Weight gainer, de manier om (spier)massa aan te komen

Weight gainer, de manier om (spier)massa aan te komen Een Weight gainer is een voedingssupplement en het helpt met het aankomen van (spier)massa. Mensen die moeite hebben met aankomen of spiermassa willen opbouwen kunnen een weight gainer toevoegen aan hun dieet om aan een grotere dagelijkse behoefte te komen. Dit artikel is geschreven vanuit het perspectief om spiermassa aan te komen.

Hoe werkt een weight gainer

Een weight gainer is te vergelijken met een maaltijd, het bevat:
  • koolhydraten
  • eiwitten
  • vetten
  • vitamines

Dit is een voorbeeld van de voedingswaarden van een weight gainer. Hier zitten dus vooral veel koolhydraten in, wat helpt bij het aankomen.

Voedingswaarde per 100 gram:
Energie383 kcal
Koolhydraten78 gr
Eiwit15 gr
Vet1,4 gr

Samenstelling per 100 gram:
Vitamine B11,395 mg
Vitamine B21,575 mg
Vitamine B61,98 mg
Vitamine B120,99 mcg
Vitamine C59,85 mg
Vitamine E148,5 mcg
Biotine198 mcg
Foliumzuur18 mg
Niacine5,85 mg
Panthoteenzuur96,75 mg
Kalium90 mg
Magnesium67,5 mg

Moeite met aankomen kan verschillende oorzaken hebben, maar de manier om aan te komen blijft de inname verhogen. Een weight gainer kan hierbij helpen om die extra calorieën te vergaren. Een weight gainer komt in poeder vorm en dient samen met water gemengd te worden. Sommige mensen gebruiken ook melk om het te mengen, zo wordt de voedingswaarde nog iets hoger.

Weight gainer combineren

Weight gainers zijn populair bij krachttrainers/bodybuilders en kunnen in krachttraining gecombineerd worden met allerlei supplementen, een whey shake, of creatine shake bijvoorbeeld.

Soorten weight gainers

Er zijn veel verschillen in weight gainers, de verschillen zitten hoeveelheden voedingsstoffen. Sommige hebben meer vet, sommige meer koolhydraten etc. Het is aan de persoon om te bepalen welke het beste bij hem of haar past.
Als je vet wilt vermijden omdat het niet nodig is, dan kan je kiezen voor een weight gainer waar weinig vetten in zitten.

Heb ik een weight gainer nodig?

Een weight gainer is nog altijd een ondersteuning op de dagelijkse voeding. Het resultaat van een weight gainer kan ook bereikt worden met meer eten. Maar wanneer kan je nou een weight gainer gebruiken, en hoe bepaald je dat? Er zal bepaald moeten worden wat de dagelijkse behoefte is aan kcal. Als je ruim onder je behoeften zit, kan je overwegen een weight gainer toe te voegen aan je dieet. Als je spiermassa wilt opbouwen maar je blijft eigelijk altijd op gewicht, dan eet je waarschijnlijk op behoefte. Je kan dan een weight gainer toevoegen aan je dieet om die extra kcal te krijgen die jou verder zullen helpen.

Een weight gainer kan een goede toevoeging zijn, maar het grootste deel blijft natuurlijk een uitgebalanceerd dieët. Het is niet verstandig om te gaan leven op weight gainers in plaats van maaltijden, niet iedereen reageert ook even goed op.
© 2011 - 2024 Joffberg, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Supplementen voor de bodybuilderKrachtsport is helemaal in! Steeds meer mensen beginnen met bodybuilding. Trainen is het belangrijkste, maar voeding en…
Creatine gebruik: de voordelen en de bijwerkingenCreatine staat vooral bekend als middel dat wordt gebruik voor krachttoename en voor de ontwikkeling van grotere spieren…
Creatine supplementen voor krachttrainingCreatine supplementen voor krachttrainingCreatine is een veel gebruikt supplement bij krachttraining. Het biedt je spieren de snelle energie die ze nodig hebben…
Hoe kies je de beste en goedkoopste creatine?Hoe kies je de beste en goedkoopste creatine?Op een gezonde manier extra spiermassa opbouwen is voor iedereen belangrijk. Het is nochtans de grootste zorg van al die…

Voedzame, veelzijdige peulvruchtenPeulvruchten zijn erg gezond. Ze zitten vol eiwit (per 100 gram even veel eiwit als 100 gram vlees), veel vitamines B, i…
Whey shakes, spieropbouw en spierherstelWhey shakes, spieropbouw en spierherstelWhey (in het nederlands wei) eiwit wordt verkocht als een voedingssupplement en is populair onder krachtsporters en body…
Bronnen en referenties
  • Eigen ervaringen
Joffberg (3 artikelen)
Gepubliceerd: 17-03-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.