Zelf verse vruchtensappen maken met de sapcentrifuge

Zelf verse vruchtensappen maken met de sapcentrifugeWie een (volkstuin) vol bessenstruiken, aardbeienplanten en andere gewassen heeft staan heeft in de maanden juni en juli de tijd van zijn leven. De oogst is groot en van al dat lekkers is veel te maken. Natuurlijk kunnen aardbeien en bessen zo gegeten worden. Op een broodje of door yoghurt of bij ijs. Maar er zijn met behulp van een sapcentrifuge ook heel wat lekkere drankjes te maken van al die vruchten.

Sinaasappelsap met aardbeien:

Ingrediënten
  • 2 sinaasappels
  • 2 handjesvol schoongemaakte aardbeien
  • eventueel 1 banaan

Bereiding
[OLIST]Pel de sinaasappels en snijd ze in vier stukken
Haal ze door de sapcentrifuge
Doe dan de schoongemaakte aardbeien erbij
Roer even om de smaken te vermengen
Doe er dan de banaan bij. Breek hem eerst in stukjes voordat hij door de sapcentrifuge gaat
Roer nog even goed
Zet even koud en serveer dan direct
Dit drankje kan ook bewaard worden in een lange fles. Niet te lang bewaren want de vitamines vliegen als het ware de fles uit. [/OLIST]

Kruisbessen-frambozen-sinaasappelsap

Ingrediënten:
  • 2 sinaasappels
  • 4 handjesvol kruisbessen
  • 4 handjesvol frambozen

Bereiding
[OLIST]Pel de sinaasappels en snijd ze in vier stukken
Doe ze in de sapcentrifuge
Haal dan de kruisbessen door de centrifuge
Roer het mengsel dat is ontstaan even goed door elkaar
Doe er dan de frambozen bij
Zodra ook deze vruchten hun sap hebben afgegeven weer even roeren
Direct opdrinken of even koud zetten
Ook dit sap is wel een dag te bewaren in een goed afgesloten fles in de koelkast[/OLIST]

Kruisbessen-frambozen-sinaasappelsap met aardbeien

Ingrediënten
  • 2 sinaasappels
  • 2 handjes kruisbessen
  • 2 handjes frambozen
  • 4 handjes aardbeien

Bereiding
[OLIST]Pel de sinaasappelen en snijd ze in vier stukken
Haal ze door de sapcentrifuge
Doe er dan de aardbeien bij
Roer weer even om de smaken te laten vermengen
Centrifugeer dan de kruisbessen tot sap
Roer weer even om de smaken samen te laten komen
Doe er op het laatst de frambozen door
Roer goed
Direct opdrinken of serveren
Kan ook weer worden bewaard in een goed afgesloten fles. Wel eerst goed schudden voor gebruik want dit mengsel bevat veel bezinksel.
Niet langer dan een dag in de koelkast laten staan. De smaak is er dan af en de vitamines verdwenen.[/OLIST]

Vers tomatensap met bleekselderij (en tabasco)

Ingrediënten
  • 1 pond verse tomaten
  • 4 stengels bleekselderij
  • een paar druppels tabasco

Bereiding
[OLIST]Maak de tomaten en de bleekselderij schoon
Snijd de tomaten in 4 stukken
Hak de stengels bleekselderij in twee stukken
Haal alles door de sapcentrifuge
Roer vervolgens goed
Is de smaak wat flauw dan kan er nog een stengel bleekselderij toegevoegd worden
Voor wat spice enkele druppels tabasco toevoegen
Serveren met een stukje bleekselderij als roerstengel[/OLIST]
© 2009 - 2025 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.