De 32 lekkerste cocktails op basis van rum zelf maken!

De 32 lekkerste cocktails op basis van rum zelf maken!Ze zijn hip, ze zijn cool maar bovenal zijn ze ontzettend lekker! Wie lust er nou geen lekkere cocktail? Een mix van verschillende lekkere drankjes maken zo mogelijk een nog beter drinkbaar goedje. En het is nog niet eens zo moeilijk om ze zelf te maken! Hier een overzicht van de lekkerste cocktails op basis van rum!

Daiquiri

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. witte rum
  • 2 cl. limoensap
  • 1 theelepel rietsuikersiroop
  • Crushed ice
  • Limoenschil

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum, limoensap en rietsuikersiroop in de shaker
Zeef in een wijnglas dat voor de helft gevuld is met crushed ice
Garneer met een stukje limoenschil
[/OLIST]

ananaspunch

Benodigdheden per glas:
  • 1/4 Ananas
  • 2 cl. appelsap
  • 2 cl. Amaretto
  • 2 cl. witte rum
  • 1,5 dl. schuimwijn
  • 1,5 dl. mineraalwater

Van start:
[OLIST]
Schil de ananas en snijd ze in blokjes
Leg de ananas samen met het appelsap, Amaretto en rum in een kom
Laat het geheel twee uur trekken in het koelvak
Giet over in een groot cocktailglas en voeg de schuimwijn en het mineraalwater toe
[/OLIST]

Mojito

Benodigdheden per glas:
  • 1 theelepel rietsuiker
  • Takje munt
  • IJsblokjes
  • 4 cl. witte rum
  • Soda (7UP op Sprite)

Van start:
[OLIST]
doe de rietsuiker en enkele blaadjes munt in een breed glas
Stamp het geheel stuk met een spatel
Roer de rum door het geheel en giet alles over in een longdrinkglas
Voeg enkele ijsblokjes en gekoelde soda toe
Garneer met wat muntblaadjes
[/OLIST]

Nelson

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 2 cl. witte rum
  • 2 cl. Amaretto
  • 2 cl. Mandarine Napoléon
  • 1 theelepel kokossiroop
  • Sap van halve citroen
  • Bitter lemon

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum, Amaretto, Mandarine Napoléon, kokossiroop en citroensap in de shaker
Krachtig schudden en het geheel zeven in een longdrinkglas
IJsblokjes en soda toevoegen
[/OLIST]

Planter's Punch

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. donkere rum
  • 2 cl. limoensap
  • 2 cl. sinaasappelsap
  • 2 druppels Angostura
  • Soda (7UP of Sprite)
  • 1 theelepel grenadine
  • Gekonfijte kers

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum, limoensap, sinaasappelsap en Angostura in een longdrinkglas
Meng alles goed en vul het aan met de soda
Giet er de grenadine bij zonder te mengen en garneer met een gekonfijte kers
[/OLIST]

Brother Moon

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. sinaasappelsap
  • 4 cl. ananassap
  • 4 cl. passievruchtsap
  • 4 cl. witte rum
  • 1 cl. kokossiroop
  • 2 cl. citroensap
  • Scheutje grenadine
  • Stukje ananas

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, sinaasappelsap, ananassap en passievruchtsap in een groot glas
Meng de rum, kokossiroop en het citroensap door het geheel
Giet alles over in een longdrinkglas
Voeg wat grenadine toe en garneer met een stukje ananas
[/OLIST]

Sega

Benodigdheden per glas:
  • 1 limoen
  • IJsblokjes
  • 4 cl. witte rum
  • 2 cl. gin
  • 1 theelepel grenadine
  • Soda (7UP of Sprite)
  • Limoenschil

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum gin en limoensap in de shaker
Schud alles flink door elkaar en zeef het geheel in een longdrinkglas
Vul aan met soda en voeg een scheutje grenadine toe
Garneer met limoenschil
[/OLIST]

All Saints

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 2 cl. witte rum
  • 2 cl. Crème de Cassis (zwarte bessen likeur)
  • 2 cl. limoensap
  • 1 theelepel kokossiroop
  • Passievruchtsap

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum, Crème de Cassis, limoensap en kokossiroop in de shaker
Schud het geheel goed en zeef het in een cocktailglas
Vul het glas aan met passievruchtsap
[/OLIST]

