Restaurant Sapporo: sushi, grill en wok, Almere
Restaurants die de combinatie sushi, grill en wok bieden zijn er legio. Toch zijn er flinke verschillen in kwaliteit, gezelligheid en bediening. Mond-op-mond-reclame is waardevol. Daarom een review van dit restaurant, dat door veel klanten geroemd werd. Ook ondergetekende smulde er en werd er supervriendelijk bediend.- Huisvesting en sfeer
- Sociaal: ruimte delen met restaurant Tante Truust
- Werkwijze: all you can eat en verspillingsbeleid
- Bediening
- Menukaart
- Favorieten
- Toetjes
- Herkomst van de naam
- Prijzen
- Take away
- Groepen ook welkom
- Zelfde eigenaar
- Conclusie
Huisvesting en sfeer
Sapporo bevindt zich in Almere in het centrum op de centrale Grote Markt. De aankleding van het restaurant in geheel in warme roodtinten, die het geheel een warme uitstraling geven. Ondanks dat het twee grote ruimtes zijn met behoorlijk wat tafeltjes doet het knus en gezellig aan. Dat is fijn dineren. Zou er een interieurdeskundige aan het werk geweest zijn?Sociaal: ruimte delen met restaurant Tante Truust
Sapporo deelt de restaurantruimte met collega restaurant Tante Truus. En omdat Tante Truus geopend is tot 17.00 uur en Sapporo start om 16.30 uur, past dat prima. Een mooie samenwerking, dat scheelt weer wat vierkante meters dus kosten. Tante Truus? Ja, inmiddels bij steeds meer mensen bekend, want enige keren op tv geweest: personeel met een verstandelijke handicap. En dat is ook weer sociaal!Werkwijze: all you can eat en verspillingsbeleid
Zoals in veel sushi-restaurants bestel je ook hier in rondes. Per ronde kies je per persoon maximaal vijf gerechtjes, minder mag dus ook. Ook veel voorkomend is een zogenaamd verspillingsbeleid. Bestel je meer dan je kan eten, dan betaal je voor restanten 1 euro voor sushi, 2 euro voor overige gerechten. Klanten die voor de eerste keer op deze manier eten bestellen, kijken misschien wat vreemd op. Maar in combinatie met het all-you-can-eat principe kan het eigenlijk niet mis gaan. Zo lang je ogen maar niet groter zijn dan je maag. Dat blijkt niet al te lastig. Na een eerste volle 5-gerechten-ronde gaan we weliswaar in de tweede ronde nog voor vijf nieuwe gerechten, maar voor die ronde nemen we al wat meer tijd. De derde ronde wordt er een van wat minder gerechtjes. Het wijst eigenlijk de weg vanzelf. Een laatste gerechtje wat maar half is genuttigd, wordt zonder morren mee teruggenomen. Blijkbaar geldt de verspillingsregel enkel voor niet-aangeraakte gerechten, ofwel komt hier de vriendelijke bediening om de hoek kijken (zie hierna voor meer info over de bediening). In totaal mag je twee uur besteden aan het all-you-can-eat concept met maximaal 6 rondes. Maar direct na onze binnenkomst wordt uitgelegd dat we daar best wat langer over mogen doen, het is toch rustig vanavond. Een fijne binnenkomer.Bediening
We zien een man/vrouw of vijf jonge bediening rondlopen. We worden uiterst vriendelijk naar onze plek gebracht, er wordt enkele keren gevraagd of de plek naar onze zin is (hadden een raamtafeltje gevraagd). We worden, zoals gebruikelijk in een dergelijk restaurant, door verschillende personeelsleden geholpen. Stuk voor stuk oprecht vriendelijk. Zoals ook onze ervaring komt er in de loop van de rondes soms toch iets bij een verkeerd tafeltje terecht. "Hier is uw kroepoek". Huh? Niet besteld hoor. Ondanks het nummertjes-systeem is dat blijkbaar in de praktijk niet helemaal te voorkomen. Maar dat is dan ook het enige dat soms even uit de pas loopt, en is niet storend verder.Dat de bediening echt gemotiveerd is, blijkt wel als een tafeltje verderop iemand jarig blijkt te zijn. IJs-met-vuurwerk wordt geserveerd, en vier man bediening komt spontaan om de tafel staan, luidkeels zingend 'Er is er een jarig hoera hoera'. We kijken het aan en het valt ons op dat ze er echt plezier in (lijken te) hebben. Als we het later even navragen of ze dat nou echt leuk vinden dan is het verbaasde antwoord: "Ja hoor, natuurlijk!".