Popcorn recepten
Popcorn is een lekkere snack en het is ook nog redelijk gezond. In de winkel vind je de smaken zoet en zout, maar je kan snel en makkelijk je eigen popcorn maken. Een van de lekkerste popcorn is toch wel de gekarameliseerde popcorn, maar er is nog meer.
Is popcorn gezond?
Onbewerkte popcorn is gezond. Onbewerkt is zonder zout, olie, suiker, boter of wat dan ook. Eigenlijk gewoon naturel. Popcorn is rijk aan vezels. Popcorn bestaat voornamelijk uit granen. Een portie popcorn bevat 70% van de dagelijkse hoeveelheid aan granen. Verder zitten er geen vitamines in popcorn. Bewerkte popcorn is een stuk ongezonder. Popcorn die je kunt klaarmaken in de magnetron bevat twee keer zoveel calorieën als dat je zelf popcorn laat poffen in olie. 43% van magnetron popcorn bestaat uit vet. Dat is dus heel ongezond. Onderstaande recepten zijn lekker, maar ook hierbij geldt. Geniet met mate.
Gekarameliseerde popcorn
Benodigdheden:
- 1 zakje magnetron popcorn
- 180 gram bruine suiker
- 6 el gesmolten boter
- 3 el ahornsiroop
- snufje zout
- 1 tl baksoda
- 1 tl vanille extract
Bereiding:
- Bereid de popcorn volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als het klaar is doe je de popcorn in een schaal.
- Voor het karamel mengsel doe je de suiker, boter, siroop en het zout in een pan. Breng dit zachtjes aan de kook. Blijf wel heel de tijd roeren, anders brandt het aan. Kook het mengsel voor 5 minuten.
- Haal de pan van het vuur en voeg de baksoda en het vanille extract toe.
- Giet het mengsel over de popcorn en laat het even afkoelen.
- Eet smakelijk!
Chocolade marshmallow popcorn
Benodigdheden:
- 1 zakje magnetron popcorn
- 4 el boter
- 200 gram mini marshmallows
- 8 biscuits
- 125 gram chocolade stukjes / rasp
Bereiding:
- Bereid de popcorn volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als het klaar is doe je de popcorn in een schaal.
- Breek de biscuits en meng met de popcorn.
- Smelt de boter in een pannetje en voeg de helft van de marshmallows toe. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
- Schenk de saus over de popcorn en roer goed door.
- Voeg de rest van de marshmallows toe en voeg de chocolade toe. Meng het nog een keer goed door elkaar en laat het afkoelen.
- Eet smakelijk!
Popcorn met kaneel en suiker
Benodigdheden:
- 1 zakje magnetron popcorn
- 2 el boter
- 50 gram suiker
- 1 el water
- 1/4 tl vanille extract
- 1 tl kaneel
- 1/4 tl zout
Bereiding:
- Bereid de popcorn volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als het klaar is doe je de popcorn in een schaal.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe in een steelpan de boter, suiker, water, vanille extract, kaneel en het zout en laat dit zachtjes koken tot alle suiker is gesmolten. Wel blijven roeren, anders brandt het aan.
- Schenk het botermengsel over de popcorn en meng alles goed door elkaar.
- Verspreid de bedekte popcorn over de bakplaat en en bak de popcorn 10 tot 15 minuten op 150 graden Celsius. Roer ieder 5 minuten de popcorn door elkaar. Als de popcorn klaar is blijf je dit doen, totdat de popcorn voldoende is afgekoeld. Omdat je blijft roeren krijg de popcorn een knapperig laagje.
- Eet smakelijk!
Knoflook popcorn met Parmezaanse kaas
Benodigdheden:
- 1 zakje magnetron popcorn
- 2 el boter
- 2 el olijfolie
- 1 handje Parmezaanse kaas
- 1 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl peper
- zout
Bereiding:
- Bereid de popcorn volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als het klaar is doe je de popcorn in een schaal.
- Smelt de boter in een pannetje samen met de olijfolie.
- Schenk het mengsel over de popcorn en meng het goed door elkaar.
- Voeg nu de Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, peper en het zout toe en meng dit goed door elkaar.
- Eet smakelijk!