De lekkerste cocktail recepten!
Met deze makkelijke recepten kan je nu zelf heerlijke cocktails maken met Martini, Bacardi, Eristoff en Bombay! Voor ieders wat wils. Om van te ge-nie-ten!
16 Top cocktail recepten om makkelijk zelf te maken!
Verwen jezelf of je gasten met deze geweldige cocktails. Steek maar alvast de ijsblokjes in de diepvriezer! In minder dan 5 minuten tover je een lekkere cocktail op tafel, en genieten maar!
Martini Bianco Royale
Ingrediënten
- 5cl Martini Bianco
- 5cl Martini Brut
- 1/6 limoen
- Takje munt
- ijsblokjes
Zo maak je hem
Vul een glas met ijsblokjes. Voeg 5cl Martini Bianco en 5cl Martini Brut toe. Knijp een partje limoen uit in het glas en laat het erin vallen. Meng alles goed en werk af met een takje munt.
Martini Rosato Royale
Ingrediënten
- 5cl Martini Rosato
- 5cl Martini Brut
- 1 partje appelsien
- ijsblokjes
Zo maak je hem
Vul een glas met ijsblokjes. Voeg 5cl Martini Rosato en 5cl Martini Brut toe. Knijp een partje appelsien uit in het glas en laat het erin vallen. Meng alles goed.
Martini Bianco Fizz
Ingrediënten
- 6cl Martini Bianco
- 4cl vers citroensap
- 2cl rietsuikersiroop
- schijfje citroen
- ijsblokjes
Zo maak je hem
Vul een shaker met ijsblokjes. Voeg 6cl Martini Bianco, 2cl rietsuikersiroop en 4cl vers citroensap toe. Schud lang en krachtig. Schenk uit in een shortdrinkglas en werk af met een schijfje citroen.
Martini Rosso Rinha
Ingrediënten
- 6cl Martini Rosso
- 2cl vers citroensap
- 1 koffielepel suiker
- 1/2 appelsien
- schijfje appelsien
- gemalen ijs
Zo maak je hem
Snijd een halve appelsien in partjes en doe deze in een shortdrinkglas. Voeg 1 koffielepel suiker toe en stamp alles fijn. Vul aan met 6cl Martini Rosso en 2cl vers citroensap. Vul het glas met gemalen ijs. Werk af met een schijfje appelsien.
Bacardi Mojito
Ingrediënten
- 5cl Bacardi Superior
- 2 koffielepels suiker
- 10 verse muntblaadjes
- limoen
- 5cl spuitwater
- gemalen ijs
Zo maak je hem
Snijd een halve limoen in partjes en doe deze samen met 2 koffielepels suiker in een glas. Voeg een tiental muntblaadjes toe en stamp alles voorzichtig fijn zodat de aroma's vrijkomen. Voeg de helft van het gemalen ijs en 5cl Bacardi Superior toe. Roer goed. Vul het glas verder met gemalen ijs. Werk af met een scheutje spuitwater en garneer met een takje munt.
Bacardi Daiquiri
Ingrediënten
- 5cl Bacardi Superior
- 2,5cl vers limoensap
- 2 koffielepels suiker
- schijfje limoen
Zo maak je hem
Vul een shaker met 5cl Bacardi Superior en 2,5cl vers limoensap. Voeg 2 koffielepels suiker toe. Schud krachtig. Giet in een voorgekoeld martiniglas. Werk af met een schijfje limoen.
Bacardi Piña Colada
Ingrediënten
- 5cl Bacardi Superior
- 4cl vers ananassap
- 4cl kokosmelk
- 1 koffielepel suiker
- 1,5cl room
- stukje ananas
- gemalen ijs
Zo maak je hem
Doe alle ingrediënten samen met het gemalen ijs in een blender. Mix alle ingrediënten tot een gladde dikke massa. Schenk uit in een longdrinkglas. Werk af met een partje ananas of enkele ananasbladeren.
