Taarten decoreren: makkelijke dieren om te boetseren

Wil jij taarten gaan decoreren en dieren boetseren? Het boetseren van dieren is niet gemakkelijk, maar er zijn wel enkele beestjes die gemakkelijker te boetseren zijn. Deze zijn voor beginners helemaal niet lastig om te doen en toch kan een taart of cupcake er al veel leuker uitzien. Denk hierbij aan lieveheersbeestjes, wormen en rupsen. Hoe kun je deze figuurtjes maken?

Taarten decoreren

Taarten decoreren wordt tegenwoordig steeds vaker gedaan. Je kunt prachtige creaties maken met marsepein en fondant. Maak bijvoorbeeld dieren of bloemen. Er zijn allerlei mogelijkheden om een mooie taart te maken en ook kun je talloze hulpmiddelen gebruiken om je taart nog strakker en mooier te maken.

Boetseren van dieren

Bij het decoreren van taarten kun je ervoor kiezen om figuurtjes te boetseren. Je hebt dan 3D figuurtjes op je taart en dit maakt het allemaal erg mooi. Om een 3D figuurtje te kunnen boetseren moet je doorgaans wel goed oefenen. Hoe vaker je oefent, hoe mooier het uiteindelijk kan worden. Het is een tip om eens te beginnen met het boetseren van dieren die niet al te moeilijk zijn om te maken. Zo kun je alvast oefenen en wat meer ‘feeling’ krijgen voor het boetseren.

Gekleurde marsepein

Je kunt ervoor kiezen om marsepein zelf te kleuren. Je koopt dan blanke marsepein en eetbare kleurstoffen. Je kunt dan talloze kleuren maken. Het is ook mogelijk om marsepein te kopen die reeds gekleurd is. Marsepein kun je kopen op verschillende websites, waaronder www.deleukstetaartenshop.nl.

Dieren boetseren met marsepein

De volgende dieren zijn gemakkelijk te boetseren met marsepein. De foto’s maken duidelijk hoe je iets moet doen en hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Naast de foto’s staat de uitleg, zodat je stap voor stap kunt volgen om de dieren ook te maken.
Natuurlijk kun je ook andere kleuren gebruiken voor de dieren!

Succes!


Lieveheersbeestje
Maak een bolletje van rode marsepein en snijd deze door midden. Plak daarna de twee helften weer aan elkaar.Met marsepein maak je een klein bolletje, waar je het hoofd van het lieveheersbeestje van maakt. Ook maak je een klein staartje en twee stippen voor op de rug van het lieveheersbeestje. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om meer stippen op de rug te plakken.Met twee rode stipjes maak je de ogen voor het lieveheersbeestje.

Worm
Pak een stukje roze marsepein. Kneed het goed en maak er dan een wormpje van door het over je hand of de tafel te laten rollen.Maak twee oogjes met zwarte marsepein. Pak daarna een mesje en snij lichtjes in de worm. Snijd niet te diep. Het is niet de bedoeling om de worm door te snijden. Nu kun je de worm neerleggen, bijvoorbeeld krullend over zichzelf.

Rups
Met groene marsepein maak je een aantal balletjes, allemaal van ongeveer hetzelfde formaat. Deze plak je aan elkaar, als een soort ketting.Maak nog een balletje met groene marsepein. Deze moet wat groter zijn dan de eerdere balletjes. Zet het balletje bovenop het balletje dat aan het begin van de ketting zit. Met zwart of blauw kun je oogjes maken voor je rups.


Tips

  • Kneed de marsepein altijd goed voordat je ermee aan de slag gaat. Voorkom dat er barsten in de marsepein zitten, want deze barsten kunnen nog groter worden.
  • Als de marsepein niet goed aan elkaar plakt, kun je eetbare lijm gebruiken. Het is ook mogelijk om het aan elkaar te plakken met een klein beetje water. Zorg echter dat je niet teveel water gebruikt: met teveel water kan de marsepein gaan smelten.
  • Poedersuiker kan ervoor zorgen dat de marsepein minder plakt.

Lees verder

© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Taart decoreren: marsepein of fondant?Ga je taarten of cupcakes decoreren? Dan heb je de keuze uit marsepein en fondant. Hiermee kun je mooie kleurrijke lagen…
Workshop taarten decorerenOm meer te leren van het decoreren van taarten of cupcakes, kun je ervoor kiezen een workshop te volgen. Dit is een leuk…
Marsepein figuurtjes maken: sneeuwman en pinguïnMaak leuke marsepein figuurtjes voor in de winterperiode. Denk aan een pinguïn en een sneeuwman. Ook heel leuk om rond k…
Taarten of cupcakes decoreren met marsepein of fondantTaarten of cupcakes decoreren met marsepein of fondantTaarten decoreren kan op verschillende manieren; wat is er allemaal mogelijk? Je kunt je taart bijvoorbeeld decoreren me…

Wat geeft een gezin uit aan voeding?Wat geeft een gezin uit aan voeding?De uitgaven van een gezin aan voeding is sterk afhankelijk van de financiële positie van het gezin. Ieder gezin moet ove…
Onkruid eten, eetbare onkruiden uit de tuin en moestuinOnkruid eten, eetbare onkruiden uit de tuin en moestuinIn tuinen en op velden zijn veel planten te vinden die men daar eigenlijk niet wil. Deze onkruiden zijn veel werk om te…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 14-07-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.