Snelle, makkelijke en caloriearme recepten
De tijd van streng diëten is voorbij. De vraag bij veel mensen is nu vooral: hoe blijf ik op gewicht? Dit artikel omvat een aantal caloriearme recepten, die ook nog eens snel en makkelijk te maken zijn. Zonder ‘een beetje kruiden van dit en een snufje van dat’, want men heeft weinig tijd. Deze drie heerlijke recepten zijn in alle opzichten een uitkomst.
Macaroni met spinazie
De ingrediënten voor 4 personen:
- 200 gr volkoren macaroni
- 1 pak diepvries spinazie (in blokjes)
- 1 ui
- 1/2 bakje champignons
- 1 rode paprika
- 150 gr schouderham in reepjes
- 1 potje crème fraîche light/demi
Bereidingswijze
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de ui fruiten en voeg ook de paprika toe. Doe de hamreepjes en champignons erbij en bak even mee. Voeg de spinazie toe en laat deze ontdooien. Schep de crème fraîche erbij en laat deze smelten. Schep dan het groentemengsel door de macaroni en je kunt opdienen. Heerlijk met verse sla.
Snelle stoofschotel
De ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gram kipfilet
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- grote ui (anders 2)
- 1 potje crème fraîche light/demi
- 1 mok bouillon (van poeder)
- 1 zakje krieltjes (450 gram)
- theelepel rozemarijn (gedroogd)
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi het met wat zout en peper. Snijd de paprika in reepjes en snijd deze door de helft. Snipper de ui. Begin met het braden van de kipfilet. Als deze gaar is en een beetje bruin, schept u deze uit de pan en houdt deze warm apart. Voeg de krieltjes toe in de pan, samen met de paprika, uien en de rozemarijn. Doe het deksel op de pan en roer af en toe. Laat de krieltjes in tien minuten garen. Doe de mok met bouillon in de pan en laat het deksel 5 minuten op de pan. Voeg dan de crème fraîche toe en de kipfilet en laat het geheel nog vijf minuten doorwarmen.
Gehaktballen à la schoonmama
Nu de herfst zijn intrede gedaan heeft, is het weer tijd voor een typisch Hollandse maaltijd. En daar horen gehaktballen helemaal bij. Het lijkt altijd veel werk, maar zelf gehaktballen maken is eigenlijk in een handomdraai gebeurd, vooral met dit supermakkelijke recept van mijn schoonmoeder. Heerlijke pittige gehaktballen met net een andere twist dan de doorsnee.
De ingrediënten voor 4 gehaktballen:
- 500 gram rundergehakt
- Half zakje nasikruiden
- Verkruimelde beschuit of paneermeel
- Flinke spuit ketchup
- Zout
- 1 klein gesnipperd uitje
Bereidingswijze
Doe het gehakt in een kom of diep bord en voeg de nasikruiden, de verkruimelde beschuit of het paneermeel, de ketchup, het zout en het uitje toe. Kneed het geheel goed door. Draai er met natte handen vier mooie ronde ballen van. Laat wat boter goed bruin worden in een braadpan en leg de ballen in de pan als het schuim begint weg te trekken.
Het succes van ronde ballen staat of valt met het omdraaien tijdens het braden. Tip: doe het niet te snel! Zet het vuur niet te hoog en laat de ballen rustig braden. Draai ze steeds na een aantal minuten om met twee lepels, dan valt het gehakt niet uit elkaar en heb je toch ronde ballen. Na ongeveer 10 minuten kun je het gas helemaal laagzetten en laat je ze nog 20 minuten zachtjes gaar sudderen. Voeg wat water of liever kookvocht van groente toe, dan heb je een lekkere magere jus erbij.
Eet smakelijk!