Recepten gezonde voeding en weinig koolhydraten
Koolhydraten, of het achterwege laten hiervan, is een hot item. Op zich niet zo vreemd, want als je een gemiddeld bewegingspatroon hebt, hoef je niet in alle 3 de voedingen koolhydraten in de vorm van brood, aardappelen, rijst of pasta te eten. Er zitten koolhydraten in meer producten dan je zo zou denken. Enkele voorbeelden om koolhydraten te beperken of weg te laten in de voeding.
Salade geitenkaas
Ingrediënten
- Rucolasla
- Verse geitenkaas
- Plak halfzure appel
- Pijnboompitjes
- Sherrytomaatjes
- Komkommer
- Gele paprika
- Naturel dressing
Bereiding
Zet de geitenkaas met een schijf appel onder even in over, zodat deze licht opgewarmd wordt (moet niet gaan “lopen”). Maak de sla alvast aan door sherrytomaatjes in vieren te delen, enkele plakjes komkommer te snijden en stukjes paprika (pitjes goed verwijderen) toe te voegen en het geheel met een natureldressing aan te maken. Doe er daarna de pijnboompitjes bij en als de geitenkaas klaas is, deze met de appel in het midden leggen.
Salade mozzarella
Ingrediënten
- Gemengde sla
- Mozzarella (light)
- Gemengde ongezouten noten
- Grote tomaat
- Groene paprika
- Peer
- Dille honing dressing
- Peper en zout
Bereiding
Maak de gemengde sla aan door de paprika klein te maken (zonder pitjes) en wat kleine stukjes peer toe te voegen. Dan de dressing toe voegen en goed mengen. Maak wat noten klein en snipper deze over de sla. Snij intussen de tomaten in mooie schijfjes en de mozzarella bolletjes ook. Leg deze om en om over de sla en doe er wat peper en zout over.
Salade ei
Ingrediënten
- Gemengde sla
- Hard gekookt ei
- Hazelnoten
- Cocktailuitjes
- Pepertje
- Kappertjes
- Tuinkruidendressing
Bereiding
Kook wat eieren hard en maak de sla aan met wat schijfjes van een pepertje (zorg dat de pitjes goed verwijderd zijn), voeg wat kappertjes en wat cocktailuitjes toe en mix het met een beetje tuinkruiden dressing. Wat hazelnoten klein maken en meng deze met wat stukjes afgekoeld hardgekookt ei door de sla.
Ei, recept 1
Ingrediënten
- Ei
- Augurk
- Tomaat
- Lente-uitjes
- Peper en zout
- Olijfolie
- Tomatenpuree
Bereiding
Doe wat olijfolie in de pan en giet een mengsel van ei, kleine blokjes augurk en tomaat en wat schijfjes lente ui in de pan. Meng het goed en bak het rustig. Na enkele minuten op middenvuur wat tomatenpuree toevoegen, mengen en afmaken wet wat peper en zout. Serveer het met wat sla of wat stukje volkerenstokbrood.
Ei, recept 2
Ingrediënten
- Ei
- Komkommer
- Tomaat
- Rode ui
- Peper en zout
- Olijfolie
- Groene pesto
Bereiding
Doe wat olijfolie in de pan en maak een omelet met toevoeging van wat komkommer- en tomaatschijfjes en sprenkel er wat kleine blokjes rode uit over. Maak de omelet af met een mespuntje groen pesto en wat peper en zout. Snij de omelet in stukjes en serveer het met wat stukjes gekookte broccoli.
Voor beide eirecepten geldt, dat ze ook met een beetje vis aangemaakt kunnen worden. Denk hierbij aan sardientjes, tonijn of makreel.