Peach Blossom

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. witte rum
  • 1 cl. frambozenlikeur
  • 6 cl. perziknectar
  • Bitter lemon
  • Stukje nectarine
  • Gekonfijte kers

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum, frambozenlikeur en perziknectar in een longdrinkglas
Meng het geheel goed en vul aan met bitter lemon
Garneer met een stukje nectarine en een gekonfijte kers
[/OLIST]

Catamaran

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. witte rum
  • 4 cl. mangonectar
  • Droge witte wijn
  • Stukje mango

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum en mangonectar in de shaker
Shake het geheel goed en zeef het in een wijnglas
Vul het glas aan met de witte wijn
[/OLIST]

Strawberry Rum

Benodigdheden per glas:
  • 100 g. aardbeien
  • IJsblokjes
  • 2 cl. rum
  • 2 cl. Mandarine Napoléon
  • 6 cl. sinaasappelsap
  • Schijfje sinaasappel

Van start:
[OLIST]
Pureer de gewassen aardbeien in de blender en wrijf de mousse door een zeef in een groot glas
Voeg de rum, sinaasappelsap en Mandarine Napoléon toe
Het geheel goed mengen en zeven in een groot wijnglas
garneer met een schijfje sinaasappel
[/OLIST]

Admiral's Drink

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 2 cl. witte rum
  • 2 cl. bruine rum
  • 2 cl. Mandarine Napoléon
  • Scheutje Campari
  • Stukje citroenschil

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, witte rum, bruine rum en Mandarine Napoléon in de shaker
Goed schudden en het geheel in een cocktailglas zeven
Voeg de Campari toe
[/OLIST]

Paradiso

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 6 cl. witte rum
  • 2 cl. grapefruitsap
  • 1 cl. grenadine
  • Ginger ale

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum, grapefruitsap en grenadine in een groot glas
Meng alles goed
Voeg de ginger ale toe
[/OLIST]

Limbo

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 2 cl. bruine rum
  • 4 cl. koffielikeur
  • Cola
  • Schijfje citroen

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum en koffielikeur in een longdrinkglas en meng het geheel goed
Vul aan met cola
Garneer met een schijfje citroen
[/OLIST]

Cuba Libre

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. donkere rum
  • Sap van 1 limoen
  • Cola
  • Schijfje limoen

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes in een longdrinkglas samen met de rum en het limoensap
Meng het geheel goed en vul aan met de cola
Garneer met een schijfje limoen
[/OLIST]

Barbuda

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. witte rum
  • 2 cl. kokossiroop
  • 4 cl. mangonectar
  • 4 cl. passievruchtsap

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum en kokossiroop in een longdrinkglas
Meng het geheel goed en voeg de mangonectar en passievruchtsap toe
[/OLIST]

Pisang Garuda

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. witte rum
  • 2 cl. Pisang Ambon
  • Bitter lemon

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum en Pisang Ambon in een longdrinkglas
Vul aan met bitter lemon
[/OLIST]

Brother B's

Benodigdheden per glas:
  • 1 mango
  • 6 cl. kokosmelk
  • 4 cl. witte rum
  • IJsblokjes
  • Schijfje limoen

Van start:
[OLIST]
Pureer het vruchtvlees van de mango samen met de kokosmelk in de blender
Giet de drank door een zeef in de shaker met de rum en ijsblokjes
Goed schudden en overgieten in een longdrinkglas
Garneer met een schijfje limoen
[/OLIST]

Cabriolet

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. donkere rum
  • 2 cl. cherry brandy
  • Grapefruitsap

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum en cherry brandy in een longdrinkglas
Meng het geheel goed en vul aan met grapefruitsap
[/OLIST]

Tobago

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. witte rum
  • 4 cl. grapefruitsap
  • 4 cl. soda (Sprite of 7UP)
  • Scheutje Campari
  • Schijfje citroen

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum, grapefruitsap en de soda in een longdrinkglas
Meng het geheel goed en voeg de Campari toe zonder te roeren
Garneer met een schijfje citroen
[/OLIST]

xx

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. witte rum
  • 4 cl. ananassap
  • 4 cl. grapefruitsap
  • Soda (7UP of Sprite)

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum, ananassap en grapefruitsap in een longdrinkglas
Meng alles goed en vul aan met de soda
[/OLIST]

