Je geliefde verleiden met Love Food
Hoe doe je dat precies, je geliefde verleiden met eten, met Love Food. En gaat alleen de liefde van de man door de maag of is de vrouw er ook gevoelig voor. Eten & Liefde, een combinatie van twee dingen die wellicht de belangrijkste en meest aangename elementen in ons leven vormen. Eten op basis van Afrodisiaca, hoe doe je dat?
Afrodisiacum
Een Afrodisiacum is een middel dat lustopwekkend werkt.
Aphrodite (of Venus) was de Griekse godin van de liefde en de schoonheid. Zij zou uit “zeeschuim” zijn geboren en beviel boven op een oesterschelp van haar zoon Eros. Allerlei eten, drinken, kruiden, drugs en geuren (aroma’s) die de lust vergroten zijn naar haar vernoemd: Afrodisiaca.
Afrodisiaca kunnen chemisch zijn, maar ook natuurlijke producten zijn zoals een kruidenmengsel, een aroma of een voedingsmiddel. Het is algemeen bekend dat geur van grote invloed is op seksuele aantrekkingskracht. Vandaar dat de mens al duizenden jaren lang probeert de geur van Afrodisiaca te vangen in parfums. Lustopwekkende parfums zijn al beschreven in eeuwenoude teksten. Zo roemen de Perzen en Grieken rozenolie en maken Romeinse bronnen melding van de krachten van lelies. Veel producten als chocolade, honing, vijgen, granaatappelen, oesters en amandelen zijn door hun uiterlijk, structuur of geur aantrekkelijk. Van kruiden zoals gember, knoflook, peper en biloba (extract van de Japanse notenboom) weet men dat het de bloedvaten verwijdt en daardoor een positief effect heeft op de liefdesdaad. Sommige natuurlijke Afrodisiaca zouden het qua “liefdeseffect” zelfs winnen van de geavanceerde hulpmiddeltjes die tegenwoordig in de apotheek te vinden zijn.
Love Food
Het stimulerende eten en drinken staat bekend als Love Food. Love Food is dus eten en drinken met ingrediënten die de liefde aanwakkeren.
- De Romeinen maakten al gebruik van zinnenprikkelende geuren. Zij wakkerden het verlangen bij de vrouw aan met het zweet van de gladiatoren.
- In het oude Frankrijk verkocht men een soort brandewijn met een adder erin als Afrodisiacum.
- En wat te denken van de oude Egyptenaren, die knoflook als lustopwekker beschouwden.
- Niet alleen vroeger kwam dit merkwaardige liefdesvoedsel voor. Als je nu je Valentijnsdag in Japan viert, heb je kans egelvis op je bord te krijgen. Deze is even angstaanjagend als dodelijk. Toch gebruiken Japanners de egelvis als Love Food. Hun theorie daarachter is al even bizar: het eten van egelvis is flirten met de dood en deze flirt brengt een seksuele spanning teweeg.
De bekendste voorbeelden van Love Food zijn alcohol, chocolade en oesters.
Alcohol
Alcohol, en dan vooral wijn en champagne, zijn liefdesdranken bij uitstek. Niet zozeer de stoffen die erin zitten, maar de alcohol zelf maakt mensen losser, relaxter en geeft meer zelfvertrouwen. Dit maakt ontvankelijk voor lust. Maar een teveel aan alcohol kan het effect van Love Food weer onderuit halen.
Chocolade
Chocolade is een psycho-actief voedsel. Het is gemaakt van de zaden van de tropische cacaoboom Theobroma Cacao, wat letterlijk “voedsel voor de goden” betekent. Maar heel weinig eten is zo rijk, zo zinnelijk en zo verleidelijk als chocolade.
Chocolade is een voedsel dat diverse stoffen bevat die een bewezen effect op de hersenen hebben zoals o.a. endorfine. Endorfines zijn lichaamseigen morfines, die in de eerste plaats pijnonderdrukkend werken, maar ook zorgen voor een gevoel van gelukzaligheid of euforie.
Chocolade bevat ook fenylethylamine, een natuurlijke stof die gewoonlijk door onze hersens wordt geproduceerd als we verliefd zijn. Geen wonder dat we chocolade ook wel met een gelukzalige stemming associëren. Het is dus niet zo vreemd dat we in een sombere bui onszelf maar al te graag troosten door het eten van chocolade.
Cacaobonen werden door de Azteken gebruikt om een hete, schuimende drank te maken, die stimulerend en herstellend werkt. Het heilige drankje hoorde bij Xochiquetzal, de godin van de vruchtbaarheid. Keizer Montezuma dronk wel 50 bekertjes per dag om vrouwen beter te kunnen benaderen. Nog een groot cacaoliefhebber was Marquis de Sade, een Frans aristocraat en schrijver van veel “gecensureerde pornografische” boeken. Hij moest het in de gevangenis weliswaar zonder passionele liefde stellen, maar troostte zich met chocolade. Ook Madame du Barry, de beroemdste maîtresse van Lodewijk XV, was een liefhebster van dit Love Food. Ze voerde haar minnaars chocolade in de hoop hun prestaties te verlengen.
Oesters
Oesters zijn misschien wel het bekendste voorbeeld van Love Food. Vroeger werden ze al gezien als Afrodisiacum vanwege de gelijkenis met het vrouwelijke geslachtsorgaan. Al in de Romeinse tijd werden aan de oester de eigenschappen van een Afrodisiacum toegedicht. En voor een ieder die wel eens de wandschilderingen van Pompeï heeft gezien, zal het duidelijk zijn dat de Romeinen over een gezond libido beschikten. Romeinse keizers zouden hun gewicht in goud hebben betaald voor oesters.
Nu zijn het vooral de flavonoïden die aan oesters het Love Food label geven. Flavonoïden zijn stoffen die de voortplantingsorganen zouden stimuleren. Oesters bevatten weinig vet, maar veel mineralen zoals zink. Zink zou de aanmaak van sperma, testosteron en vaginavocht bevorderen en bovendien het libido versterken. Casanova, de bekende vrouwenversierder uit Venetië, at volgens de verhalen wel vijftig oesters per dag.