Vis op de barbecue
Met lekker weer mogen Nederlanders graag buiten barbecueën. Buitenom vlees is ook vis goed klaar te maken op de barbecue. Vis is lekker, maar ook erg gezond. Er zijn verschillende soorten en combinaties mogelijk. Let wel op dat de vis kan plakken aan de barbecue, gebruik een folie bij het bakken.
Vis op de barbecue
Vis kan nogal plakken het kan daarom handig zijn om de vis in een folie klaar te maken. Zo kunt u ook marinade toevoegen zonder dat het over de barbecue geknoeid wordt. De meeste vissoorten zijn makkelijk te bereiden en smaken al goed als u wat peper en zout toevoegt.
Vis hoeft vaak maar 5 à 10 minuutjes gebakken te worden en maar één keer te worden omgedraaid. Het is zowel gezond als erg lekker. Hieronder volgen een aantal tips over hoe u welke vis kunt bereiden.
Forel
U kunt schoongemaakte forel aanschaffen bij een visboer. Deze is open gemaakt bij de buik zodat u deze eventueel kunt vullen. Een lekkere combinatie kan zijn om de forel van binnen in te smeren met een knoflookmarinade, vervolgens vult u de forel met groente. Als laatste verdeelt u wat citroensap over het geheel en zo kunt u een heerlijke forel bereiden op de barbecue.
Zalm
Zalm is een uitstekende vissoort voor op de barbecue. Als u spiesjes gaat maken met zalm is het makkelijker de huid er af te laten halen. Als u de zalm anders gebruikt kunt u de huid er bij het bakken aan laten zitten, de zalm laat zeer makkelijk los van de huid na het bakken. U kunt marinade bij de zalm gebruiken, honing-mosterd marinade en dille marinade zijn uitermate geschikt.
Tonijn
Tonijn is heerlijk kunt u zowel koud als warm nuttigen het is een stevige vissoort die wat weg heeft van vlees. Het word dan ook wel eens biefstuk en/of steak genoemd. U kunt er ook voor kiezen verschillende spiesjes van te maken. Zo kunt u tonijn, paprika en uit combineren op een stok. Eventueel kunt u deze spiezen door de teriyaki halen of koriander aan toe voegen. De tonijnsteaks zijn ook goed te combineren met verschillende salades.
Kabeljauw
Kabeljauw kunt u ook op de barbecue bereiden let wel op dat u er niet te veel aanzit, kabeljauw valt namelijk vrij snel uit elkaar. Kabeljauw moet in tegenstelling tot andere vissoorten vrij lang op de barbecue, zo'n 15 à 20 minuten heeft het zeker nodig.
Pangasiusfilet
Deze vissoort word ook wel zonnevis genoemd. Zonnevis heeft een soort garnaalachtige smaak. U kunt het beste niet al te sterke kruiden als basilicum gebruiken. U kunt de vis gewoon insmeren met wat olie of een marinade op oliebasis en de vis is goed te combineren met bijvoorbeeld bloemkool. U kunt eventueel ook een pakketje maken van de zonnevis met daarin rucola sla of spek.
Garnalen
U kunt zowel gekookte garnalen opwarmen op de barbecue als ongekookte garnalen bakken. Simpelweg is het zo dat als de garnaal roze van kleur is de garnalen klaar zullen zijn. U kunt garnalen smakelijk combineren met knoflookmarinade.