Cookie dough: de gezonde versie
Cookie dough, oftewel koekjesdeeg, is ontzettend lekker. Alleen wordt er nogal wat suiker gebruikt om zulk deeg te maken. Lees hier hoe je op een gezondere manier koekjesdeeg kunt maken en ook meteen kunt opeten omdat je het niet hoeft te bakken.
Cookie dough
Ingrediënten
- 100 gram ongezouten cashewnoten
- 60 gram havermout
- Een snuifje zout
- Een theelepel zoetstof (bv. Canderel suiker)
- 5 eetlepels melk
Smaakmakers (naar keuze)
- 1 theelepel vanille extract (of)
- 1 theelepel honing (of)
- 40 gram pure chocolade in stukjes gehakt (of)
- 1 theelepel choco
- 1 theelepel pindakaas
Bereidingswijze
Doe de ongezouten cashewnoten en de havermout in een keukenmachine of een blender en maal het geheel fijn tot het een gekruimelde structuur heeft. Voeg vervolgens het zout, de zoetstof en de eetlepels melk ook toe en laat de keukenmachine of blender aanstaan tot er een deeg gevormd is. Voeg daarna nog je smaakmaker toe en maal het geheel nog enkele seconden door.
Je kan je koekjesdeeg meteen opeten, of het enkele minuutjes in de diepvries steken.
Je kan het eten bij…
- Ijs: roer je koekjesdeeg onder vanille ijs en je hebt je eigen, gezondere versie van het Ben&Jerry’s cookie dough ijs gecreëerd.
- Havermoutpap
Ccookie dough ijs
Een gezonde versie van cookie dough ijs is ook makkelijk en snel te bereiden.
Ingrediënten
- 2 bananen in stukjes gevroren
- 2 eetlepels havermout
- 3 eetlepels pindakaas
- 1 snuifje zout
- 1 theelepel vanille extract
- 100 ml melk
- 2 eetlepels pure chocolade in stukjes gehakt (optioneel)
Bereidingswijze
Hak de havermout fijn in de keukenmachine of blender. Voeg vervolgens de bananenstukjes, de pindakaas, het vanille extract, de melk en het zout ook aan de havermout toe en laat het geheel net zolang mixen tot er een romig ijs ontstaat. Voeg dan de stukjes pure chocolade toe en mix deze nog enkele seconden door het geheel.
Je kan het ijs meteen opeten, of in de diepvries laten koelen.
Smakelijk!