Winterse high tea: zelf organiseren en maken

Wat is er heerlijker dan 's-middags bij de open haard een kop warme thee te drinken terwijl het buiten koud en guur is. En als u het dan echt goed wilt doen kunt u met dit weer ook eens een winterse high tea organiseren. Met sneeuwtaart, marsepein en natuurlijk winterse thee. Vergeet de glühwein niet te serveren. Dit maakt de winterse teaparty helemaal af.

Zoete winterse lekkernijen

Bij een winterse high tea party mogen de zoete winterse lekkernijen zoals gevulde speculaas en marsepein natuurlijk niet ontbreken. Deze zoetigheden smaken lekker en zien er ook leuk uit op de winters gedekte teatafel. Enkele zoete voorbeelden:
  • kerstkranskoekjes
  • chocoladekerstkransjes
  • marsepein
  • gevulde speculaas
  • bonbons met likeur
  • sneeuwtaart
  • scones met appel, kaneel en rozijnen

Hartige winterse lekkernijen

Het weer in de winter maakt dat we meer behoefte hebben aan warme hapjes. Bij de winterse high tea is het daarom aan te raden verschillende soorten warme lekkernijen te serveren. De worstenbroodjes doen het altijd goed op de high tea party. Varieer ook eens met verschillende soorten warme sandwiches en quiches zoals:

  • quiche met tomaat, prei en spekjes
  • quiche met brie, broccoli en cashewnoten
  • quiches met stukjes zalm en prei
  • sandwiches met gesmolten mozzarella en tomaat
  • sandwiches met gesmolten geitenkaas en honing
  • sandwiches met warme beenham

Zoete lekkernijen voor de kinderen

Als er kinderen bij de high tea party aanwezig zijn is het natuurlijk leuk speciaal voor hen wat lekkernijen te bereiden. Vooral de soesjestaart is erg in trek. Rangschik hiervoor 12 tot 16 soesjes in de vorm van een berg. Als u deze versiert met gesmolten chocolade en sterretjes is het helemaal feest. Overige lekkernijen voor de kinderen zijn:
  • pepernoten
  • (zelfgebakken) koekjes in de vorm van een kerstboom
  • minimuffins versierd met wit glazuur en poedersuiker
  • petit fourtjes
  • warme flensjes met jam en poedersuiker
  • soesjestaart met een laagje witte chocolade
  • warme chocolademelk met slagroom

Winterse theeën

Op een winterse high tea party is het natuurlijk leuk om echte winterse theeën te serveren. Winterse theeën hebben vaak smaken zoals appel en kaneel. Of er zit een vleugje anijs door. Zowel bij de supermarkten als speciaalzaken zijn er veel verschillende soorten winterse theeën verkrijgbaar. Zo heeft 'theetuin de Kainstobbe' allerlei sprookjesachtige namen voor de thee zoals christmas dreaming tea, winterbetovering, herfstprinsthee, rooiboswinterstar en rooibos-magic of christmas. Maar in de gewone supermarkt kunt u ook winterse theeën krijgen. De appel-kaneelthee doe het over het algemeen bij iedereen goed. En ook kruidenthee -zoals 'sterrenmix'- smaakt in de winter erg lekker.

Aankleding en versiering van de high tea party

Om de high tea party een echt winters tintje te geven kunt u gebruik maken van een winterse aankleding. In allerlei zaken zijn papieren tafelkleden te koop die versierd zijn met kerstbomen of sneeuwklokjes. Vergeet vooral de bijbehorende papieren servetten niet. Het is ook leuk de ramen met nepsneeuw te bespuiten. De etagères kunt u hier eventueel ook mee versieren. Hang her en der in huis nog wat kerstballen of andere winterse versieringen op en uw winterse high tea party kan niet meer stuk.

Afsluiten met zelfgemaakte glühwein: het recept

Een high tea party wordt doorgaans afgesloten met een glaasje champagne of prosecco. Bij een winterse high tea party is het leuk en verrassend om het festijn af te sluiten met een glaasje glühwein. U kunt zelf glühwein maken door citroen- en sinaasappelpartjes (van twee hele vruchten) door een liter rode wijn te mengen. Voeg vervolgens een kaneelstokje en vier kruidnagels toe en verwarm dit mengsel gedurende een kwartier (niet laten koken). Als u het mengsel hierna zeeft en er naar smaak suiker door roert heeft u een liter heerlijke glühwein.
© 2010 - 2024 Schoontje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kerst high tea organiseren, tipsKerst high tea organiseren, tipsHigh tea met kerst, raakt steeds meer in opkomst. Het is gezellig, lekker en niet zo tijdrovend en stressy als het organ…
Zelf scones maken, lekker bij de high teaZelf scones maken, lekker bij de high teaScones zijn onlosmakelijk verbonden met de high tea. Ze worden dan ook bij elke high-teatafel geserveerd. Scones zijn te…
Kempen European High Dividend Fund (NL0000293348)Kempen European High Dividend Fund (NL0000293348)Het Kempen European High Dividend Fund investeert in Europese bedrijven die dividend uitkeren. Het Kempen European High…
Ontdek de keuken pareltjes: oestersDie frisse, zilte smaak: de smaak van de zee. De ene persoon kan er geen genoeg van krijgen terwijl de ander er wat huiv…
Bronnen en referenties
  • http://bartoz.mine.nu/ www.ah.nl
Schoontje (91 artikelen)
Gepubliceerd: 05-11-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.