Water drinken saai? Het hoeft niet!

Het is weer zomer! En in de zomer is het goed om te blijven hydrateren en dus veel water te drinken. Voor veel mensen is dit best een opgave, want alleen maar water drinken is toch saai? Niet als je er een leuke en lekkere draai aan geeft. Met deze recepten is water drinken nooit meer saai!

Waarom water drinken?

Hoewel er ook nog altijd tegenstanders zijn van deze theorie, zijn de meeste mensen het er wel over eens dat water drinken goed voor je is. Het is gezond, want het helpt je lichaam om sneller afvalstoffen af te voeren. Anderhalve liter per dag is hierbij de norm. Als het warm is, zweet je meer en heb je dus meer vocht nodig.

Als je teveel vocht verliest kun je verschillende klachten krijgen, zoals hoofdpijn en duizeligheid. Op de lange termijn kan te weinig drinken zelfs blaasontstekingen en nierproblemen opleveren. Te weinig drinken op een hete zomerdag kan een zonnesteek tot gevolg hebben. Genoeg redenen dus, om water te blijven drinken!

Leuk, lekker en gezond

Vind je water niet lekker, of saai op den duur? Dan kun je je water er gezellig uit laten zien met een paar schijfjes citroen, maar je kunt ook nog een stapje verder gaan. Zo maak je water drinken niet alleen leuker, maar ook lekkerder én gezonder. Omdat deze waters extra gezond zijn en ondersteunend voor je lever en spijsverteringssysteem, worden het ook wel detox water genoemd.

Detox water recepten

Detox water met appel en kaneel

Dit drankje staat ook wel bekend als het ‘Zero calorie detox water’ van dr. Oz. De reden hiervoor is dat het bijna geen calorieën bevat, maar dat geldt eigenlijk voor alle detox waters. Tenminste, als je ze zelf maakt. Zo maak je het: neem twee of meer appels en was deze goed. Verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Gooi de appelpartjes, samen met 2 tot 3 (biologische) kaneelstokjes in een kan en giet deze over met water. Bewaar het een paar uur in de koelkast en serveer het koud, eventueel met nog wat ijsblokjes.

Detox water met komkommer, citroen en munt

Heerlijk fris voor een warme zomerdag! En extra goed voor de hydratatie vanwege de komkommers, die zelf ook veel water bevatten. De citroenen geven op hun beurt weer vitamine c en ondersteunen daarmee je immuunsysteem. Bovendien helpt het citroenzuur in citroenen, je lichaam om mineralen in voeding beter op te nemen. De munt zorgt voor een lekkere, extra frisse smaak. Ook munt is rijk aan vitamine C, helpt om het maag- en darmstelsel te kalmeren en kan helpen hoofdpijn te verlichten.
Vul voor dit detox water een kan met mineraalwater, schijfjes citroen, schijfjes komkommer, een paar takjes munt en eventueel wat ijsblokjes.

Detox water met zwarte bessen, limoen en munt

Dit detox water is weer net even anders! Vul een kan met water met zwarte bessen, een paar schijfjes limoen en wat muntblaadjes. Zwarte bessen werken stimulerend voor de doorbloeding en versterken het immuunsysteem. Voor een extra goede smaak kun je de bessen pureren met een vork. Laat het water eerst een paar uur trekken in de koelkast en serveer het koud.

Variëren met detox water

Bovenstaande recepten zijn enkele van de vele voorbeelden. Ga ook vooral op je eigen gevoel af en blijf variëren met de groenten, vruchten en kruiden die jij lekker vindt!
© 2014 - 2020 Natuurlijk-eten, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Je lichaam detoxen: voordelen & nadelen van een detox dieetJe lichaam detoxen: voordelen & nadelen van een detox dieetEen van de meest spraakmakende diëten sinds het begin van de eenentwinitgste eeuw is het detox dieet. Dit dieet wordt on…
Alcohol detox en de slaap en dromenHet is al langer bekend dat alcoholverslaafden problemen met de slaap ervaren, zoals slapeloosheid. In de periode direct…
Vermoeidheid verhelpen en voorkomen met het Ion voetenbadVermoeidheid verhelpen en voorkomen met het Ion voetenbadOm vermoeidheid te verhelpen en te voorkomen is het meestal voldoende om afvalstoffen in het lichaam te verwijderen. Dit…
Water drinken: hoe zorg je ervoor dat je meer drinkt?Water drinken: hoe zorg je ervoor dat je meer drinkt?Wat drinken is ontzettend belangrijk. Veel mensen drinken te weinig water en het is juist zo ontzettend goed voor ons li…

Gezonde en tarwevrije pizzabodemsVeel mensen die tarwe en gluten vermijden denken dat ze nu geen pizza’s meer kunnen eten, omdat het bodemdeeg juist dat…
Drie recepten met zevenbladHeb je een tuin? Dan is de kans groot dat je ook zevenblad hebt. Als dit hardnekkige onkruid, ook wel tuinmansverdriet g…
Bronnen en referenties
  • www.Pinterest.com

Reageer op het artikel "Water drinken saai? Het hoeft niet!"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Natuurlijk-eten
Gepubliceerd: 12-06-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!