Vis op de barbecue

Vis op de barbecue Met lekker weer mogen Nederlanders graag buiten barbecueën. Buitenom vlees is ook vis goed klaar te maken op de barbecue. Vis is lekker, maar ook erg gezond. Er zijn verschillende soorten en combinaties mogelijk. Let wel op dat de vis kan plakken aan de barbecue, gebruik een folie bij het bakken.

Vis op de barbecue

Vis kan nogal plakken het kan daarom handig zijn om de vis in een folie klaar te maken. Zo kunt u ook marinade toevoegen zonder dat het over de barbecue geknoeid wordt. De meeste vissoorten zijn makkelijk te bereiden en smaken al goed als u wat peper en zout toevoegt.
Vis hoeft vaak maar 5 à 10 minuutjes gebakken te worden en maar één keer te worden omgedraaid. Het is zowel gezond als erg lekker. Hieronder volgen een aantal tips over hoe u welke vis kunt bereiden.

Forel

U kunt schoongemaakte forel aanschaffen bij een visboer. Deze is open gemaakt bij de buik zodat u deze eventueel kunt vullen. Een lekkere combinatie kan zijn om de forel van binnen in te smeren met een knoflookmarinade, vervolgens vult u de forel met groente. Als laatste verdeelt u wat citroensap over het geheel en zo kunt u een heerlijke forel bereiden op de barbecue.

Zalm

Zalm is een uitstekende vissoort voor op de barbecue. Als u spiesjes gaat maken met zalm is het makkelijker de huid er af te laten halen. Als u de zalm anders gebruikt kunt u de huid er bij het bakken aan laten zitten, de zalm laat zeer makkelijk los van de huid na het bakken. U kunt marinade bij de zalm gebruiken, honing-mosterd marinade en dille marinade zijn uitermate geschikt.

Tonijn

Tonijn is heerlijk kunt u zowel koud als warm nuttigen het is een stevige vissoort die wat weg heeft van vlees. Het word dan ook wel eens biefstuk en/of steak genoemd. U kunt er ook voor kiezen verschillende spiesjes van te maken. Zo kunt u tonijn, paprika en uit combineren op een stok. Eventueel kunt u deze spiezen door de teriyaki halen of koriander aan toe voegen. De tonijnsteaks zijn ook goed te combineren met verschillende salades.

Kabeljauw

Kabeljauw kunt u ook op de barbecue bereiden let wel op dat u er niet te veel aanzit, kabeljauw valt namelijk vrij snel uit elkaar. Kabeljauw moet in tegenstelling tot andere vissoorten vrij lang op de barbecue, zo'n 15 à 20 minuten heeft het zeker nodig.

Pangasiusfilet

Deze vissoort word ook wel zonnevis genoemd. Zonnevis heeft een soort garnaalachtige smaak. U kunt het beste niet al te sterke kruiden als basilicum gebruiken. U kunt de vis gewoon insmeren met wat olie of een marinade op oliebasis en de vis is goed te combineren met bijvoorbeeld bloemkool. U kunt eventueel ook een pakketje maken van de zonnevis met daarin rucola sla of spek.

Garnalen

U kunt zowel gekookte garnalen opwarmen op de barbecue als ongekookte garnalen bakken. Simpelweg is het zo dat als de garnaal roze van kleur is de garnalen klaar zullen zijn. U kunt garnalen smakelijk combineren met knoflookmarinade.
© 2010 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Barbecue en grill: marinades voor vlees en visEen barbecueavond in de zomer organiseren voor vrienden en familie is leuk! Gezellig in de tuin en genieten van de heerl…
Wat je als zwangere juist wel en niet mag etenWat mag een zwangere vrouw nu juist wel eten in de 9 maanden en wat mag zij nu juist niet. Hieronder volgt een willekeur…

De goede eigenschappen van groente en fruitGroente en fruit zijn gezond, omdat er vitamines en andere voedingsstoffen inzitten. Maar welke effecten hebben sommige…
Knoflook, gezond en een echte smaakmakerKnoflook, gezond en een echte smaakmakerKnoflook, een welkome geurrijke smaakmaker, de oorspronkelijke naam was Klof van een Look dat verbasterde naar Kloflook…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: RitaE, Pixabay
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 24-07-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.