Aantal calorieën in gebak

Aantal calorieën in gebak Hoeveel calorieën zitten er in gebak? Iedereen lust wel eens een stukje taart, cake of ander gebak, bijvoorbeeld tijdens een verjaardag of een ander feestje. We weten dat we dit beter niet kunnen doen, maar het is zo lekker. Welk gebak bevat de meeste calorieën en wat voor een taart is de meest verstandige keuze?

Afvallen

Iedereen die wilt afvallen, weet dat het lastig kan zijn om overal nee op te zeggen. Hoe vaak komt het voor dat iemand een stuk gebak voor je wilt zetten? Wanneer je aan de lijn bent, kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Om die reden willen veel mensen weten hoeveel calorieën ergens in zit. Zo kunnen ze beter in de gaten houden hoeveel ze eten.

Gebak

Gebak is natuurlijk erg lekker en we genieten er maar wat graag van. Vaak wordt er gebak gegeten tijdens een feestje of een gezellig samenzijn. Echt gezond is het niet, al moet het af en toe best kunnen. Maar toch kan het vervelend zijn voor mensen die bijvoorbeeld willen lijnen om telkens gebak aangeboden te krijgen. Om te weten welke soort gebak een betere keuze zijn, is het handig om te weten hoeveel calorieën het bevat.

Taart en andere lekkernijen weigeren?

Veel mensen weigeren liever een stuk gebak, omdat ze het ongezond vinden en graag willen lijnen. Een stukje gebak op zich hoeft helemaal niet zo verkeerd te zijn. Tijdens een verjaardag kun je best een stukje nemen. Waar het meestal mee fout gaat is echter dat mensen alles willen: een stuk taart, een paar blokjes kaas, een paar handenvol chips. Dan loopt het aantal calorieën natuurlijk erg hoog op.

Calorieën tellen

Bij veel diëten wordt aangeraden om calorieën te tellen. Toch is dit helemaal niet zo verstandig. Wanneer je calorieën telt kun je erg obsessief bezig zijn. Ook zegt het aantal calorieën doorgaans niet zoveel. Een gezonde maaltijd kan soms meer calorieën bevatten dan een ongezonde maaltijd. Soms kan het echter wel handig zijn om ongeveer te weten hoeveel calorieën een product bevat. Deze richtlijn kan het makkelijker maken om verstandige keuzes te gaan.

Calorieën in gebak

In de onderstaande tabel zie je hoeveel calorieën er in diverse gebaksoorten staan. Er wordt doorgaans uitgegaan van één plak, één stuk of één punt. Het aantal calorieën kan dus afwijken en is afhankelijk van de grootte van de taart. De tabel staat gerangschikt op alfabet.

Gezondere taarten maken

Je kunt alle taarten natuurlijk zelf een stuk gezonder maken. In plaats van suiker gebruik je bijvoorbeeld stevia. Ook kun je minder vette boter nemen. Bij sommige taarten is het zelfs mogelijk een gedeelte van de boter te vervangen voor banaan. Wanneer je zelf je taarten maakt, heb je volledig in de hand hoe gezond of ongezond deze zal worden.

GebakAantal calorieën
Aardbeienbavarois122
Aardbeiengebak296
Abrikozenvlaai218
Advcocaat-slagroomtaart390
Apfhelstruder343
Appelcake225
Appelkruimelvlaai300
Appeltaart329
Bananensoes249
Boerencake122
Bolus205
Bossche Bol253
Boterkoek204
Citroen Meringe taart122
Kersenschnitt97
Kwark266
Marsepein gebak266
Mocca crèmetaart318
Monchoutaart381
Moorkop200
Puddingbroodje214
Rijstevlaai179
Schwarzwalder schnitt 135
Slagroomtaart240
Tulband179

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen en calorieën: Koek, koekjes en gebakAfvallen en calorieën: Koek, koekjes en gebakEen vergadering, een verjaardag of een heerlijk kopje koffie, er is altijd wel een reden om een heerlijk koekje of gebak…
Tips Gebak Koek Cake Brood Bewaren - Hoe lang / Welke plek?Tips Gebak Koek Cake Brood Bewaren - Hoe lang / Welke plek?Tips voor de beste manier om gebak, koek, taart, cake, brood en broodjes te bewaren. Gebak, brood, taart of koekjes, cra…
Snel afvallen – Calorie BlockerOvergewicht is de grootste klacht onder de Nederlanders. Mensen zoeken allerlei methoden om snel af te vallen, de nodige…
Australische recepten, gebakGebak is eigenlijk heel internationaal, alleen met dat verschil dat ieder land zijn eigen specialiteit heeft. Zo heeft D…

Eetcultuur: IranEeuwenlang lag Iran of Perzië op het kruispunt van diverse culturen, religies en handelswegen. Dat is de reden dat het l…
Eetcultuur: IndiaIndia is een groot en divers land met een lange geschiedenis. Die lange geschiedenis en de diversiteit van de bevolking…
Bronnen en referenties
  • Calorielijst.nl
  • Valtaf.nl
  • Wikipedia
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 28-05-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.