Kir, cocktail van vlierbessen en frambozenkokokoscocktail
Een Kir royaal maar dan zonder alcohol. Een dorstlessende prachtige cocktail van vlierbessensap met bramensap en een overheerlijke frambozencocktail. Allemaal zonder alcohol, maar in geen geval minder lekker. Sterker nog, misschien zelfs wel veel lekkerder. En gegarandeerd geen kater de dag erna. Een alcoholloze Kir royaal dus. Maar hoe maar je een Kor Royaal zonder alcohol?
Kir zonder alcohol, maar dan de royale versie
Een Kir ziet er altijd feestelijk uit. Maar wie geen alcohol drinkt, blijft verstoken van dit fijne drankje. Tot nu. Want er zijn ook non-alcoholische versies.
Kir zonder alcohol royaal
Ingrediënten
- 6 ijsblokjes
- 1,5 dl frambozensiroop
- mousserend appelsap
Bereiding
- Hak de ijsblokjes fijn en doe ze in een mengbeker
- Schenk er de frambozensiroop op
- Roer goed en schenk het mengsel in een mooi kir glas
- Vul het dan aan met het gekoelde en mousserende appelsap
- Roer nog even goed
- Serveer
Kokos-frambozendrankje
Kokos geeft altijd een heel aparte smaak aan drankjes. Romig en vol, maar het doet ook denken aan landen ver weg. De combinatie van framboos met kokos is verrukkelijk.
Ingrediënten
- 90 gram frambozen
- paar ijsblokjes
- 1 dl kokosroom
- 1,5 dl ananassap
- Wat verse ananas en frambozen voor de garnering
Bereiding
- Pureer de frambozen in een zeef
- Doe de puree dan in een blender
- Voeg de ijsblokjes, de kokosroom en het ananassap toe
- Pureer dit tot er een glad mengsel ontstaat
- Giet in een mooi gekoeld glas
- Garneer het met de ananas en de verse frambozen
Cool drankjes van vlierbessensap
Dit drankje is een echte dorstlesser op een hete dag. Maak eerst zelf vlierbessensap in de sapcentrifuge en maak dan dit drankje. De smaken zijn dan helemaal top.
Ingrediënten
- 1 dl vlierbessensap
- 2 dl appelsap
- ½ dl verse bramensap
- ijs
- bronwater met bubbels met een appelsmaak
- schijfjes appel
Bereiding
- Shake het vlierbessensap, het appelsap en de bramensap met ijs in de shaker
- Schenk het mengsel in een gekoeld longdrinkglas
- Vul aan met het bronwater
- Doe stukjes appel op de rand en serveer met een paar rietjes