Met Snackeez drinken en snacks in één beker: Ideaal of niet?

Snackeez moet een nieuwe rage worden. Tenminste, als het aan de makers ligt. Met deze slim ontworpen beker met geïntegreerd snack-compartiment, proberen ze vooral de jeugd aan te spreken. Hoe handig is dit nieuwe product, hoe werkt het, wat kost het en is het degelijk? En bovenal: is dit nieuwe fenomeen de moeite waard of is het alleen maar een overdreven gimmick?

Wat is Snackeez

De slogan die in Nederland gebruikt wordt is: "De multifunctionele oplossing om je tussendoortje overal mee naar toe te nemen." Het idee is dat je er zowel drinken als eten in kunt bewaren. En daarbij blijft het geheel beter bewaard, knoeit niet en je heb maar één hand nodig om te gebruiken. De naam Snackeez is rechtstreeks overgenomen uit Amerika, waar het product al langer op de markt is. Je spreekt het uit als Snekkies. De bekers zijn in een aantal verschillende kleuren te verkrijgen.

Hoe werkt Snackeez?

In een Snackeez kun je dus zowel drinken als eten bewaren. De beker bestaat uit twee compartimenten. Als je de beker uit elkaar haalt, kun je je drankje erin gieten. Er past maximaal 450 ml vocht in de beker. Dat is bijna een halve liter. Ter vergelijking: in een typisch blikje zit 330 ml. Vervolgens kun je het snack-compartiment er boven op plaatsen en vastschroeven. Dan kun je daar je snacks in doen en deze vervolgens weer afsluiten met een klepje. In dit snack-compartiment past een zakje chips, volgens de maker.

Gebruik van Snackeez

Wil je op een gegeven moment iets eten, dan open je het klepje boven op de beker en kun je er zo bij. In het snack-compartiment is een rietje geïntegreerd. Daardoor kun je ook zonder enige moeite iets drinken. Zonder dat je knoeit, of je bakje met snacks eerst ergens moet neerzetten. Je kunt de beker de hele tijd met één hand vasthouden. Zit het bovenste klepje dicht, dan is het geheel hermetisch afgesloten. Daardoor blijft ook het vaste eten vers. Echter is het rietje altijd open. In Amerika zit er een dopje op het rietje om het volledig af te sluiten. In Europa mag dat echter niet verkocht worden, vanwege verstikkingsgevaar met zo'n klein onderdeeltje. De kans op lekkage is dus niet volledig uitgesloten.

Slim ontwerp

Er is duidelijk nagedacht over het ontwerp van Snackeez. De bekers zijn praktisch in gebruik. Daarbij is er in het midden van de beker een soort rubber gebruikt voor een extra stevige grip. Het klepje om de snack af te sluiten, zit aan de beker vast, dus die raak je niet kwijt en kun je zo open flippen. Daarnaast kunnen alle onderdelen natuurlijk in de vaatwasser.

Hoeveel kost Snackeez en waar kun je ze kopen?

Een Snackeez kost €9,99. Het product is niet overal verkrijgbaar. Anno januari 2015 liggen ze in de schappen van Markskramer, Blokker, Bart Smit en Intertoys. Die laatste twee zijn speelgoedzaken. Daarmee wordt ook meteen duidelijk dat de marketing rondom het product ook vooral gericht is op kinderen en jonge pubers. Dat komt ook terug in de reclame en het promotiemateriaal: er worden veelal lekkere snacks getoond. Iets wat kinderen aanspreekt. Je kunt de bekers ook via de officiële website bestellen. Vanaf €25 vervallen de verzendkosten, daaronder kosten die €3,99.

De verschillende kleuren en design

Op dit moment zijn er een viertal verschillende kleuren op de markt. Alle snackbekers hebben een twee kleuren ontwerp. Er is een roze/blauw, blauw/groen, neon groen en neon oranje variant. Mogelijk komen daar in de toekomst nog meer bij. Ook in Amerika zijn alleen deze vier varianten te koop, dus voorlopig zal het hier vermoedelijk wel bij blijven.

Hoe degelijk is een Snackeez

De fabrikant geeft zelf aan dat de bekers niet onbreekbaar zijn. Dus denk niet voor een tientje een beker voor het leven in huis te halen. Het rietje is misschien wel het zwakste deel aan de beker. Je mag het niet buigen, daarvan kan het kapot gaan. Daarnaast is het ook niet altijd even gemakkelijk een rietje na herhaaldelijk gebruik goed schoon te krijgen.

Is Snackeez het geld waard?

Of Snackeez een geschikte aanschaf voor jou of je kind is, moet je zelf bepalen. Er is zeker goed over het product nagedacht en het doet wat je ervan mag verwachten. Voor kinderen kan het zeker handig zijn. Aan de andere kant is het de vraag of je echt zo nodig drinken en snacks bij je moet kunnen hebben. Ongetwijfeld hopen de makers een ware rage te ontketenen, waarbij half Nederland de loop naar de winkel zal maken voor een Snackeez. De tijd zal leren of hun wens waarheid wordt. Eigenlijk is er niets echt mis met Snackeez, maar is het vooral de vraag of je er een nodig hebt.
© 2015 - 2024 Manniel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor gezonde tussendoortjes op school en op het werkTips voor gezonde tussendoortjes op school en op het werkHet is belangrijk om gezonde tussendoortjes op school en op het werk te eten. Als je kinderen naar school gaan moeten ze…
Een shakebeker voor eiwitshakes kopenEen shakebeker voor eiwitshakes kopenEen shakebeker is een soort bidon, maar dan speciaal voor het prepareren van eiwitshakes of whey shakes. Ze hebben een a…
Aantal calorieën in snacks uit de frituurAantal calorieën in snacks uit de frituurLekker, een snack nemen uit de frituur, zoals een bitterbal, frikadel of kroket. Hoeveel calorieën zitten er eigenlijk i…
Wat kost een kind?Wat kost een kind?Kinderen: veel mensen kiezen bewust voor een of meerdere kinderen. Maar niet iedereen weet van te voren wat hem of haar…

Seizoensgebonden eten, de herfstSeizoensgebonden eten, de herfstIn de supermarkt is bijna niet meer zichtbaar welke groenten de groenten van het seizoen zijn. Toch heeft seizoensgebond…
Fortified foods – Verrijkte voedingsmiddelenFortified foods – Verrijkte voedingsmiddelenFortified foods zijn verrijkte voedingsmiddelen, eten waar extra voedingsstoffen aan zijn toegevoegd. Het wordt al op gr…
Bronnen en referenties
  • http://www.snackeez.nl/
  • https://www.getsnackeez.com/
Reacties

Gerda, 30-05-2015
Komen deze bekers ook nog terug bij Blokker, aangezien ze het daar niet weten hoop ik hier een antwoord te krijgen. Reactie infoteur, 31-05-2015
Hallo Gerda,

Helaas weet ik dat ook niet. Je kunt in ieder geval een beker via de officiële website bestellen. Je betaalt dan echter wel €3,99 extra aan verzendkosten.
Succes!

Manniel

Nicky, 08-04-2015
Is het ook mogelijk het rietje los te kopen? Reactie infoteur, 09-04-2015
Hallo Nicky,

Voor zover hier bekend, kun je de rietjes niet los bestellen of ergens kopen. Dat is jammer, want het lijkt er inderdaad op dat het breekbare rietje het grootste minpunt van de beker is. En zonder het rietje verliest de beker zijn meerwaarde. Hopelijk komt de fabrikant met een oplossing.

vr gr
Manniel

Manniel (221 artikelen)
Gepubliceerd: 11-01-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.