Biologische hotspots: Utrecht

Biologische hotspots: Utrecht De multiculturele stad Utrecht zorgt voor een kleurrijk pallet, wat je ook terug vindt in de ruime keuze aan biologische mogelijkheden. Zo kun je er genieten in prachtig gelegen biologische restaurants, zijn er snelle take aways en mooi ingerichte biologische supermarkten met een ruim assortiment. Waar je ze vindt in deze stad, lees je hier. Utrecht, hoofdstad van de provincie Utrecht en centraal middelpunt van Nederland met een knooppunt van wegen, waterwegen en spoorlijnen. De stad verkreeg als één van de eersten in Nederland haar stadsrechten en kent een lange geschiedenis. Met tal van historische gebouwen en werven, staat Utrecht vooral bekend om de Dom van Utrecht. De hiernaar vernoemde “Domstad” heeft een prachtig centrum, waar altijd wel iets te beleven is. Ook op culinair vlak kun je genieten van verscheidene biologische restaurants, cafés en eetgelegenheden. De mooiste en meest bijzondere biologische hotspots van Utrecht vindt u hier:

Restaurant Gys

Heerlijk tafelen met keuze uit tal van biologische gerechten en dranken. Bij de gerechten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met streekproducten en duurzaamheid. Naast biologisch eten, heb je ook keus uit veel vegetarische of veganistische gerechten. Betaalbaar en uniek, in zowel de gerechten als de inrichting. Uniek is dat restaurant Gys iedere dag geopend is. Naast een eetgelegenheid, ook een afhaalgelegenheid, reserveren is overigens niet mogelijk.

Adres

Voorstraat 77
3512 AL Utrecht

Burgerrestaurant en wijnbar Firma Pickles

Midden in het centrum tussen de Oude gracht en het Vredenburg van Utrecht ligt dit leuke restaurant. Naast een ruime keuze uit biologische burgers en andere gerechten, heeft Pickles ook een prachtige wijnbar, snijden ze zelf dagelijks hun friet en kun je er genieten van oer Hollands brood. Reserveren is niet mogelijk, maar wanneer het vol zit kun je genieten van een drankje aan de bar om te wachten op een tafeltje.

Adres en telefoonnummer

Drieharingstraat 1-3
3511 BH Utrecht
Telefoon +31 (0)30 231 7971

Restaurant Delphi’s

Ook op mediterraans gebied kun je biologisch genieten, dat bewijst restaurant Delphi’s wel. Midden in het centrum van Utrecht vindt je dit prachtige restaurant met authentieke keuken met keuze uit tal van Griekse en Italiaanse gerechten. De vis wordt duurzaam gevangen en het vlees komt vanuit biologische slagerij De Groene Weg. Er wordt veelal gewerkt met regionale producten van regionale leveranciers en er is tevens een ruim wijnaanbod.

Adres en telefoonnummer

Neude 29
3512 AE Utrecht
Telefoon +31 (0)30 231 7147

Eetcafé en poppodium Stathe

Lekker borrelen of een hapje eten? Dat kan bij Stathe, aansluitend kun je ook nog heerlijk dansen op heerlijke platen van een DJ, een live band of een singer/songwriter. Al het vlees is 100% biologisch en de keuken is altijd geopend tot 22.00 uur. Naast lekker eten en heerlijke muziek kun je nu ook deelnemen aan "De Stathequiz", welke iedere derde dinsdag van de maand zal plaatsvinden.

Adres en telefoonnummer

Rozenstraat 15
3511 BV Utrecht
Telefoon +31 (0)30 268 7172

Eethuis Vers

Dit eethuis bestaat eigenlijk uit twee locatie naast elkaar. Nummer 210 en 212. Bij nummer 212 is een Take away, waar je alle maaltijden of lunches mee naar huis kunt nemen. Wanneer je lekker wilt gaan tafelen ga je naar binnen bij nummer 210. De sfeer is licht, gezellig en groen en er wordt gewerkt met biologische en duurzame ingrediënten. Naast broodjes, soepen en salades vindt je er ook Arabisch belegd brood.

Adres en telefoonnummer

Oudegracht 210-212
3511 NS Utrecht
Telefoon +31 (0)30 232 2588

De Frietwinkel

In het centrum van Utrecht vindt je de eerste biologische frietwinkel van de stad. Naast biologische friet kun je er ook terecht voor biologische kroketten, salades en tal van andere snacks. Een echte aanrader om verantwoord en biologisch te snacken. De frietwinkel is iedere dag geopend.

