Lijst met gezonde tussendoortjes

Ieder mens krijgt wel eens honger en wil deze zo snel mogelijk stillen met een lekkere snack. Helaas zijn veel van deze snacks ongezond en daarmee slecht voor je. Het zou veel beter zijn als je gezonde tussendoortjes die ook nog een goed vullen zou eten. Veel mensen denken dat het onmogelijk is om gezond te snacken, maar gelukkig bestaan er erg veel gezonde snacks die niet veel tijd in beslag nemen om te bereiden.

Gedroogde vruchten

Omdat het water uit deze vruchten is verdampt zijn ze misschien iets minder gezond dan een verse vrucht die nog water bevat, maar een gedroogde vrucht is nog steeds erg gezond en lekker. Deze vruchten bevatten nog steeds de vitamines, mineralen en vezels die in de verse vrucht voorkomen. Door de vezels die in de vrucht zitten krijg je snellen een vol gevoel waardoor je niet veel hoeft te eten om vol te zitten. Het gevoel dat je sneller vol zit betekent dat je er ook nog eens van kan afvallen.

Kokosbrood

Kokosbrood is ook een erg gezond tussendoortje om te stevige trek te stillen. Het is wel belangrijk dat je voor de variant gaat waar geen suiker in is verwerkt. Je kan zo twee plakken kokosbrood pakken en deze opeten om weer een voller gevoel te hebben.

Fruit

Fruit is misschien wel het allerbeste wat je kan eten als je een tussendoortje neemt. In de meeste fruitsoorten zitten alle stoffen die een mens nodig heeft van vitamines tot aan mineralen. Ondanks het feit dat er in fruit suiker zit hoef je je hier geen zorgen over te maken, het gaat hier namelijk om fructose en niet over glucose. Glucose is een suiker die wordt opgeslagen in de vorm van vet. Naast dat fruit erg gezond is, is het ook nog eens erg lekker.

Noten

Noten zijn ook erg goede tussendoortjes, want in bijna alle noten zitten goed vetzuren die weer nodig zijn voor een gezond lichaam. Ook bevatten ze een stofje, serotine genaamd, dat draagt bij aan een gelukkig gevoel. Let er wel op dat de noten die je eet niet gebrand zijn of een suikerlaagje bevatten. Als dat het geval is verliezen ze een deel van hun gezonde kenmerken.

Gekookt ei

Zoals de naam al doet vermoeden bevatten eieren erg veel eiwitten. Deze eiwitten dragen bij aan een gezond lichaam. Het is veel beter om voor de gekookte variant te gaan dan voor de gebakken variant, omdat er bij de gebakken variant gebruik wordt gemaakt van boter of olie. Ook is het zo dat als je elke ochtend begint met een gekookt ei je de rest van de dag minder honger hebt.

Rijstwafel

Een rijstwafel is voornamelijk gezond omdat er geen kleur en smaakstoffen aan worden toegevoegd. De rijstwafel bevat namelijk erg weinig voedingsstoffen die je een vol gevoel geven.

Zaden

Net als noten bevatten ook zaden een bron aan gezonde voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezond lichaam. Pompoenpitten en zonnebloempitten zijn de beste keus als je graag zaden wilt eten.

Water

Water is ook een perfecte manier om een voller gevoel te krijgen en wat ook nog eens gezond is. Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water en het is belangrijk dat dit percentage niet te laag wordt. Echter drinken veel mensen te weinig water om hun vochtbalans in evenwicht te houden. Het wordt aangeraden om dagelijks tenminste twee liter te drinken. Als je geen zin hebt om water te drinken kan je ook kiezen voor vruchtensappen aangezien deze ook water bevatten.

Smoothie (op basis van zuivel en vers fruit)

Een smoothie is niet alleen lekker maar kan ook nog eens erg gezond zijn. Je kan een smoothie van bijna alles maken, maar om te zorgen dat het een gezonde smoothie is moet deze op basis van zuivel of vers fruit worden bereidt. Het is ook erg belangrijk dat er geen tot weinig suiker in wordt verwerkt, want deze suikers zijn niet gezond.

Zelfgemaakte groentesoep

Groente zijn erg belangrijk voor een gezond lichaam. Je kan makkelijk voor jezelf een groentesoep maken waar je verschillende groentes in verwerkt. Als je een groentesoep maakt in het verstandig om er zo veel mogelijk verschillende groente in te doen, aangezien je zo meer voedingsstoffen binnenkrijgt dan wanneer je er alleen maar wortels in verwerkt.

Suikervrije popcorn

Hoewel popcorn het beste te vermijden is, kan zoute popcorn nog prima door als een tussendoortje. Dit komt omdat de zoute popcorn geen suiker bevat en zoete popcorn wel erg veel suiker bevat. Als je dit tussendoortje neemt is het belangrijk dat je het met mate eet. Laat je niet verleiden om een zak in een keer leeg te eten, maar neem een klein schaaltje.

Magere kaas

Magere kaas is ook een prima tussendoortje voor als je je trek wilt stillen. In magere kaas komen namelijk veel eiwitten voor die nodig zijn om je lichaam gezond te houden. Als je magere kaas wilt eten is het slim om voor een 20+ of 30+ kaas te kiezen.
© 2014 - 2024 Mrpromoteboy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezonde snacks: wat zijn gezonde tussendoortjes?Gezonde snacks: wat zijn gezonde tussendoortjes?Iedereen heeft weleens trek gedurende de dag en een snack of tussendoortje is dan zo gepakt. Vaak maak je daarbij echter…
20 gezonde en eenvoudige tussendoortjes en snacks20 gezonde en eenvoudige tussendoortjes en snacksIedereen die op zijn gewicht let of onder behandeling is van een diëtist kent dit probleem. Om af te vallen of om een ge…
Wat zijn verantwoorde tussendoortjes?Wat zijn verantwoorde tussendoortjes?Tussendoortjes zijn er in vele maten en soorten. Gezonde en minder gezonde en verantwoorde en minder verantwoorde tussen…
Gezonde tussendoortjes vermijden te veel suiker op het werkGezonde tussendoortjes vermijden te veel suiker op het werkHet is veel makkelijker om niet te veel suiker te eten op het werk door je drang naar suiker onder controle te houden. G…

Biologische hotspots: AmsterdamBiologische hotspots: AmsterdamOndanks dat biologische producten vaak een stuk duurder zijn, kiest men er massaal voor. Het is beter voor het milieu, b…
Mrpromoteboy (40 artikelen)
Gepubliceerd: 25-11-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.