Bacardi Mai Tai
Ingrediënten
- 3cl Bacardi Reserva
- 3cl Bacardi Superior
- 1cl Orange Curaçao of Triple Sec
- 2cl vers limoensap
- 1cl amandelsiroop
- partje appelsien
- takje munt
- gemalen ijs
Zo maak je hem
Vul een mixglas met 3cl Bacardi Reserva, 3cl Bacardi Superior en 1cl Orange Curaçao. Voeg hier 2cl vers limoensap en 1cl amandelsiroop aan toe. Vul het glas op met ijs en meng alles goed. Giet vervolgens in een glas dat gevuld is met gemalen ijs. Werk af met een takje munt en een partje appelsien.
Bacardi Oak &Coke
Ingrediënten
- -5cl Bacardi Oakheart
- 20cl Coca-Cola
- ijsblokjes
Zo maak je hem
Vul een glas met ijsblokjes en 20cl Coca-Cola. Top af met 5cl Bacardi Oakheart. Cheers mate!
Eristoff Orange
Ingrediënten
- 5cl Eristoff Brut
- 8cl vers appelsiensap
- schijfje appelsien
- ijsblokjes
Zo maak je hem
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes. Voeg 5cl Eristoff Brut toe. Vul het glas vervolgens verder op met 8cl vers appelsiensap. Roer goed. Werk af met een schijfje appelsien.
Eristoff Sex On The Beach
Ingrediënten
- 4,5cl Eristoff Brut
- 1,5cl perziklikeur
- 4cl veenbessensap
- 8cl vers appelsiensap
- schijfje ananas
- ijsblokjes
Zo maak je hem
Vul een shaker met ijsblokjes. Voeg 4,5cl Eristoff Brut, 1,5cl perziklikeur, 4cl veenbessensap en 8cl vers appelsiensap toe. Schud krachtig. Giet in een longdrinkglas dat gevuld is met ijsblokjes. Werk af met een schijfje ananas.
Eristoff Caipirosa
Ingrediënten
- 5cl Eristoff Brut
- 5cl vers limoensap
- 3cl rietsuikersiroop
- 4 aardbeien
- 1 koffielepel
- gemalen ijs
Zo maak je hem
Vul een shortdrinkglas met 1 koffielepel suiker. Stamp alles fijn. Voeg 4 aardbeien toe en pureer deze in het glas. Voeg 5cl Eristoff Brut, 5cl vers limoensap en 3cl rietsuikersiroop toe. Vul het glas met gemalen ijs en roer goed om.
Bombay Sapphire Collins
Ingrediënten
- 5cl Bombay Sapphire
- 3cl citroensap
- 2cl rietsuikersiroop
- 5cl spuitwater
- schijfje citroen
- ijsblokjes
Zo maak je hem
Vul een longdrinkglas met 3cl vers citroensap en 2cl rietsuikersiroop. Voeg ijsblokjes en 5cl Bombay Sapphire toe. Roer goed. Vul het glas verder aan met spuitwater. Werk af met een schijfje citroen.
Bombay Bramble
Ingrediënten
- 5cl Bombay Sapphire
- 2cl vers citroensap
- 2cl rietsuikersiroop
- 1cl braambessensiroop
- 3 braambessen
- gemalen ijs
Zo maak je hem
Vul een glas met 2cl vers citroensap en 2cl rietsuikersiroop. Roer goed, zodat de suiker oplost. Vul het glas op met gemalen ijs en giet hierover 5cl Bombay Sapphire en 1cl braambessensiroop. Roer goed. Werk af met braambessen.
Bombay Sapphire Aviation 2
Ingrediënten
- 5cl Bombay Sapphire
- 2cl vers citroensap
- 1,5cl Maraschino likeur
- 1cl viooltjessiroop
- 1 Maraschino kers
- ijsblokjes
Zo maak je hem
Vul een shaker met 5cl Bombay Sapphire en 3cl vers citroensap. Voeg 1,5cl Maraschino likeur en 1cl viooltjessiroop toe. Vul de shaker met jjsblokjes en schud krachtig. Giet in een voorgekoeld martiniglas. Werk af met een Maraschino kers.
Bombay Tonic
Ingrediënten
- 5cl Bombay Dry Gin
- 20cl Schweppes tonic
- partje citroen
- ijsblokjes
Zo maak je hem
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes en voeg 5cl Bombay Dry Gin toe. Vul aan met een goed gekoelde tonic. Meng het geheel. Werk af met een partje citroen.