Halloweendiner van aperitief tot dessert

Halloweendiner van aperitief tot dessert Met Halloween wil iedereen uitpakken met een origineel diner. Het is wel een hele kunst om iets lekkers en gezonds op tafel te toveren dat er toch ietwat vies en eng uitziet. Een paar uur in de keuken en het is mogelijk om een fantastisch Halloweendiner tevoorschijn te toveren! Compleet met aperitief, soep, hoofdgerecht en dessert. Met spinnen, spoken, bezems, oogballen, afgehakte ledematen, griezeldrankjes, vermoorde baby's en bloederige toestanden. Smakelijk!

Aperitief

Spookworstjes

Koop dikke worstjes (type knackworstjes). Snij ze in drie stukken. Maak nu onderaan inkepingen, zodanig dat je benen krijgt. Duw de benen open en zet de worstenspookjes op een bord met sla of geraspte wortelen. Het stukje dat geen mooie ronding heeft, kan je bovenaan een mosterdpruikje geven.

Pompoen: bordje gezond

Een beetje geduld is hier wel vereist. Neem worteltjes. Snij het loof er af en schil of schraap ze. Snij ze daarna in stukjes van zo'n twee à drie centimeter. Schik op een schaal drie kleine potjes met dipsausjes in, liefst driehoekige potjes. Zet er twee bovenaan met de punt naar beneden voor de ogen, één in het midden met de punt naar boven voor de neus. Je kan in de potjes bijvoorbeeld pesto doen, dan heb je meteen een griezelige kleur. Neem nu een komkommer. Schil hem en snij er schijfjes van ongeveer een centimeter dik. Snij de schijfjes in vier. Schik nu de stukjes als een mond. Schik nu de worteltjes rond de potjes en de mond in de vorm van een pompoen. Maak af met een bosje peterselie bovenaan als steel.

Heksenbezems

Neem een zakje/ doosje zoute stokjes. Snij kaas in blokjes van 1 cm op 2 cm. Snij nu slierten in de lengte. Leg de slierten kaas rond het zoute stokje en bind vast met een sprietje bieslook. Je hebt nu een leuke en lekkere heksenbezem.

Oogballen

Koop kleine kaasbolletjes (type mozarella). Neem rode eetbare kleurstof en teken fijne aders op het kaasbolletje. Neem zwarte ontpitte olijven en snij hier ringetjes van. Druk een olijfringetje in elk kaasbolletje.

Afgehakte vingers

Neem Knackworstjes en snijd ze in twee. Neem amandelschilfers en schuif op elke worst een schilfer als nagel. Neem nu een tandenstoker en maak de lijnen van de vingerkootjes op de worstjes. Leg op een bord tussen geraspte courgette of wortel.

Griezeldrankje

Neem een plastieken handschoen en vul deze met water. Knoop dicht en leg een dag en een nacht in de vriezer. Doe rode of groene drank in een punchbowl. Haal de handschoen uit de vriezer, haal de handschoen van het ijs en leg de ijshand in de drank.

Deze kleine hapjes kunnen ook makkelijk aangeboden worden op tussenstops tijdens een Halloweengriezeltocht.

Soep

Soep met spinnen

Traditioneel is de Halloweensoep pompoensoep, maar je kan natuurlijk elke andere soep maken. Tomatensoep of kervelsoep, maakt niet uit. Voor de spinnetjes heb je gehaktballen nodig en spaghetti. Je kan op verschillende manieren te werk gaan. Ofwel draai je balletjes en bak je ze. Je steekt er dan de spinnenpoten in door een staafje rauwe spaghetti in stukjes te breken en als poten in het gehakt te steken. Daarna gooi je alles in de warme soep. De poten gaan koken en slap worden. Of je draait je balletjes, steekt er de rauwe spaghettipoten in en laat alles warm worden met de soep. Je krijgt dan wel gekookte balletjes en meer vet in je soep. Wil je geen vet in je soep, dan kan je de spinnetjes eerst koken in een potje water en daarna in de soep gooien.