Trinidad

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 3 cl. witte rum
  • 3 cl. Safari
  • Guavesap
  • Sinaasappelschil

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum en Safari in een shaker
Schud alles goed door elkaar en zeef het in een wijnglas
Vul het glas aan met guavesap
Garneer met een spiraal sinaasappelschil
[/OLIST]

Blue Waters

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. witte rum
  • 1 cl. Blue Curaçao
  • 1 theelepel Pernod
  • Blaadje munt

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum, Blue Curaçao en Pernod in de shaker
Shake alles goed en zeef het in een cocktailglas
Garneer met een blaadje munt
[/OLIST]

Masquerade

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 2 cl. witte rum
  • 2 cl. gin
  • 2 cl. limoensap
  • 2 cl. kokossiroop
  • Scheutje grenadine
  • Schijfje limoen
  • Gekonfijte kers
  • Stukje ananas

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum, gin, limoensap en kokossiroop in een shaker
Shake alles goed tot de ijsblokjes beginnen te smelten
Zeef het geheel in een cocktailglas met de grenadine
Garneer met een schijfje limoen, gekonfijte kers en een stukje ananas
[/OLIST]

Acapulco

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 2 cl. witte rum
  • 1 cl. limoensap
  • 2 cl. Cointreau
  • 1/2 opgeklopt eiwit
  • Soda (7UP of Sprite)
  • Blaadje munt

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum, limoensap, Cointreau en eiwit in een shaker
Schud alles goed tot het één geheel is
Giet over in een longdrinkglas
Garneer met een muntblaadje
[/OLIST]

Emerald

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 2 cl. Blue Curaçao
  • 2 cl. witte rum
  • Grapefruitsap

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, Blue Curaçao en rum in een groot glas
Meng het geheel goed en zeef het in een wijnglas
Vul het glas aan met grapefruitsap
[/OLIST]

Bossa Nova

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. witte rum
  • 1 cl. limoensap
  • 4 cl. guavesap
  • Crushed ice

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum, limoensap en guavesap in een groot glas en meng het geheel goed
Vul een groot wijnglas voor 2/3 met crushed ice
Zeef het drankje in het glas
[/OLIST]

Montserrat

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 2 cl. donkere rum
  • 2 cl. kirsch
  • 6 cl. ananassap
  • Witte wijn
  • Gekonfijte kers
  • Stukje ananas

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum, kirsch en ananassap in de shaker
Goed shaken en zeven in een wijnglas
Vul het glas aan met witte wijn
Garneer met een gekonfijte kers en een stukje ananas
[/OLIST]

Pina Colada

Benodigdheden per glas:
  • 1 baby-ananas
  • 4 cl. witte rum
  • 2 theelepels kokosnootsiroop
  • 3 druppels Angostura
  • IJsblokjes

Van start:
[OLIST]
Doe de rum, kokosnootsiroop, de in stukjes gesneden helft van de ananas en de Angostura in een blender
Voeg wat ijsblokjes toe zodat je crushed ice hebt
Giet over in een groot glas
Maak een hoedje van het bovenste van de ananas en plaats het op het glas
[/OLIST]

T-Punch

Benodigdheden per glas:
  • 4 theelepels losse thee
  • 2 cl. witte rum
  • 5 cl. ananassap
  • Bruisend mineraalwater

Van start:
[OLIST]
Leg de thee in een glas en giet er 1/2 liter kokend water over
Laat het geheel vijf minuten trekken
Doe de rum en ananassap in een longdrinkglas en voeg wat ijsblokjes toe
Vul het glas aan met het warme water
[/OLIST]

Copacabana

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. witte rum
  • 4 cl. grapefruitsap
  • 2 cl. ananassap
  • 2 cl. apricot brandy
  • Gekonfijte kers

Van start:
[OLIST]
Plaats een cocktailglas een half uur in het vriesvak
Doe de ijsblokjes, rum, grapefruitsap, ananassap en apricot brandy in een groot glas
Meng het geheel goed en giet het in het gekoelde glas
[/OLIST]

Go Bananas

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 2 cl. witte rum
  • 4 cl. bananenlikeur
  • 1 cl. limoensap
  • 2 cl. room

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, rum, bananenlikeur, limoensap en room in de shaker
Goed schudden en zeven in een cocktailglas[/OLIST]
© 2011 - 2025 Harrys, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.