Mueslikoekjes voor iedere dag

Deze heerlijke muesli-koekjes kunnen iedere dag! Zelfs als je op dieet bent kan je er gerust een bij de thee nemen. En ze zijn nog goedkoop en makkelijk te maken ook! Dit recept voor mueslikoekjes is niet alleen heel makkelijk, goedkoop en snel. Het past ook prima binnen de grenzen van een gevarieerd dieet. Met slechts een steelpan, houten lepel en een bakplaat kan iedereen dit recept zelf thuis uitproberen.

Voedingswaarde

Per stuk (op basis van 40 koekjes)Per 100 gram
Kcal60 kcal439 kcal
Eiwit0,67 gr4,92 gr
Koolhydraten8,55 gr62,50 gr
Vet2,48 gr18,15 gr
Verzadigd vet1,5 gr10,95 gr

Kosten

Voor 40 koekjes ben je in verhouding slechts €0,79 kwijt. Omdat veel ingrediënten alleen in een grote verpakking te koop zijn, zijn de totale kosten €5,34.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Oven: 2x 20 minuten

Ingrediënten

  • 115 gr boter
  • 115 gr rietsuiker
  • 175 gr muesli
  • 90 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 el suikerstroop
  • 1 tl kaneel

Benodigdheden voor de koekjes

  • 2 bak platen met bakpapier
  • steelpan
  • houten lepel
  • 2 eetlepels
  • theelepel
  • keukenweegschaal

En nu aan de slag!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden (heteluchtoven). Smelt de boter op een laag vuur in een steelpannetje. Zorg ervoor dat de boter niet te heet wordt. Als het gaat borrelen zit je fout. Voeg de rietsuiker en de suikerstroop toe. Roer alles goed door met een houten lepel zodat de rietsuiker en suikerstroop compleet oplossen. Mix ondertussen in een kom de kaneel, muesli en het zelfrijzend bakmeel goed door elkaar.
Als de suikerstroop en rietsuiker helemaal is opgelost in de boter mag de pan van het vuur. Mix nu het muesli-mengsel door het boter-mengsel. Wees snel, want zodra de pan van het vuur gaat wordt het botermengsel steeds minder vloeibaar en wordt het lastiger om de koekjes te scheppen. Schep op iedere bakplaat 20 hoopjes met een ruime tussenruimte. De koekjes zullen namelijk erg uitlopen. Het makkelijkste is om dit met twee eetlepels te doen.


Bak tenslotte de koekjes in 20 minuten goudbruin. Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster. Hierdoor worden ze extra knapperig.


Eet smakelijk!

Tips

  • Je kan alle soorten muesli gebruiken. Probeer het bijvoorbeeld eens met muesli met gedroogde tropische vruchten.
  • In plaats van muesli kan je ook andere soorten ontbijtgranen proberen. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Kijk gewoon eens wat je nog in je kast hebt staan. Special K of Kellogg’s Corn Flakes zijn ook erg geschikt.
  • Tenslotte kan je ook in plaats van de muesli gebroken stukjes biscuit gebruiken. Breek de biscuit in kleine stukjes van ongeveer een halve centimeter.
© 2014 - 2024 Dsmit, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor afvallen en gezond eten!Tips voor afvallen en gezond eten!Volgt u al een dieet, maar kunt u dit moeilijk volhouden? Hier enkele tips om toch zo nu en dan een extraatje te eten, z…
Afvallen en calorieën: Koek, koekjes en gebakAfvallen en calorieën: Koek, koekjes en gebakEen vergadering, een verjaardag of een heerlijk kopje koffie, er is altijd wel een reden om een heerlijk koekje of gebak…
Makkelijk calorieen verbrandenCalorieën verbranden moeilijk? Helemaal niet! Wist je dat je met gewone dagelijkse activiteiten al heel veel calorieën v…
5 kilo in vier weken afslanken!5 kilo in vier weken afslanken!Misschien zijn er sinds de feestdagen enkele kilo's bijgekomen, en zou u die nu graag weer kwijt willen. U zou natuurlij…

Recepten uit de Belgische keukenRecepten uit de Belgische keukenDe Belgische keuken is zeer gevarieerd en kent naast vele regionale invloeden ook diverse invloeden uit de Fransen keuke…
Bouillon & soep: verschillen, gebruik en receptenBouillon & soep: verschillen, gebruik en receptenSoep en bouillon worden vaak in één adem genoemd wat feitelijk niet juist is aangezien het twee verschillende gerechten…
Bronnen en referenties
  • Voedingswijzer van het voedingscentrum voor de voedingswaarden.
Dsmit (13 artikelen)
Gepubliceerd: 14-03-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.