La Place: restaurants, geschiedenis en La Place Extra's

La Place: restaurants, geschiedenis en La Place Extra's La Place is een restaurantketen van supermarktketen Jumbo met locaties in heel Nederland. Kenmerkend is dat je zelf met een dienblad langs verschillende 'keukens' moet lopen om te pakken wat je wil eten, daarna loop je naar de kassa en reken je af. Je vindt La Place in winkelcentra, langs de snelweg, op treinstations en op vliegvelden. Vroeger was La Place van V&D, maar sinds dat bedrijf failliet is is het overgenomen door supermarktketen Jumbo. La Place heeft steeds meer restaurants in Nederland, maar ook daarbuiten.

Geschiedenis van La Place

La Place is begonnen als restaurant van warenhuis Vroom en Dreesman (V&D), voor mensen die tijdens het winkelen zin hadden in een kopje koffie met gebak of om te lunchen. Later kon je bij La Place ook avondeten en nog later werd La Place uitgebreid en gingen ze ook op andere locaties buiten de warenhuizen om zitten. Vroeger had je alleen 'La Place', maar tegenwoordig is er ook 'La Place Express' waar je snel even wat kan halen. Deze formule zit vooral op treinstations, op Schiphol en aan de straat. Paul Bringmann is de bedenker en oprichter van La Place. Het eerste La Place restaurant werd op 17 september 1987 geopend in de V&D in Utrecht. Op 31 december 2015 is V&D failliet verklaard. Op 26 januari 2016 is La Place overgenomen door supermarktketen Jumbo.

Eten bij La Place

Bij een La Place restaurant kan je eten en drinken kopen, en daarna kan je aan een tafeltje gaan zitten om het op te eten of om het op te drinken. Je kan bij La Place ontbijten, lunchen en avondeten. Voor het eten heb je keuze uit broodjes, soep, pizza, een wokmaaltijd, salades en vlees of vis met friet of aardappeltjes. Voor het drinken kan je kiezen tussen verschillende soorten koffie, smoothies en verse sapjes, frisdrank, bier of wijn. Voor het toetje of bij de koffie kun je kiezen uit taart, gebak of ijs met verse vruchten.

Vers en veel biologisch

La Place presenteert zich als een restaurant dat gebruikmaakt van 'natuurlijke' ingrediënten, zoveel mogelijk biologisch en uit de regio. Om dit 'natuurlijke' element te versterken ligt in het restaurant vaak verse groente en fruit opgestapeld bij de verschillende keukens. Ook worden producten bereid waar de bezoeker bij staat. Zo worden hamburgers bijvoorbeeld gebakken waar je bij staat, en mag je zelf kiezen welke ingrediënten je op je pizza wil, alvorens deze in de oven gaat. Ook sapjes en smoothies worden de hele dag door bereid, en zelfs de broodjes worden in het restaurant gebakken en vers belegd.

Drinken

Naast eten kan je ook wat drinken bij La Place. Er zijn verschillende koffiesoorten zoals cappuccino, café latte, latte macchiato en normale koffie. Ook zijn er verschillende soorten thee en chocolademelk met of zonder slagroom. Ze hebben ook frisdrank, wijn en verschillende soorten bier.

La Place Extra's

Je kan bij La Place ook korting krijgen of sparen voor extra korting met de La Place Extra's kaart. Je kan de kaart kopen in de winkel of downloaden op je smartphone. De kaart kan je bij elk bezoek laten scannen aan de kassa, waarna je een extra krijgt, zoals bijvoorbeeld een gratis gebakje of korting op je rekening.

Eerder had je papieren kortingsbonnen van La Place. Deze papieren bonnen bestaan niet meer, maar zitten nu in de La Place Extra's-kaart of -app. Je hebt de kortingscoupons op die manier dus altijd bij je. Met een fysieke kaart kan je altijd op internet kijken welke aanbiedingen geldig zijn. Via de app kan je direct zien welke aanbiedingen nu geldig zijn. Laat de app of de kaart zien aan de caissière, en de korting wordt verrekend.

Nederlandse Restaurants

De restaurants van La Place zijn op uiteenlopende plekken in Nederland te vinden. Zo vind je ze onder andere langs de snelweg, in winkelcentra en op het vliegveld. Op de website van La Place staan alle vestigingen vermeld.

Lees verder

© 2014 - 2024 Juan123nl, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezond uit etenJe bent lekker aan het afvallen. Je bent al behoorlijk wat kilo’s kwijt. Nu wordt je gezellig mee uit eten gevraagd. Dat…
Tips om veganistisch uit eten te gaanVeganistisch uit eten gaan klinkt vaak lastiger dan het is. Het veganisme is nog echt in opkomst en daarom zie je in de…
Balraj, Indiaas Restaurant. HaarlemmerdijkAmsterdam kent eethuizen en restaurants uit talloze culturen. Indiaas eten kan bij restaurant Balraj op de Haarlemmerdij…
Erotiek en etenErotiek en etenIn dit artikel bespreek ik hoe erotisch eten wel kan zijn. Een etentje hoeft niet altijd romantisch te zijn maar kan ook…

De acht meest bizarre restaurants ter wereldDe acht meest bizarre restaurants ter wereldUitgekeken op die eeuwige pizzatent? Deze extreme restaurants bezorgen je gegarandeerd een bijzondere ervaring. De acht…
Horeca VriezenveenHoreca VriezenveenHerman Finkers zei ooi eens "Het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op groen, in Almelo is altijd wat te doen!…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Logo La Place
  • www.laplace.com/content/la-place.html
  • http://nos.nl/artikel/2082964-la-place-verkocht-aan-jumbo-toekomst-v-d-nog-onduidelijk.html
  • http://nos.nl/artikel/2087330-na-130-jaar-sluit-vroom-dreesmann-de-deuren.html
  • https://laplaceinfo.nl/lijst-van-alle-la-place-restaurants-in-nederland/
Reacties

Joke, 04-12-2019
Kan ik een v&d cadeaukaart nog gebruiken bij La Place? Reactie infoteur, 15-01-2020
Beste Joke, helaas is dit niet mogelijk. Misschien kunt u de V&D cadeaukaart nog gebruiken op de website van V&D. Succes!

Hilde Vyncke, 05-04-2018
Doodjammer dat er in België geen zijn… Welke restaurants liggen dicht bij de Belgische grens? Reactie infoteur, 12-04-2018
Beste Hilde Vyncke, vroeger waren er wel La Place restaurants in België maar nu helaas niet meer. De dichtstbijzijnde restaurants zitten in Hulst, Bergen op Zoom, Breda, Nederweert en Maastricht. Succes!

Juan123nl (2 artikelen)
Laatste update: 15-01-2020
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Horeca
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.