pannetje en roer deze goed door. Verwarm de koffie ongeveer 10 minuten, LET OP de koffie mag niet koken, het is de bedoeling dat hij een beetje begint de borrelen en naar boven toe komt. Serveer de koffie direct, eerst een beetje schuim en vervolgens de rest van de koffie.
Wist u dat...
Bier, eigelijk ook een typisch Egyptische drank is (van oorsprong)