Halloween recepten
Met Halloween kan je onmogelijk gewone gerechten op tafel brengen. Of het nu voor de kinderen, voor je partner of voor een groep vrienden is, met volgende gerechten breng je iedereen zonder problemen in Halloween-stemming.Borrelhapje 1 – Verse oogballen
Ingrediënten- Zachte geitenkaas
- Ketchup
- Zwarte, ontpitte olijven
Bereiding
- Snijd de geitenkaas in stukken en rol ze tot een bolletje tot ze ongeveer de grootte van een oog hebben.
- Snijd de zwarte olijven in schijfjes en plaats deze op de geitenkaas om de pupil van het oog te vormen.
- Teken met de ketchup de aders op de oogbal.
Borrelhapje 2 - Bloederige boutjes
Ingrediënten- Kippenboutjes
- Ketchup
Bereiding
- Warm de kippenboutjes op in de oven.
- Leg ze op een bord en besprenkel met ketchup zodat het lijkt alsof er bloed op ligt.
Voorgerecht – Griezelige gazpacho
Ingrediënten- 1 kg tomaten
- ½ komkommer
- 1 gele paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 soeplepels wijnazijn
- 2 soeplepels olijfolie
- 1 soeplepel tomatenconcentraat
- Tabasco
- 10 blaadjes basilicum
- Zout
- Peper
- Een ongebruikte handschoen waarmee je de afwas doet.
Bereiding
- Giet water in de handschoen en doe ze dicht met een koordje.
- Leg de handschoen in de diepvriezer tot ze goed hard is.
- Snijd de tomaten, de halve komkommer, de paprika en de look in stukjes.
- Mix de groenten samen met de wijnazijn, de olijfolie, het tomatenconcentraat, de tabasco en het basilicum.
- Breng op smaak met zout en peper en leng eventueel aan met een beetje water.
- Giet de soep in een doorzichtige kom of karaf en doe er de hard geworden handschoen bij zodat het lijkt alsof er een afgehakte hand in de soep drijft.
Tip: Het effect is nog beter als je een donkerkleurige handschoen te pakken kan krijgen.
Hoofdgerecht – Jack O’Lantern
Ingrediënten- 4 grote rode tomaten
- 200 gram tonijn
- Mayonaise
- Peterselie
- Zout
Bereiding
- Snijd met een mesje twee ogen, een neus en een mond in de tomaten.
- Haal het bovenste deel van de tomaten en maak ze leeg.
- Vul de groenten met een mengeling van tonijn en mayonaise.
- Werk af met enkele takjes peterselie zodat het lijkt dat de tomaten groen haar hebben.
- Zet het bovenste deel terug op de tomaten om ze een hoedje te geven.
Tip: Dit gerecht is ook heel lekker in de oven. Vervang in dit geval de mayonaise door 1 ui, een half teentje knoflook en 1 eierdooier. Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie en laat 15 minuten in de oven bakken.
Dessert - Pompoencake
Ingrediënten- 130 gram zelfrijzend bakmeel
- 65 gram boter
- 1 ei
- 4 soeplepels melk
- 82 gram suiker
- Een halve theelepel vloeibare vanille
- Een mespuntje zout
- 25 gram amandelpoeder
- 200 gram pompoen
Bereiding
- Snijd de pompoen in stukken en laat tien minuten koken in een beetje water en suiker.
- Doe de boter in een kom en verwerk tot room samen met het eigeel.
- Voeg er het zelfrijzend bakmeel en de suiker aan toe.
- Doe er de melk bij en roer goed tot je een glad deeg krijgt.
- Roer er de vloeibare vanille, het zout en het amandelpoeder onder.
- Klop het eiwit tot sneeuw en schep dit luchtig onder het deeg.
- Rol de blokjes pompoen door wat bloem en doe ze bij de mengeling.
- Giet het deeg in een vooraf beboterde vorm en laat gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven bakken op 175 graden.