Adres en telefoonnummer

Vinkenburgstraat 10
3512 AB Utrecht
Telefoon +31 (0)85 273 8002

Koffiebar Koekfabriek

Koop een heerlijk biologisch koekje en krijg er gratis een kop fair trade Bacchi koffie bij. Bacchi is overigens niet alleen fair trade, maar draagt ook nog eens bij aan Coffee kids. Leuk om te weten is dat de koekjes worden gebakken door mensen met een verstandelijke beperking.

Adres en telefoonnummer

Slachtstraat 2
3512 BC Utrecht
Telefoon +31 (0)30 760 1747

Lunchroom met kunstexpo Keek

Bij Keek werken ze enkel met biologische producten en maken ze het meeste zelf. Zo zijn er eigengemaakte taarten, zelf gemalen koffiebonen en vers geperst sap. Naast biologisch, werken ze ook zoveel mogelijk seizoensgebonden. Ze plukken bijvoorbeeld zelf hun pruimen uit eigen tuin en verwerken deze in gerechten, maar verwekken ze ook tot een heerlijke jam. Naast eten, kun je er iedere zes weken genieten van een nieuwe kunst expositie en is er iedere maand wel een culturele activiteit.

Adres en telefoonnummer

Twijnstraat 23
3511 ZG Utrecht
Telefoon +31 (0)30 233 3299

Buurtwinkel Rio de Bio

Een biologische supermarkt met heerlijke verse producten, zoals biologische kazen en biologisch brood. Een echte aanrader is de rauwe chocolade van Love Chock. Ze werken veelal met boeren en tuinders uit de buurt, zodat producten naast biologisch ook regionaal gebonden zijn.

Adres en telefoonnummer

Adelaarstraat 48
3514 CG Utrecht
Telefoon +31 (0)30 272 3323

Boerenmarkt Utrecht

Iedere vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur kun je heerlijk rondsnuffelen op de biologische boerenmarkt op het Vredenburgplein. Biologische boeren komen met hun producten naar de markt, om u te laten proeven, beleven en boerderijverhalen te vertellen. Heerlijke broden, duurzaam gevangen vis, volop keus aan biologische groenten en fruit en naast voeding ook nog prachtige non-food kramen met fair-trade producten.

Adres

Vredenburgplein 1
3511 BB Utrecht
© 2014 - 2024 Lica, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Skivakantie in Oostenrijk met kinderen onder de vier jaarOp wintersportvakantie met kinderen onder de vier jaar kan heel goed. Sterker nog, meestal vinden ze het fantastisch om…
Biologische winkels in UtrechtBiologische winkels in UtrechtEen biologische winkel vinden in Utrecht is gemakkelijk in het centrum van de stad. Hier heb je een keur aan bio winkels…
Eko keurmerk: welke keurmerken zijn er allemaal?Eko keurmerk: welke keurmerken zijn er allemaal?Op biologische producten in een biologische winkel of supermarkt staat vaak een eko keurmerk. Soms staan er zelfs meerde…
Biologische landbouw: Biologische groenten en fruitBiologische landbouw: Biologische groenten en fruitVeel mensen zijn de afgelopen jaren biologische groenten gaan eten. Dat komt omdat ze beter zijn voor het milieu en voor…

De alternatieven voor de Teflon panDe alternatieven voor de Teflon panMede door het verbod op veel soorten Teflon en door het verslechte imago van Teflon pannen, zijn er de laatste jaren ste…
Biologische hotspots: EindhovenBiologische hotspots: EindhovenWie geregeld in Eindhoven is zal zeker weten dat er genoeg mogelijkheden zijn om van een biologisch en culinair hoogstan…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Niekverlaan, Pixabay
  • http://gysutrecht.nl/
  • http://www.firmapickles.nl/
  • http://www.restaurantdelphis.nl/
  • http://www.stathe.nl/
  • http://www.eethuisvers.nl/
  • http://frietwinkel.nl/
  • http://www.dekoekfabriek.com/
  • http://www.kunsteneerlijkekoffie.nl/
  • http://www.biologischewinkelutrecht.nl/
  • http://www.boerenmarktutrecht.nl/
Lica (38 artikelen)
Gepubliceerd: 06-12-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.