Zelf verse vruchtensappen maken met de sapcentrifuge

Zelf verse vruchtensappen maken met de sapcentrifuge Wie een (volkstuin) vol bessenstruiken, aardbeienplanten en andere gewassen heeft staan heeft in de maanden juni en juli de tijd van zijn leven. De oogst is groot en van al dat lekkers is veel te maken. Natuurlijk kunnen aardbeien en bessen zo gegeten worden. Op een broodje of door yoghurt of bij ijs. Maar er zijn met behulp van een sapcentrifuge ook heel wat lekkere drankjes te maken van al die vruchten.

Sinaasappelsap met aardbeien:

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 2 handjesvol schoongemaakte aardbeien
  • eventueel 1 banaan

Bereiding

  1. Pel de sinaasappels en snijd ze in vier stukken
  2. Haal ze door de sapcentrifuge
  3. Doe dan de schoongemaakte aardbeien erbij
  4. Roer even om de smaken te vermengen
  5. Doe er dan de banaan bij. Breek hem eerst in stukjes voordat hij door de sapcentrifuge gaat
  6. Roer nog even goed
  7. Zet even koud en serveer dan direct
  8. Dit drankje kan ook bewaard worden in een lange fles. Niet te lang bewaren want de vitamines vliegen als het ware de fles uit.

Kruisbessen-frambozen-sinaasappelsap

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappels
  • 4 handjesvol kruisbessen
  • 4 handjesvol frambozen

Bereiding

  1. Pel de sinaasappels en snijd ze in vier stukken
  2. Doe ze in de sapcentrifuge
  3. Haal dan de kruisbessen door de centrifuge
  4. Roer het mengsel dat is ontstaan even goed door elkaar
  5. Doe er dan de frambozen bij
  6. Zodra ook deze vruchten hun sap hebben afgegeven weer even roeren
  7. Direct opdrinken of even koud zetten
  8. Ook dit sap is wel een dag te bewaren in een goed afgesloten fles in de koelkast

Kruisbessen-frambozen-sinaasappelsap met aardbeien

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 2 handjes kruisbessen
  • 2 handjes frambozen
  • 4 handjes aardbeien

Bereiding

  1. Pel de sinaasappelen en snijd ze in vier stukken
  2. Haal ze door de sapcentrifuge
  3. Doe er dan de aardbeien bij
  4. Roer weer even om de smaken te laten vermengen
  5. Centrifugeer dan de kruisbessen tot sap
  6. Roer weer even om de smaken samen te laten komen
  7. Doe er op het laatst de frambozen door
  8. Roer goed
  9. Direct opdrinken of serveren
  10. Kan ook weer worden bewaard in een goed afgesloten fles. Wel eerst goed schudden voor gebruik want dit mengsel bevat veel bezinksel.
  11. Niet langer dan een dag in de koelkast laten staan. De smaak is er dan af en de vitamines verdwenen.

Vers tomatensap met bleekselderij (en tabasco)

Ingrediënten

  • 1 pond verse tomaten
  • 4 stengels bleekselderij
  • een paar druppels tabasco

Bereiding

  1. Maak de tomaten en de bleekselderij schoon
  2. Snijd de tomaten in 4 stukken
  3. Hak de stengels bleekselderij in twee stukken
  4. Haal alles door de sapcentrifuge
  5. Roer vervolgens goed
  6. Is de smaak wat flauw dan kan er nog een stengel bleekselderij toegevoegd worden
  7. Voor wat spice enkele druppels tabasco toevoegen
  8. Serveren met een stukje bleekselderij als roerstengel

Lees verder

© 2009 - 2020 Singalees, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Invriezen van fruitsoortenInvriezen van fruitsoortenFruit moet snel ingevroren worden, anders verliest het zijn vitaminen. Waar moet u opletten als u aardbeien invries? U l…
Zwanger en verse vruchtensappenZwanger en verse vruchtensappenVerse vruchtensappen, zoals verse sinaasappelsap, zijn lekker, verfrissend en gezond. Het lijkt een ideaal drankje voor…
Kwarktaart met banaan en MonChoutaart met aardbeienKwarktaart met banaan en MonChoutaart met aardbeienKant en klare pakketten voor kwarktaart kunnen erg handig zijn, maar er gaat niets boven een "ouderwetse" kwarktaart met…
Aantal calorieen in vruchtensappen en -drankenAantal calorieen in vruchtensappen en -drankenVruchtensappen worden door sommigen gedronken als gezond alternatief voor frisdranken. Maar schijn bedriegt, want vrucht…

Zomerse cocktails zonder alcoholZomerse cocktails zonder alcoholEen cocktail met alcohol is lekker, maar zonder misschien nog wel lekkerder. Dat bewijzen de onderstaande recepten die g…
Zomerse cocktailsHet is zomer de zon schijnt en u bent vrij van u werk. U zou nu natuurlijk een heerlijk koud biertje kunnen pakken of ee…

Reageer op het artikel "Zelf verse vruchtensappen maken met de sapcentrifuge"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Singalees
Laatste update: 03-07-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Cocktails
Special: Zomerse cocktails
Schrijf mee!