Ontbijt op bed voor je geliefde

Ontbijt op bed: kan het romantischer? Alles hangt ervan af hoe je het doet en wat je je geliefde voorschotelt. Fijngevoeligheid en zin voor detail kunnen je hierbij een heleboel helpen. Een ontbijt bij een plaatselijke traiteur bestellen kan iedereen, zélf voor de verrassing zorgen is écht bijzonder. Enkele suggesties.

Stilletjes opstaan

Het hoeft niet per se Valentijn te zijn of de verjaardag van je geliefde, jullie huwelijksverjaardag of de dag dat jullie elkaar voor het eerst gezien hebben. Van een doordeweekse vrije dag of een verloren zondag kun je een dag maken zoals geen andere met een verzorgd ontbijt op bed met een persoonlijke touch. Laat je geliefde rustig verder slapen terwijl je stilletjes opstaat, je naar de keuken begeeft en in alle rust en stilte een heerlijke verrassing voor hem/haar klaarmaakt.

Wat houdt het ontbijt allemaal in?

Zorg voor verschillende soorten brood in functie van de smaak van je geliefde: wit, bruin, volkoren… Of croissants, chocoladebroodjes, beschuitjes… Heerlijk als ze nog warm zijn. Kies kleine kaasjes of sneetjes kaas en ook wat vleeswaren als ham of salami of kippenwit. Schik ze smaakvol op een bordje.

Een zoetebekje lust graag wat confituur of honig. Of is je geliefde een chocoladefreak en zorg je voor chocopasta of hagelslag? Vers sinaasappelsap mag zeker niet ontbreken en een heerlijk bakje koffie of een kopje thee. Yoghurt al dan niet met vruchten of enkel vruchten om af te sluiten. Wil je er een speciaal ontbijt van maken, schenk dan een glaasje champagne of cava.

Waar is de persoonlijke inbreng?

Je kan uiteraard je creativiteit botvieren door je ontbijt speciaal te maken.
  • Eieren of pannenkoekjes kun je in hartvorm bakken. Bakvormen vind je makkelijk in de winkel.
  • Fruit zoals aardbeien of kiwi’s kan je in hartvorm snijden.
  • Je kan ook vooraf koekjes in hartvorm bakken.
  • Versier het dienblad met rozenblaadjes of leg één roos tussen de eetwaren.
  • Een kaarsje is superromantisch.
  • Je kan ook een liefdesgedicht tussen het ontbijt verstoppen of om de steel van een roos wikkelen..

Een liefdesgedicht doet wonderen

Een van de mooiste liefdesgedichten in het Nederlandse taalgebied is ‘Voor een dag van morgen’ van Hans Andreus. Uiteraard staat het je vrij om zelf een gedicht te schrijven. Het hoeft geen poëzie van wereldniveau te zijn. Je hart geeft je de juiste woorden wel in en… wat van jou persoonlijk komt, wordt altijd en des te meer gewaardeerd.

Recept romantisch spiegeleitje

Neem een sneetje toastbrood en rooster het. Intussen doe je een klontje boter in een koekenpan, plaats er een hartvormige vorm in en bak er een spiegelei in op een laag vuurtje. Laat het een goede vijf minuten bakken. Leg het eitje op de toast en ziedaar een romantisch spiegeleitje. Naar smaak bestrooien met zout of/en peper. Wil je het perfect hebben kun je ook een uit een brood gesneden hartvormig stuk boterham roosteren, waarop je dan het spiegelei schikt.

Recept romantisch gekookt eitje

Kook een eitje hard. Ontdoe het van zijn schaal. Leg het op een dubbel gevouwen stevig stuk broodpapier. Druk een stokje op het midden van het ei en maak het vast met elastiekjes aan het broodpapier. Laat het vervolgens een tijdje inwerken zodat er een gleufje in het ei ontstaat. Snijd het ei middendoor en je hebt twee hartvormige helften.
© 2012 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Valentijnsdag: Romantische tipsBij Valentijnsdag denken de meeste mensen aan een eenvoudig romantisch avondje uit, een doos bonbons of een bosje bloeme…
Een Roos als tatoeageEen Roos als tatoeageEen tatoeage van en roos kan veel betekenissen hebben. Ze beelden het leven, de geboorte, voortplanting, de dood en wede…
Ontbijt overslaanOntbijt overslaanIndien men 's ochtends niet ontbijt, heeft men alles behalve concentratie. Er zijn verschillende redenen te bedenken waa…
Ontbijt op bed - ideeënOntbijt op bed - ideeënOntbijt op bed is een fantastische manier om aan iemand te zeggen dat hij of zij speciaal voor je is. Het wordt meestal…

Cupcakes: een trend om van te smullenCupcakes: een trend om van te smullenDe cupcake heeft de wereld veroverd. Er zijn cupcake winkels, cupcake recepten, cupcake boeken, cupcake sites, cupcake b…
Een korte geschiedenis van het VegetarismeVegetarisch eten is in de Westerse wereld relatief nieuw. Vlees heeft meestal een belangrijk deel uitgemaakt van onze ee…
Bronnen en referenties
  • http://www.romantischcadeau.nl
  • http://www.nsmbl.nl
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 13-04-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.