Drie lekkere recepten met kipfilet
Drie heerlijke recepten met kipfilet. Het eerste recept is gemaakt met kipfilet, ui en champignons. Het tweede recept is: kipfilet met ham, kaas en ananas. Bij het derde recept is de kipfilet gecombineerd met noten, peen en komkommer...
Kipfilet met ui en champignons
Ingrediënten
- 4 kipfilets in blokjes
- 250 g champignons in schijven
- 2 uien in stukjes
- plantaardige olie
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Breng de kipblokjes op smaak met peper en zout.
- Verhit de olie en bak hierin de blokjes kipfilet in ongeveer 5-6 minuten goudbruin.
- Snij een blokje kip door om te controleren of het gaar is.
- Haal ze uit de pan met een schuimspaan en houd ze warm.
- Bak de champignons totdat ze een beetje zacht beginnen te worden.
- Haal ze uit de pan en houd ze apart.
- Fruit de uien totdat ze bruin zijn, meng hierdoor de blokjes kipfilet gedurende 1 minuut.
- Voeg als laatste de champignons toe en meng alles voorzichtig door elkaar.
Voor 4 personen, kan worden opgediend met nasi of rijst. Eventueel zoete chilisaus erbij serveren.
Kipfilet met ham, kaas en ananas
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 4 plakken kaas (naar smaak, jong of belegen)
- 4 plakken ham
- 4 schijven ananas
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Breng de kipfilets op smaak met peper en zout
- Bak de kipfilets goudbruin en laat ze op laag vuur gaar worden.
- Leg op elke kipfilet een plak ham en daarover een plak kaas
- Wacht totdat de kaas gesmolten is
- Leg de kipfilets op de borden en leg een schijf ananas op de kaas
Voor 4 personen, kan worden opgediend met aardappels en groente of salade. Kan eventueel ook gegeten worden met rijst.
Kipfilet met cashewnoten, peen en komkommer
Ingrediënten
- 4 kipfilets in blokjes of reepjes
- 125 g cashewnoten
- 1 komkommer in schijfjes
- 4 wortelen in schijfjes
- peper en zout naar smaak
Voor de saus
- 2 theelepels maïzena
- 4 eetlepels water
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels witte wijn
Bereidingswijze
- Maak eerst de saus: roer de maïzena glad met het water en roer er de overige ingrediënten voor de saus door.
- Houd de saus apart.
- Breng de kipfilets op smaak met peper en zout.
- Bak de reepjes of blokjes kipfilets goudbruin in ongeveer 5 minuten.
- Haal ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart.
- Doe de plakjes wortel in de pan en roerbak deze ongeveer 3-4 minuten, haal ze daarna uit de pan.
- Roerbak de komkommer gedurende 3-4 minuten.
- Doe er de blokjes kip, de cashewnoten en de wortelen bij.
- Schep de ingrediënten goed door elkaar gedurende 1-2 minuten en verdeel het eten over de borden.
- Roer de saus nog eens goed door en gooi hem in de wok.
- Zet de hittebron hoog. Verhit de saus en roer deze goed door.
- Giet het warme mengsel over de kipfilet.
Voor 4 personen, opdienen met rijst of nasi.