Van baguettes tot glutenvrij brood: de Home Bread Baguette

Van baguettes tot glutenvrij brood: de Home Bread Baguette Wilt u graag uw eigen baguettes bakken? Dan is een broodbakmachine misschien iets voor u. De Moulinex OW6101 Home Bread Baguette geeft de keuze uit zestien programma's, waaronder een optie voor baguettes en glutenvrij brood.

Algemene veiligheid van het apparaat

Leest u altijd eerst de gebruiksaanwijzing voordat u dit apparaat in gebruik neemt. U dient de bijbehorende gebruiksaanwijzing ten alle tijde op te volgen. Bekijkt u de paragraaf "Veiligheidsmaatregelen" hoe u dit apparaat veilig kunt gebruiken. Houd er rekening mee dat vormgeving of details veranderd kunnen worden om de functionaliteit te verbeteren. Dit artikel is geen vervanger voor de gebruiksaanwijzing doch geeft slechts een beeld van de functionaliteiten van de Moulinex OW6101 Home Bread Baguette. Dit apparaat gebruikt stroom en wordt warm. Neem dan ook de aanbevolen maatregelen. Het doorzichtige raam wordt warm tijdens gebruik. Daarnaast kan er hete stoom ontsnappen als u de deksel van de Home Bread Baguette opent. Tijdens specifieke programma's (jam maken) kan de inhoud nog spatten na opening van het deksel. Wees hier alert op!

Specificaties voor de Home Bread Baguette

Deze broodbakmachine onderscheidt zich van andere broodbakmachines doordat er een speciale accessoire bijzit om vier mini-baguettes te bakken. De broodbakmachine wordt geleverd met een bakkersset, een instructieblad en een receptenboek voor geslaagde broden.

Technische gegevens: de programma's

De Moulinex Home Bread baguette heeft een vermogen van 1650 Watt. U kunt een keuze maken uit veertien programma's. Het apparaat heeft buiten het speciale baguette programma ook nog drie dieet programma's. Dit zijn programma's voor: extra omega-3, zoutloos en glutenvrij.

Technische gegevens: gewicht en bruining

De Moulinex Home Bread Baguette heeft drie verschillende capaciteiten: 750 gram (0,750 kilogram), 1000 gram (1 kilogram) en 1500 gram (1,5 kilogram). Daarnaast kunt u ook nog een selectie maken uit drie verschillende bruiningsgraden. U kunt een warmhoudfunctie instellen. Dan kunt u ieder moment genieten van een vers gebakken, warm brood!

Technische gegevens: uiterlijk

De Moulinex Home Bread Baguette heeft een groot, doorzichtig raam waardoor u de voortgang van het bakproces kunt observeren. U dient er zich van bewust te zijn dat ook het venster heet kan worden als het apparaat in gebruik is. De binnenkant van de pan is non-stick en uitneembaar. Dit zorgt ervoor dat het apparaat eenvoudiger gereinigd kan worden.

Hoe werkt het apparaat?

 • Haal het apparaat uit de verpakking maar steek de stekker nog niet in het stopcontact.
 • Dan leest u de gebruiksaanwijzing. Indien u het apparaat voor de eerst keer in gebruik neemt dient u het te reinigen volgens de aanwijzigingen die u in de bijgevoegde gebruiksaanwijzing kunt lezen.
 • Bij het eerste gebruik kan de Moulinex Home Bread Baguette een andere geur dan normaal verwacht afgeven.
 • U maakt een selectie uit de recepten in het receptenboek.
 • Vervolgens zet u de gewenste ingrediënten klaar volgens de aanwijzingen in het recept. Let u er op dat u de ingrediënten nauwkeurig afweegt voor een goed resultaat! Daarnaast is het van belang dat u niet de maximaal aangegeven hoeveelheden overschrijdt zodat het apparaat veilig kan werken.
 • U neemt de bakvorm volgens aanwijzingen uit de Moulinex Home Bread Baguette en vult de bakvorm met de benodigde ingrediënten.
 • U plaatst de bakvorm terug.
 • U steekt de stekker in het stopcontact.
 • Vervolgens volgt u de gebruiksaanwijzing die per programma op kleine punten kan verschillen.
© 2012 - 2024 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zomerse aperitiefhapjes op de barbecueElke zomer is het uitkijken naar die eerste keer dat we gezamenlijk de barbecue kunnen buitenhalen. Een perfecte barbecu…
Broodbakmachine: de mogelijkhedenZelf brood bakken wordt door veel mensen als een gezellige bezigheid gezien. De smaak van het zelfgebakken brood wordt m…
Broodbakmachine Silvercrest/Panasonic, voor glutenvrij broodZowel Panasonic als Silvercrest hebben een broodbakmachine die geschikt is om glutenvrij brood te bakken. Het apparaat k…
Dagelijks vers brood met de broodbakmachineDagelijks vers brood met de broodbakmachineLekker de dag beginnen met vers brood dat je zelf gebakken hebt, nadat je heerlijk wakker bent geworden van de geur erva…

Tips voor de pastaTips voor de pastaPasta is een veel gegeten ingrediënt en is snel klaar. Ondanks dat het vaak wordt gebruikt in de keuken, kan er toch het…
Kappertjes inmakenKappertjes inmakenKappertjes (Capparis spinosa) inmaken Iedereen die wel eens naar de landen rond de Middellandse Zee gaat kan kappertjess…
Bronnen en referenties
 • http://www.moulinex.com
 • http://www.moulinex.com/Products/_layouts/moulinex/productdetails.aspx?listID=97c5bb69-bfe9-4bc0-aaf4-30a5c110822f&itemId=9590a7b8-f212-4c26-842e-0156e3e308c6
 • http://www.beslist.nl/huishoudelijke_apparatuur/d0000064140/z5KVo5yZo6RenpySlaSe/Moulinex_OW_5003.html
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 07-06-2016
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Bereiding
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.