Kir, cocktail van vlierbessen en frambozenkokokoscocktail

Een Kir royaal maar dan zonder alcohol. Een dorstlessende prachtige cocktail van vlierbessensap met bramensap en een overheerlijke frambozencocktail. Allemaal zonder alcohol, maar in geen geval minder lekker. Sterker nog, misschien zelfs wel veel lekkerder. En gegarandeerd geen kater de dag erna. Een alcoholloze Kir royaal dus. Maar hoe maar je een Kor Royaal zonder alcohol?

Kir zonder alcohol, maar dan de royale versie

Een Kir ziet er altijd feestelijk uit. Maar wie geen alcohol drinkt, blijft verstoken van dit fijne drankje. Tot nu. Want er zijn ook non-alcoholische versies.

Kir zonder alcohol royaal

Ingrediënten

  • 6 ijsblokjes
  • 1,5 dl frambozensiroop
  • mousserend appelsap

Bereiding

  1. Hak de ijsblokjes fijn en doe ze in een mengbeker
  2. Schenk er de frambozensiroop op
  3. Roer goed en schenk het mengsel in een mooi kir glas
  4. Vul het dan aan met het gekoelde en mousserende appelsap
  5. Roer nog even goed
  6. Serveer

Kokos-frambozendrankje

Kokos geeft altijd een heel aparte smaak aan drankjes. Romig en vol, maar het doet ook denken aan landen ver weg. De combinatie van framboos met kokos is verrukkelijk.

Ingrediënten

  • 90 gram frambozen
  • paar ijsblokjes
  • 1 dl kokosroom
  • 1,5 dl ananassap
  • Wat verse ananas en frambozen voor de garnering

Bereiding

  1. Pureer de frambozen in een zeef
  2. Doe de puree dan in een blender
  3. Voeg de ijsblokjes, de kokosroom en het ananassap toe
  4. Pureer dit tot er een glad mengsel ontstaat
  5. Giet in een mooi gekoeld glas
  6. Garneer het met de ananas en de verse frambozen

Cool drankjes van vlierbessensap

Dit drankje is een echte dorstlesser op een hete dag. Maak eerst zelf vlierbessensap in de sapcentrifuge en maak dan dit drankje. De smaken zijn dan helemaal top.

Ingrediënten

  • 1 dl vlierbessensap
  • 2 dl appelsap
  • ½ dl verse bramensap
  • ijs
  • bronwater met bubbels met een appelsmaak
  • schijfjes appel

Bereiding

  1. Shake het vlierbessensap, het appelsap en de bramensap met ijs in de shaker
  2. Schenk het mengsel in een gekoeld longdrinkglas
  3. Vul aan met het bronwater
  4. Doe stukjes appel op de rand en serveer met een paar rietjes
© 2009 - 2021 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zomerse cocktails zonder alcoholZomerse cocktails zonder alcoholEen cocktail met alcohol is lekker, maar zonder misschien nog wel lekkerder. Dat bewijzen de onderstaande recepten die g…
Sieraden: Cocktail ringenEen mooie ketting is op zich genoeg om je kleding op te fleuren. Maar tegenwoordig worden ringen vaak gebruikt om iets e…
Creatieve cocktailsEr zijn ontzettend veel verschillende soorten cocktails met verschillende soorten ingrediënten. Een algemeen bekende coc…

Zomerse cocktailsEen heerlijk frisse en fruitige cocktail is helemaal het einde op een broeierige zomerdag. Hier een paar verrukkelijke c…
Cocktails die de herinnering aan vakantie levendig houdenNet terug uit Thailand en daar die fantastische Mai Tai gedronken? Of hele dagen aan een Spaans strand gelegen en dan ís…
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 03-11-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Cocktails
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Schrijf mee!