De 32 lekkerste cocktails op basis van rum zelf maken!
Ze zijn hip, ze zijn cool maar bovenal zijn ze ontzettend lekker! Wie lust er nou geen lekkere cocktail? Een mix van verschillende lekkere drankjes maken zo mogelijk een nog beter drinkbaar goedje. En het is nog niet eens zo moeilijk om ze zelf te maken! Hier een overzicht van de lekkerste cocktails op basis van rum!
Daiquiri
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. witte rum
- 2 cl. limoensap
- 1 theelepel rietsuikersiroop
- Crushed ice
- Limoenschil
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum, limoensap en rietsuikersiroop in de shaker
- Zeef in een wijnglas dat voor de helft gevuld is met crushed ice
- Garneer met een stukje limoenschil
ananaspunch
Benodigdheden per glas:
- 1/4 Ananas
- 2 cl. appelsap
- 2 cl. Amaretto
- 2 cl. witte rum
- 1,5 dl. schuimwijn
- 1,5 dl. mineraalwater
Van start:
- Schil de ananas en snijd ze in blokjes
- Leg de ananas samen met het appelsap, Amaretto en rum in een kom
- Laat het geheel twee uur trekken in het koelvak
- Giet over in een groot cocktailglas en voeg de schuimwijn en het mineraalwater toe
Mojito
Benodigdheden per glas:
- 1 theelepel rietsuiker
- Takje munt
- IJsblokjes
- 4 cl. witte rum
- Soda (7UP op Sprite)
Van start:
- doe de rietsuiker en enkele blaadjes munt in een breed glas
- Stamp het geheel stuk met een spatel
- Roer de rum door het geheel en giet alles over in een longdrinkglas
- Voeg enkele ijsblokjes en gekoelde soda toe
- Garneer met wat muntblaadjes
Nelson
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. witte rum
- 2 cl. Amaretto
- 2 cl. Mandarine Napoléon
- 1 theelepel kokossiroop
- Sap van halve citroen
- Bitter lemon
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum, Amaretto, Mandarine Napoléon, kokossiroop en citroensap in de shaker
- Krachtig schudden en het geheel zeven in een longdrinkglas
- IJsblokjes en soda toevoegen
Planter's Punch
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. donkere rum
- 2 cl. limoensap
- 2 cl. sinaasappelsap
- 2 druppels Angostura
- Soda (7UP of Sprite)
- 1 theelepel grenadine
- Gekonfijte kers
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum, limoensap, sinaasappelsap en Angostura in een longdrinkglas
- Meng alles goed en vul het aan met de soda
- Giet er de grenadine bij zonder te mengen en garneer met een gekonfijte kers
Brother Moon
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. sinaasappelsap
- 4 cl. ananassap
- 4 cl. passievruchtsap
- 4 cl. witte rum
- 1 cl. kokossiroop
- 2 cl. citroensap
- Scheutje grenadine
- Stukje ananas
Van start:
- Doe de ijsblokjes, sinaasappelsap, ananassap en passievruchtsap in een groot glas
- Meng de rum, kokossiroop en het citroensap door het geheel
- Giet alles over in een longdrinkglas
- Voeg wat grenadine toe en garneer met een stukje ananas
Sega
Benodigdheden per glas:
- 1 limoen
- IJsblokjes
- 4 cl. witte rum
- 2 cl. gin
- 1 theelepel grenadine
- Soda (7UP of Sprite)
- Limoenschil
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum gin en limoensap in de shaker
- Schud alles flink door elkaar en zeef het geheel in een longdrinkglas
- Vul aan met soda en voeg een scheutje grenadine toe
- Garneer met limoenschil
All Saints
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. witte rum
- 2 cl. Crème de Cassis (zwarte bessen likeur)
- 2 cl. limoensap
- 1 theelepel kokossiroop
- Passievruchtsap
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum, Crème de Cassis, limoensap en kokossiroop in de shaker
- Schud het geheel goed en zeef het in een cocktailglas
- Vul het glas aan met passievruchtsap
Peach Blossom
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. witte rum
- 1 cl. frambozenlikeur
- 6 cl. perziknectar
- Bitter lemon
- Stukje nectarine
- Gekonfijte kers
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum, frambozenlikeur en perziknectar in een longdrinkglas
- Meng het geheel goed en vul aan met bitter lemon
