Afrodisiac in voeding en drank

Afrodisiac in voeding en drank Een afrodisiacum is een middel dat de geslachtelijke gemeenschap bevordert. Sinds de oudheid zijn mensen hierin geïnteresseerd. Liefdesdranken, zalfjes en speciale gerechten vergroten de seksualiteitsbeleving. Een afrodisiacum stimuleert de liefdesorganen en zorgt voor goede doorbloeding. Voor een goede afrodisiacum hoef je niet naar een smartshop; een wandeling naar de groenteboer of supermarkt biedt genoeg mogelijkheden.
Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Inhoudsopgave


Afrodisiacum groeien in heel de wereld

Een afrodisiacum hoeft geen exotische etenswaar te zijn; de oude Grieken zagen de ui als afrodisiacum. Een maaltijd met veel ui, of elke dag een ui door de maaltijd zorgt voor een gezond sexleven. Daarnaast zijn er vele kruiden en groenten die als afrodisiacum werken. Als je deze weet dan herken je recepten die als afrodisiacum werken uit verschillende keukens. In Thailand zijn er bijvoorbeeld curries op basis van hete pepers, kokosmelk, gember, knoflook en koriander. Dat zijn stuk voor stuk ingrediënten die als afrodisiacum werken.

Welk eten werkt als afrodisiacum?

Vanuit de signatuurleer wordt gesteld dat de vorm van de groente iets zegt over de werking ervan. Eten dat een fallusvorm heeft werkt vaak als afrodisiacum. Wortels, prei, asperges, vanille en rode pepers zijn allen langwerpig en bevorderen de lust om de liefde te bedrijven. Het zijn gezonde voedingswaren voor het hele lichaam, dus ook voor de geslachtsorganen. Vitamine E en zink zitten veel in asperges en dat maakt dat de sexorganen gezond functioneren. Zink wordt het sexmineraal voor de man genoemd. Allerlei gewoon eten zoals eieren werken als afrodisiacum. Je kunt een maaltijd maken op basis van groente, kruiden, noten die gezond zijn voor het lichaam en in het algemeen en daarmee ook fysieke ondersteuning kunnen bieden aan erotische gevoelens.

Ludiek eten

Van oudsher is er allerlei vlees en visproducten bekend als afrodisiacum zoals kikkerbilletjes en oesters. Dat zijn ludieke etenswaren. Je kunt dichter bij huis blijven om afrodisiacum te eten. De oudhollandse keuken leent zich uitstekend om een afrodisiacale maaltijd te maken. Een salade of een groentesoep is voor iedereen zeer goed maakbaar en de ingrediënten liggen bij iedere groenteboer of supermarkt.

Afrodisiacum in groenten:


Afrodisiacum in vruchten:


Afrodisiacum in noten en zaden:


Afrodisiacum in kruiden:

Liefdesdranken

Een recept voor een liefdesdrankje in de winter is warme melk met suiker, zoethout en venkel. Je kookt de melk op een laag vuurtje met de kruiden. Eventueel kun je de kruiden met water koken zodat je een aftreksel krijgt. Dit water kun je mengen met de melk. Wanneer je niet van melk houdt kun je dit water gebruiken om thee van te drinken.

Anijsmelk

Warme melk met anijs is een drank met afrodisiacum-eigenschappen. Melk met anijs is een oude bekende winterdrank. Je kunt het ook voor het slapen gaan drinken, of zeg maar voordat je samen het bed in kruipt. Er zijn speciale anijsblokjes te koop om het je gemakkelijk te maken. Je kunt ook verse anijszaad stampen door een vijzel te gebruiken en met melk koken.

Melk met eidooier

Wanneer je wat meer tijd hebt om in de keuken te staan kun je deze ouderwetse liefdesdrank proberen. Warme melk met geklutste eidooier, boter, wortel van suikerriet, sesamzaad, jasmijn. De wortel van suikerriet is tegenwoordig bij allerlei exotische winkels te koop. Sesamzaad kun je eerst met een vijzel stampen, dan heb je geen pitjes in de melk.

Chocolademelkvariaties

Warme melk of water met cacao, kaneel, vanille en nootmuskaat is een lekkere chocomelkvariatie. Het is een goed idee in de winter om de warme chocolademelk zelf te maken en er een paar extra kruiden doorheen te doen zoals kaneel en vanille. Dat geeft een goede smaakvariatie. Daarnaast werkt het als afrodisiacum.

Kruidenthee

Een drank waarin je honing, kaneel en nootmuskaat verwerkt kan de avond anders doen verlopen. Je kunt van deze ingrediënten thee zetten door ze in een zwarte thee te mengen. In het verleden werd honing met peper ook op de voeten gesmeerd als afrodisiacum. De voeten zijn de uiteinden van de zenuwmeridianen. Deze meridianen staan in contact met organen. Het idee hierachter is dat je sekse-organen via de huis en de zenuwbanen worden gestimuleerd.