Soep met spoken of spinnenwebben

Met room kan je in rode of groene soep mooie tekeningen maken. Schep de soep in de borden en maak met room een spook of een spinnenweb. Of geef iedereen zijn eigen potje room. Zo kan iedereen creatief te werk gaan en wordt er meteen goed gelachen met de bekomen kunstwerken. Lust er iemand geen room? Deef dan bijvoorbeeld Maggi. Ook hiermee kan je leuke tekeningen in je soep maken.

Hoofdgerecht

Vermoorde baby

Maak twee gehaktballen, een grote en een kleine. Je hebt nu een hoofd en een lichaam. Schik in een ovenschotel. Maak ook vier worsten voor de armen en de benen. Bak het gehakt. Maak daarna gitzwarte ogen met olijven en een rode mond met stukjes radijs of tomaat. Neem een mes en steek het in het lijf van de baby. Maak bloed naast de wonde met ketchup of tomatensaus. Serveer met spaghetti en tomatensaus.

Bordje lekkere kots

Neem tomaten en maak ze warm in de oven. Snijd de tomaten in schijven. Vul een bord met schijven tomaat. Leg hierop een laagje gebakken gehakt. Bovenop de laag gehakt terug een laag tomatenschijven. Hierop een laag spaghettislierten en dan tomatensaus. De tomatensaus kan je eventueel met een spuitzak in de vorm van een spinnenweb spuiten. Werk af met een zwarte olijf als spin.

Dessert

Banaanspookjes

Snij de twee uiteinden van de bananen, ongeveer zo'n 5 centimeter lang. Zet ze recht en teken met vloeibare chocolade twee ogen en een mond.

Pompoenen

Pel mandarijnen. Zet ze op een bord. In het gaatje steek je een klein stukje groene marsepein voor het steeltje.

Meringue figuren

Maak figuren uit meringue. Spuit spookjes door drie balletjes op mekaar te spuiten, een groot onderaan en een klein bovenaan. Maak ogen en mond met vloeibare chocolade na het bakken van het eiwit. Spuit beenderen en botten.

Ijsheksen

Leg op elk bord een bolletje pistache-ijs. Versier met rode kriekenogen, zwarte dropneus en zwarte veter mond. Maak met zwarte veter sliertenhaar en zet op het geheel een omgedraaid hoorntje. Nog een beetje grenadine rond de heks en eten maar!

Spookjesmelk

Een leuke en gezonde afsluiter voor kinderen: spookjesmelk. Smelt een kleine hoeveelheid chocolade. Breng met een propere vinger twee ogen en een spookachtige mond aan op de binnenkant van een glas. Zet de glazen even in de koelkast, zodanig dat de chocolade opstijft. Giet nu de melk in het glas. Spooky!

Smakelijk!
© 2013 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recepten voor HalloweensmoothiesRecepten voor HalloweensmoothiesHalloween smoothies zijn een gezond en origineel alternatief voor de normale Halloween snoepjes. Smoothies op basis van…
Afvallen met pompoenDe pompoen is een vrucht die je vooral in de herfst en winter tegenkomt. Is de pompoen gezond en kan het helpen om af te…
Halloween vierenHalloween, een oude traditie raakt stilaan meer en meer ingeburgerd in Europa. Maar slechts weinigen weten waar de Hallo…
Het maken van een pompoengezichtje (pompoenen uitsnijden)Het maken van een pompoengezichtje (pompoenen uitsnijden)Rond de herfst zijn de pompoenen weer rijp. Behalve dat u van pompoenen soep kunt maken, kunt u hier ook een gezichtje u…

Maak zelf een croquemboucheMaak zelf een croquemboucheDe naam croquembouche doet waarschijnlijk niet gelijk een belletje rinkelen. Maar het woord 'soesjes' wel. Een croquembo…
Lekkere recepten met spelt om zelf te bakkenLekkere recepten met spelt om zelf te bakkenVan spelt en speltmeel kunnen allerlei lekkere dingen gebakken worden. Van brood tot pannenkoeken en nog veel meer. Spel…
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 16-10-2016
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.