McDonald's Corporation

McDonald's Corporation Het concern McDonald's is de grootste fastfoodketen van de wereld. Oorspronkelijk komt dit bedrijf uit Amerika.

De Grote Gele M

Bijna bij ieder McDonald's-restaurant is een paal met een grote gele M erop te vinden. Dit is het symbool van McDonald's en wordt vooral veel gebruikt bij snelwegen.

De eerste McDonald's

In het jaar 1940 werd in San Bernardino in de staat Californië in de Verenigde Staten het eerste McDonald's-restaurant geopend. Dit werd gedaan door twee broers genaamd Dick McDonald en Mac McDonald.

De eerste McDonald's in Nederland

Eenendertig jaar na de eerste McDonald's in de V.S. werd geopend werd in 1971e eerste McDonald's in Nederland geopend. Dit was ook meteen de eerst McDonald's in heel Europa. Deze vestiging stond in Zaandam.

Het Vervolg

McDonald's begon bekender te worden toen ze een snellere manier bedachten om hun klanten te bedienen. Dit systeem werd het “Speedee Service System” genoemd. Na dit grote succes bleef het idee om meer vestigingen te openen snel waarheid. Ondertussen zijn er in 120 landen meer dan 30.000 McDonald's te vinden. Gemiddeld hebben deze restaurants samen zo’n 47 miljoen per dag. In Nederland zijn er al meer dan 220 McDonald's, hiervan heeft meer dan de helft een McDrive.

Ronald McDonald

Dit is de mascotte van McDonald's. Hij is een clown in de kleuren van McDonald's: Geel, rood en wit.


McDrive

Naast dat je bij een McDonald's-restaurant binnen en op het terras wat kunt gaan eten is er ook de mogelijkheid op bij de zogenaamde McDrive je bestelling af te halen. Eerst geef je jouw bestelling door bij een microfoontje en binnen korte tijd staat iets verderop je bestelling klaar.

Big Mac

De Big Mac is de succesvolste hamburger van McDonald's (en waarschijnlijk wel van de hele wereld). De Big Mac bestaat uit een driedelig broodje, 2 stukken vlees, uien sla, kaas, augurk en een speciale Big Mac saus. Overal ter wereld smaakt een Big Mac anders, omdat de producten lokaal worden ingekocht. Daarnaast zijn er in sommige landen aanpassingen aan de Big Mac gedaan. In India zit er bijvoorbeeld geen vlees van de koe op de Big Mac, omdat de koe heilig is in India.

McVanAlles

Naast de Big Mac zijn er nog veel meer producten te bestellen bij McDonald's. Veel van deze producten beginnen met Mc. Hier een aantal Mc-producten:
  • McChicken: Een broodje met als basis kippenvlees.
  • McNugget: Een aantal gefrituurde stukjes kippenvlees.
  • McShake: Een milkshake
  • McKroket: Een broodje kroket. De McKroket is alleen verkrijgbaar in Nederland.

Happy Meal

Dit product is ook een groot succes, maar dan vooral onder kinderen. In een Happy Meal zitten naast frites, een hamburger (of iets dergelijks) en wat drinken, ook een speeltje. Dit speeltje is er vaak een uit een serie, waardoor de kinderen graag nog een keertje terug willen komen.
Aanpassingen
McDonald's heeft in een aantal landen aanpassingen gemaakt omdat dit gewenst was. Zo is er in Duitsland wel Bier te krijgen, maar in Nederland niet. In Islamitische gebieden wordt ook gezorgd voor vlees dat Halal en Haram is.

Super Size Me

Dit is een documentaire die gemaakt is door Morgan Spurlocks. Hierin gaat de documentaire maker een maand lang drie keer per dag McDonald's-producten eten. Hierbij nam hij vooral de beruchte Super Size menu’s. Deze zijn extra groot. Binnen een maand kwam hij meer dan elf kilo aan en ging zijn gezondheid hard achter uit. Toen een Nederlander dit hoorde ging hij zelf ook een maand bij de McDonald's eten, maar at alleen caloriearme producten en viel zes kilo af.
© 2008 - 2024 Dribbel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Aantal calorieën in McDonald's-productenAantal calorieën in McDonald's-productenIn Nederland zijn er anno 2018 245 McDonald's-restaurants waar zo'n 3 miljoen gasten per week komen eten. Het fastfoodre…
Hoe gezond is McDonald’sDe McDonald’s wie kent deze fastfoodketen niet? McDonald’s heeft in 119 landen meer dan 34.000 restaurants. Meer dan 70%…
McDonald, Ronald McDonaldMcDonald's, het wereldberoemde fastfoodrestaurant, heeft een geweldige mascotte. In 1963 kwam de clown Ronald McDonald o…

Smoothies, de oorsprongDe Smoothie is in de Verenigde Staten al heel lang bekend. In Nederland is dit koele frisse fruitdrankje in opkomst. In…
Kipreepjes met sesamzaadjes en een pittige kerrie-kippasteiKipreepjes met sesamzaadjes en een pittige kerrie-kippasteiKipreepjes met sesamzaadjes, een gerecht wat ook de kinderen bijzonder zullen waarderen, je kunt deze stukjes vlees ook…
Bronnen en referenties
  • Website McDonals: www.mcdonalds.nl
Dribbel (56 artikelen)
Gepubliceerd: 24-04-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.