InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Wokken, lekker en gezond

Wokken, lekker en gezond

Wokken is helemaal ingeburgerd, maar wordt vaak niet optimaal benut. Het is lekker en gezond en kent talloze mogelijkheden.

Zalmgerecht

Ingrediënten

  • 1 moot zalm(filet) per persoon
  • 2 gele paprika’s
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels oestersaus
  • rijstolie
  • 1 teentje knoflook
  • verse koriander
  • limoensap
  • Basmati rijst

Bereiding

Kook zoveel rijst als nodig.
Snijd de knoflook in kleine stukjes. Vervolgens de paprika’s grof snijden, dus in niet al te kleine stukjes. De moot zalm in blokjes van ongeveer 3 cm snijden. Doe de rijstolie in de wok en zet het vuur op de hoogste stand. Voeg de knoflook toe en roer het geheel constant door. Paprika erbij en roeren tot het begint te verkleuren. Voeg de zalm toe, en roerbak het geheel even door. Ketjap en oestersaus erbij en even doorkoken. Tot slot wat koriander en limoensap er doorheen mengen en het kan opgediend worden.

Kipgerecht

Ingrediënten

  • 400gr kipfilet
  • pandan rijst
  • wokolie
  • ketjap
  • kruiden: laos, knoflookpoeder, uienpoeder, sambal
  • sperzieboontjes
  • rode puntpaprika's
  • woksaus

Bereiding

Marinade aanmaken met flink wat wokolie, wat ketjap er door, en dan de kruiden door elkaar. Rijst koken tijdens gereiding marinade, zodat die nog een tijdje kan drogen in de pan. Bij het wokken eerst de kip doen, dat uit de pan halen en dan de boontjes wokken. Daarna de gesneden paprika er bij en nog even doorwokken, maar niet te lang. Kip er weer bij, nog een minuutje en dan wat woksaus erbij.

Gehaktgerecht (runder)

Ingrediënten

  • 250grrundergehakt
  • 12 tot max. 15 nestjes mie
  • 250gr champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 chilipeper
  • 1 rode ui
  • 2 knoflook teentjes
  • olijfolie
  • ketjap

Bereiding

Snij de ui en knoflook klein en wok ze kort in de olijfolie. Voeg vervolgens champignons toe en voeg erna de klein gemaakte paprika en chilipeper toe. Wok het rundergehakt apart en voeg peper en zout naar smaak toe. Maak de mie klaar en voeg het geheel in de wok bij elkaar. Voeg tenslotte wat ketjap naar smaak toe.

Lees verder

© 2008 - 2017 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Meer Vet Verbranden met Gezonde VoedingMeer Vet Verbranden met Gezonde VoedingDoor gezonde voeding te gebruiken kun je gemakkelijk meer vet verbranden. Gezond eten is een kwestie van langzamerhand a…
Is gerookte zalm gezond?Is gerookte zalm gezond?Zalm staat er over het algemeen bekend om dat het gezond is. Het heeft een goede voedingswaarde. Gerookte zalm bevat ond…
Tips voor gezond haarTips voor gezond haarUw haar gezond houden is niet altijd even makkelijk, vooral in een tijdperk waar haardrogers en stijltangen een dagelijk…
Wat doet een gewichtsconsulent en hoe wordt je het?Wat doet een gewichtsconsulent en hoe wordt je het?Mensen met overgewicht zijn er in overvloed. Ook zijn er talloze dieëten en dieetboeken. Wat kan een gewichtsconsulent d…
Voedsel revolutie: Het Nieuwe EtenVoedsel revolutie: Het Nieuwe EtenIs het Nieuwe Eten een voedsel revolutie? Wat is gezond eten? Wat is gezonde voeding? Waar draait het om met het Nieuwe…

Reageer op het artikel "Wokken, lekker en gezond"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 04-06-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Gemakkelijke gerechten
Schrijf mee!