Zomerse cocktails

Een heerlijk frisse en fruitige cocktail is helemaal het einde op een broeierige zomerdag. Hier een paar verrukkelijke cocktails, ideaal voor in de zomer, maar ook in de winter geven ze je dat ultieme zomergevoel.

Bessenparadijs

Benodigdheden
  • 45 ml Belvedere Black Raspberry Vodka
  • 120 ml magere melk
  • 30 ml crème fraiche
  • 6 aardbeien
  • Evt. bramen als versiering

Bereiding
Doe alle ingrediënten in de blender, de aardbeien als laatst, en doe er een handje crushed ice bij.
Blend alles tot het een glad geheel is. Schenk het in een glas en versier eventueel met bramen.

Kostelijk met kokosmelk

Benodigdheden
  • 45 ml Skyy Infusions Pineapple Vodka
  • 15 ml Amaretto
  • 60 gr geroosterde kokosnoot
  • 30 ml sour mix
  • 30 ml kokosmelk
  • 60 gr ananas
  • 2 scheutjes Bitters

Bereiding
Doe alle ingrediënten in de blender met 9 ijsblokjes.
Blend alles tot het een glad geheel is. Strooi er op het eind nog wat ananas en kokosnoot in en schenk het in een glas.

Lemon Ice

Benodigdheden
  • 60 ml Vanilla Vodka
  • 30 ml Vanilla Schnapps
  • 30 ml appelsap
  • 120 ml limonade
  • 130 gr ijs
  • Evt. citroenschijfje als versiering

Bereiding
Doe alle ingrediënten in de blender en blend tot er geen brokjes ijs meer in zitten. Schenk het in een glas en versier het eventueel met een citroenschijfje.

Mint- en bramencocktail

Benodigdheden
  • 60 ml Hangar One Vodka Citron
  • 30 ml Limoncello
  • 30 ml citroensap
  • 30 ml suikerwater
  • 8 bramen
  • 4 muntblaadjes
  • 130 gr ijs
  • Evt. nog meer bramen en muntblaadjes als versiering

Bereiding
Doe alle ingrediënten in de blender en blend tot een glad geheel. Schenk het in een glas en versier het eventueel met wat bramen en muntblaadjes.

Romige sinaasappeldroom

Benodigdheden
  • 45 ml Orange Schnapps
  • 90 ml sinaasappelsap
  • 4 bolletjes vanille ijs
  • Evt. slagroom en/of reepjes sinaasappelschil

Bereiding
Doe de Schnapps, het sap en de bolletjes ijs in de blender.
Blend het tot een glad geheel en schenk het in een glas. Versier het eventueel met een toefje slagroom en reepjes sinaasappelschil.

Genieten maar!
© 2009 - 2025 Mathilde876, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.