- Garneer met een stukje nectarine en een gekonfijte kers
Catamaran
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. witte rum
- 4 cl. mangonectar
- Droge witte wijn
- Stukje mango
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum en mangonectar in de shaker
- Shake het geheel goed en zeef het in een wijnglas
- Vul het glas aan met de witte wijn
Strawberry Rum
Benodigdheden per glas:
- 100 g. aardbeien
- IJsblokjes
- 2 cl. rum
- 2 cl. Mandarine Napoléon
- 6 cl. sinaasappelsap
- Schijfje sinaasappel
Van start:
- Pureer de gewassen aardbeien in de blender en wrijf de mousse door een zeef in een groot glas
- Voeg de rum, sinaasappelsap en Mandarine Napoléon toe
- Het geheel goed mengen en zeven in een groot wijnglas
- garneer met een schijfje sinaasappel
Admiral's Drink
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. witte rum
- 2 cl. bruine rum
- 2 cl. Mandarine Napoléon
- Scheutje Campari
- Stukje citroenschil
Van start:
- Doe de ijsblokjes, witte rum, bruine rum en Mandarine Napoléon in de shaker
- Goed schudden en het geheel in een cocktailglas zeven
- Voeg de Campari toe
Paradiso
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 6 cl. witte rum
- 2 cl. grapefruitsap
- 1 cl. grenadine
- Ginger ale
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum, grapefruitsap en grenadine in een groot glas
- Meng alles goed
- Voeg de ginger ale toe
Limbo
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. bruine rum
- 4 cl. koffielikeur
- Cola
- Schijfje citroen
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum en koffielikeur in een longdrinkglas en meng het geheel goed
- Vul aan met cola
- Garneer met een schijfje citroen
Cuba Libre
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. donkere rum
- Sap van 1 limoen
- Cola
- Schijfje limoen
Van start:
- Doe de ijsblokjes in een longdrinkglas samen met de rum en het limoensap
- Meng het geheel goed en vul aan met de cola
- Garneer met een schijfje limoen
Barbuda
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. witte rum
- 2 cl. kokossiroop
- 4 cl. mangonectar
- 4 cl. passievruchtsap
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum en kokossiroop in een longdrinkglas
- Meng het geheel goed en voeg de mangonectar en passievruchtsap toe
Pisang Garuda
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. witte rum
- 2 cl. Pisang Ambon
- Bitter lemon
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum en Pisang Ambon in een longdrinkglas
- Vul aan met bitter lemon
Brother B's
Benodigdheden per glas:
- 1 mango
- 6 cl. kokosmelk
- 4 cl. witte rum
- IJsblokjes
- Schijfje limoen
Van start:
- Pureer het vruchtvlees van de mango samen met de kokosmelk in de blender
- Giet de drank door een zeef in de shaker met de rum en ijsblokjes
- Goed schudden en overgieten in een longdrinkglas
- Garneer met een schijfje limoen
Cabriolet
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. donkere rum
- 2 cl. cherry brandy
- Grapefruitsap
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum en cherry brandy in een longdrinkglas
- Meng het geheel goed en vul aan met grapefruitsap
Tobago
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. witte rum
- 4 cl. grapefruitsap
- 4 cl. soda (Sprite of 7UP)
- Scheutje Campari
- Schijfje citroen
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum, grapefruitsap en de soda in een longdrinkglas
- Meng het geheel goed en voeg de Campari toe zonder te roeren
- Garneer met een schijfje citroen
xx
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. witte rum
- 4 cl. ananassap
- 4 cl. grapefruitsap
- Soda (7UP of Sprite)
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum, ananassap en grapefruitsap in een longdrinkglas
- Meng alles goed en vul aan met de soda
Trinidad
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 3 cl. witte rum
- 3 cl. Safari
- Guavesap
- Sinaasappelschil
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum en Safari in een shaker
