InfoNu.nl > Eten en Drinken > Cocktails > Kir, cocktail van vlierbessen en frambozenkokokoscocktail

Kir, cocktail van vlierbessen en frambozenkokokoscocktail

Een Kir royaal maar dan zonder alcohol. Een dorstlessende prachtige cocktail van vlierbessensap met bramensap en een overheerlijke frambozencocktail. Allemaal zonder alcohol, maar in geen geval minder lekker. Sterker nog, misschien zelfs wel veel lekkerder. En gegarandeerd geen kater de dag erna. Een alcoholloze Kir royaal dus. Maar hoe maar je een Kor Royaal zonder alcohol?

Kir zonder alcohol, maar dan de royale versie

Een Kir ziet er altijd feestelijk uit. Maar wie geen alcohol drinkt, blijft verstoken van dit fijne drankje. Tot nu. Want er zijn ook non-alcoholische versies.

Kir zonder alcohol royaal

Ingrediënten

  • 6 ijsblokjes
  • 1,5 dl frambozensiroop
  • mousserend appelsap

Bereiding

  1. Hak de ijsblokjes fijn en doe ze in een mengbeker
  2. Schenk er de frambozensiroop op
  3. Roer goed en schenk het mengsel in een mooi kir glas
  4. Vul het dan aan met het gekoelde en mousserende appelsap
  5. Roer nog even goed
  6. Serveer

Kokos-frambozendrankje

Kokos geeft altijd een heel aparte smaak aan drankjes. Romig en vol, maar het doet ook denken aan landen ver weg. De combinatie van framboos met kokos is verrukkelijk.

Ingrediënten

  • 90 gram frambozen
  • paar ijsblokjes
  • 1 dl kokosroom
  • 1,5 dl ananassap
  • Wat verse ananas en frambozen voor de garnering

Bereiding

  1. Pureer de frambozen in een zeef
  2. Doe de puree dan in een blender
  3. Voeg de ijsblokjes, de kokosroom en het ananassap toe
  4. Pureer dit tot er een glad mengsel ontstaat
  5. Giet in een mooi gekoeld glas
  6. Garneer het met de ananas en de verse frambozen

Cool drankjes van vlierbessensap

Dit drankje is een echte dorstlesser op een hete dag. Maak eerst zelf vlierbessensap in de sapcentrifuge en maak dan dit drankje. De smaken zijn dan helemaal top.

Ingrediënten

  • 1 dl vlierbessensap
  • 2 dl appelsap
  • ½ dl verse bramensap
  • ijs
  • bronwater met bubbels met een appelsmaak
  • schijfjes appel

Bereiding

  1. Shake het vlierbessensap, het appelsap en de bramensap met ijs in de shaker
  2. Schenk het mengsel in een gekoeld longdrinkglas
  3. Vul aan met het bronwater
  4. Doe stukjes appel op de rand en serveer met een paar rietjes

Lees verder

© 2009 - 2017 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Kamikaze CocktailDe Kamikaze CocktailDe lijsten cocktails met wodka zijn eindeloos, en ook triple sec is een populair ingrediënt. Zo is ook de Kamikaze een c…
Zomerse cocktails zonder alcoholZomerse cocktails zonder alcoholEen cocktail met alcohol is lekker, maar zonder misschien nog wel lekkerder. Dat bewijzen de onderstaande recepten die g…
Sieraden: Cocktail ringenEen mooie ketting is op zich genoeg om je kleding op te fleuren. Maar tegenwoordig worden ringen vaak gebruikt om iets e…
Zomerse cocktails met wortel, meloen, ananas of mangoZomerse cocktails met wortel, meloen, ananas of mangoNatuurlijk is een cocktail met alcohol erg lekker. Maar drankjes zonder geestverruimende middelen zijn eigenlijk net zo…
5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeur5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeurIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met aardbeienlikeur. De recepten zijn allemaal erg verschill…

Reageer op het artikel "Kir, cocktail van vlierbessen en frambozenkokokoscocktail"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Singalees
Laatste update: 03-11-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Cocktails
Special: Zomerse cocktails
Schrijf mee!