Aantal calorieën in snacks uit de frituur

Aantal calorieën in snacks uit de frituur Lekker, een snack nemen uit de frituur, zoals een bitterbal, frikadel of kroket. Hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in deze snacks? Het kan handig zijn dit te weten, bijvoorbeeld wanneer je probeert af te vallen. Weet jij hoeveel calorieën er in een frikadel zit? En in een kipnugget of een bereklauw? Welke snacks hebben de minste calorieën en welke de meeste?

Snacks uit de frituur

Echt gezond zijn de snacks uit de frituur niet. Dit weet iedereen wel. Toch kan het best wel eens lekker zijn om een hapje te eten. Er zijn dan bepaalde snacks die je beter kunt nemen dan de ander. Om dit te weten kan het handig zijn om te zien hoeveel calorieën een bepaalde snack heeft.

Gezond frituren

Als je dan toch een lekkere snack uit de frituur wilt, kies dan voor gezond frituurvet. Dit vet bevat geen transvetzuren en maakt het dus een verstandige keuze. Gezond frituurvet kun je in de meeste supermarkten kopen. Er zijn ook steeds meer snackbars die hier gebruik van maken. Snackbars die gezond frituren hebben hier een certificaat gezond frituren.

Patat zelf maken!

Wil je patat zelf maken, dan kun je dit heel gemakkelijk in de oven doen. Je snijdt eerst de aardappelen in de vorm van een frietje en daarna laat je ze ongeveer een kwartier in water koken. Verdeel de patat dan over een ovenschaal en doe er olijfolie en zout overheen. Laat dit nu voor twintig tot vijfentwintig minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden bakken. Erg lekker is om eventueel nog andere kruiden toe te voegen. Denk aan tijm of rozemarijn. Door de patat uit de oven te maken bespaar je een hoop calorieën en het is nog erg lekker ook.

Calorieën tellen?

Het is niet raadzaam om je calorieën te tellen. Het aantal calorieën zegt namelijk lang niet altijd iets over het product en hoe gezond dit is. Bepaalde producten kunnen veel calorieën hebben, maar toch erg gezond zijn. Laat je hier dus niet door misleiden. Toch kan het soms best handig zijn om een richtlijn te hebben en zo verstandige keuzes te maken.

Tabel calorieën snacks

In de onderstaande tabel kun je precies zien hoeveel calorieën bepaalde snacks hebben. De snacks staan gerangschikt op alfabetische volgorde. Het gaat altijd om één hapje, tenzij anders aangegeven. Het aantal calorieën kan afwijken, afhankelijk van het merk, de grootte van de snack en het vet waarin het gebakken is. Let op dat de sauzen ook vaak erg veel calorieën bevatten.

Soort snackAantal calorieën
Aardappelkroketje67
Aardappelschijfjes (150 gram)345
Bamibal233
Bereklauw320
Bitterbal37
Frikadel163
Frikadel speciaal327
Frites (150 gram)450
Groenteburger226
Kaassoufflé144
Kipcorn200
Kipnugget46
Kroket151
Loempia met kip376
Mexicano337
Patatje oorlog690
Picanto270
Raspatat (150 gram)445
Vlammetje56

Afvallen

Wil je afvallen? Dan kun je natuurlijk sowieso beter geen voedsel uit de frituur eten. Af en toe kan natuurlijk helemaal geen kwaad, maar probeer het dan te beperkten tot een keer per week. Kies dan bij voorkeur de snacks met minder calorieën en beperk je tot maar één snack. Neem er ook zeker niet te veel saus bij, want dat is nog veel calorierijker en vetter.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Calorieën van ovensnacks en hetelucht friteusesCalorieën van ovensnacks en hetelucht friteusesNatuurlijk is het mogelijk om te kiezen voor een dieet zonder snacks uit de frituur, echter hoeft het af en toe snacken…
Snacks uit de frietpan: KrokettenBijna elk gezin in Nederland heeft wel een frietpan in huis. Naast de friet die hierin wordt gebakken, worden er ook ste…
Snel afvallen – Calorie BlockerOvergewicht is de grootste klacht onder de Nederlanders. Mensen zoeken allerlei methoden om snel af te vallen, de nodige…
Waarom afvallen niet luktWaarom afvallen niet luktVeel mensen die op een dieet staan vragen zich af waarom afvallen niet lukt. Afvallen is nochtans redelijk simpel; verli…

Eetcultuur: SpanjeDe Spaanse eetcultuur is meer nog dan andere eetculturen misschien, beïnvloedt door omringende culturen. De Fransen in h…
Eetcultuur: FrankrijkWie aan de Franse keuken denkt denkt al snel aan wijn, diverse soorten kaas, rijke, romige producten. Daarnaast is er de…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Dassel, Pixabay
  • Valtaf.nl
  • Calorielijst.nl
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 07-06-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.