- Schud alles goed door elkaar en zeef het in een wijnglas
- Vul het glas aan met guavesap
- Garneer met een spiraal sinaasappelschil
Blue Waters
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. witte rum
- 1 cl. Blue Curaçao
- 1 theelepel Pernod
- Blaadje munt
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum, Blue Curaçao en Pernod in de shaker
- Shake alles goed en zeef het in een cocktailglas
- Garneer met een blaadje munt
Masquerade
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. witte rum
- 2 cl. gin
- 2 cl. limoensap
- 2 cl. kokossiroop
- Scheutje grenadine
- Schijfje limoen
- Gekonfijte kers
- Stukje ananas
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum, gin, limoensap en kokossiroop in een shaker
- Shake alles goed tot de ijsblokjes beginnen te smelten
- Zeef het geheel in een cocktailglas met de grenadine
- Garneer met een schijfje limoen, gekonfijte kers en een stukje ananas
Acapulco
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. witte rum
- 1 cl. limoensap
- 2 cl. Cointreau
- 1/2 opgeklopt eiwit
- Soda (7UP of Sprite)
- Blaadje munt
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum, limoensap, Cointreau en eiwit in een shaker
- Schud alles goed tot het één geheel is
- Giet over in een longdrinkglas
- Garneer met een muntblaadje
Emerald
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. Blue Curaçao
- 2 cl. witte rum
- Grapefruitsap
Van start:
- Doe de ijsblokjes, Blue Curaçao en rum in een groot glas
- Meng het geheel goed en zeef het in een wijnglas
- Vul het glas aan met grapefruitsap
Bossa Nova
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. witte rum
- 1 cl. limoensap
- 4 cl. guavesap
- Crushed ice
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum, limoensap en guavesap in een groot glas en meng het geheel goed
- Vul een groot wijnglas voor 2/3 met crushed ice
- Zeef het drankje in het glas
Montserrat
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. donkere rum
- 2 cl. kirsch
- 6 cl. ananassap
- Witte wijn
- Gekonfijte kers
- Stukje ananas
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum, kirsch en ananassap in de shaker
- Goed shaken en zeven in een wijnglas
- Vul het glas aan met witte wijn
- Garneer met een gekonfijte kers en een stukje ananas
Pina Colada
Benodigdheden per glas:
- 1 baby-ananas
- 4 cl. witte rum
- 2 theelepels kokosnootsiroop
- 3 druppels Angostura
- IJsblokjes
Van start:
- Doe de rum, kokosnootsiroop, de in stukjes gesneden helft van de ananas en de Angostura in een blender
- Voeg wat ijsblokjes toe zodat je crushed ice hebt
- Giet over in een groot glas
- Maak een hoedje van het bovenste van de ananas en plaats het op het glas
T-Punch
Benodigdheden per glas:
- 4 theelepels losse thee
- 2 cl. witte rum
- 5 cl. ananassap
- Bruisend mineraalwater
Van start:
- Leg de thee in een glas en giet er 1/2 liter kokend water over
- Laat het geheel vijf minuten trekken
- Doe de rum en ananassap in een longdrinkglas en voeg wat ijsblokjes toe
- Vul het glas aan met het warme water
Copacabana
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. witte rum
- 4 cl. grapefruitsap
- 2 cl. ananassap
- 2 cl. apricot brandy
- Gekonfijte kers
Van start:
- Plaats een cocktailglas een half uur in het vriesvak
- Doe de ijsblokjes, rum, grapefruitsap, ananassap en apricot brandy in een groot glas
- Meng het geheel goed en giet het in het gekoelde glas
Go Bananas
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. witte rum
- 4 cl. bananenlikeur
- 1 cl. limoensap
- 2 cl. room
Van start:
- Doe de ijsblokjes, rum, bananenlikeur, limoensap en room in de shaker
- Goed schudden en zeven in een cocktailglas
© 2011 - 2024 Harrys, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rumcocktails: DaiquiriEr bestaan verschillende manieren om Daiquiri-cocktails te maken. Eén van de meest gekende is wel de Floridita-daiquiri,…
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.