Een maaltijd als afrodisiacum

Wanneer je een geliefde op bezoek hebt en je wilt hem afrodisiacum voorschotelen dan kun je een maaltijd bereiden op basis van de groentes en kruiden die als afrodisiacum werken. Een groentesoep leent zich er uitstekend voor om veel groenten en kruiden te mengen. Zorg dat je de kruiden niet mee kookt maar pas op het laatst erbij doet als de soep net van het vuur af is; dan is de werking het sterkst.

Eieren als afrodisiacum / Bron: Jackmac34, PixabayEieren als afrodisiacum / Bron: Jackmac34, Pixabay

Fruit als afrodisiacum

Een schotel met frambozen, aardbei, vijg en zwarte bes is niet alleen stimulerend maar kan ook een begin van een voorspel zijn. Je kunt iemand opwinden door een aardbei op te pakken en te voeren. Dit kan een speels begin zijn van een erotisch avontuur. Het voeren van iemand met vruchten is bekend als ijsbreker op het liefdespad. Het kan een gesprek op de bank doen veranderen in een vrijpartij. Naast deze boven genoemde vruchten kun je ook een schaal met druiven neer zetten.

Groentesnacks als afrodisiacum

Als je geen hele maaltijd maakt kun je een schaaltje met snacks voorschotelen. Vaak werkt rauw nog beter omdat door het koken voedingstoffen verdwijnen. Maak bijvoorbeeld een bord met frisse groentesnacks zoals radijs, bleekselderij, asperge, wortel, tomaat en paprika. Een andere manier is om een schaaltje gemengde nootjes voor te schotelen waar hazelnoten, amandelen, rozijnen en pijnboompitten inzitten.

Anti-afrodisiacum

Er is anti-afrodisiacum voedingswaar. Wanneer je iemand wilt verleiden zou je deze kunnen mijden. Het is ook mogelijk om iemands lusten enigszins in te tomen met dit eten. Anti-afrodisiacum zijn: kropsla, alle soorten kool, koolraap en peulvruchten.

Geen alcohol

Alcohol verlegt grenzen waardoor verlegen mensen eerder aan durven voor te stellen om een liefdesavontuurtje te beleven. Het kan echter voor teleurstellingen zorgen aangezien de seksuele prestaties van de man aanzienlijk afnemen door alcoholgebruik. Men is niet in staat gecontroleerd de liefde te bedrijven waardoor met alcohol het liefdesspel aanzienlijk eerder afloopt. Alcohol doet je meer zweten wat geen lekkere ervaring is tijdens een langdurige knuffel. Een klein glaasje wijn leidt ertoe dat je van alcohol geniet, meer dan van de liefde.
© 2011 - 2024 Tom008, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Thee: een gezonde drankThee: een gezonde drankThee is een warme drank gemaakt van gedroogde bladeren van de theeplant Camellia sinensis. Er zijn echter vele varianten…
De geneeskracht van kolaboomDe geneeskracht van kolaboomIn cola zit onder andere kolanoot. Deze noot heeft een opwekkend effect. In Zuid Amerika, Afrika en Azië wordt op de kol…
Opwekkende energiedrank zonder te veel suiker: Club-MatéOpwekkende energiedrank zonder te veel suiker: Club-MatéClub-Maté is een alcoholvrije energiedrank uit Duitsland. Het bevat tweemaal zoveel cafeïne als cola, maar veel minder s…
Liefde of lust?Liefde of lust?Hoe weet je of je echt verliefd bent op iemand en dat het dus niet alleen om een fysieke aantrekkingskracht, maar ook om…

Een beter humeur door chocoladeEen beter humeur door chocoladeIedereen heeft er wel eens van gehoord dat je van chocola eten jezelf beter kunt voelen. Vooral vrouwen beweren wel eens…
Kweeperen: een ongewone, gezonde lekkernij!Kweeperen: een ongewone, gezonde lekkernij!Je ziet ze niet vaak in onze contreien. In het zuiden al iets meer. Enorme knoerten die er uit zien als mislukte peren.…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Andreas160578, Pixabay
  • http://www.alternet.org/health/132846
  • Boek: geneeskruiden, Mellie Uyldert
  • http://www.gourmetsleuth.com/Articles/Nutrition-Health-Food-Labeling-646/aphrodisiac-foods.aspx
  • Whfoods.com
  • Foto´s: Tom008
  • Afbeelding bron 1: Jackmac34, Pixabay
Tom008 (1.183 artikelen)
Laatste update: 17-11-2023
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.